Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A nagyon elhízott emberek...

A nagyon elhízott emberek miért nem fogynak le? Meg egyáltalán hogy jutnak el olyan szintre?

Figyelt kérdés

Nyilvánvalóan nem azokról beszélek, akiken van egy kevés felesleg, hanem azokról, akik tényleg nagyon el vannak hízva. Nem hiszem el, hogy nem vennék észre. Nem hiszem el, hogy ne akarnának vékonyabbak lenni.

Nyilván nehéz lemondani a sok kajáról, de ennyit nem ér szerintem. Én is imádok enni, és sokkal többet ennék, ha tehetném, de inkább jól nézek ki, nekem ez fontosabb.

2024. jún. 20. 17:57
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
54%

Én középiskolában végig átlagos testalkatú voltam. Nem száraz, de nőies.

Érettségi előtt kapott el nagyon a stressz, ami végigkísérte az utolsó középsulis évem. Nem azért mert hülye voltam, hanem mert maximalista. Rettegtem, hogy alulteljesítek. Mire érettségire jutottam, hullott a hajam, felszedtem 10 kg-t. Így mentem főiskolára, ahol mégtöbb stressz ért, alig aludtam 5-6 órákat. Rengeteget ültem hogy beadványokat csináljak és tanuljak, hiányzott a mozgás de nem tudtam jobban beosztani az időm. Mindig csak hajtottam, hogy még ezt és ezt megcsinàlom és utána odafigyelek magamra is, nem csak a sulira.

Egy ilyen életvitel mellett (kevés alvás, sok stressz, ülő életmód) hiàba esik kevesebbet az ember, ha az immunrendszere és a hormonháztartása tönkre van.

Rosszul érzem magam a bőrömben, változtatok ahol tudok, de szeretnék több lenni mint egy "jó test" és nem akarom emiatt otthagyni a sulit akkorsem ha most utálok tükörbe nézni.

Ne bírálj embereket, sosem tudhatod mi mindennel küzdenek, vagy hogy éppen hol tartanak a fogyásban. Én legrosszabb pillanatomban voltam már 83 kg is, ahoz képest a 72 már igenis szép szám, és lassan de haladok lefele. (163cm)

2024. jún. 27. 11:25
 42/42 anonim válasza:
20%

Szerintem a nagyon kövéreknél már hormonzavar is fellép, pl. pajzsmirigy hormonok se müködnek megfelelően.

Szóval nem olyan egyszerű a képlet, hogy az elégetett kalória több legyen, mint a bevitt, mert egyes esetekben indokolatlanul sok energiát akar raktározni a szervezet, pl. krónikus stressz esetén

2024. júl. 21. 09:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!