Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha nem létezne érzelmi evés,...

Ha nem létezne érzelmi evés, nem lennének elhízott emberek (akiknek fizikai betegségük nincs)?

Figyelt kérdés
Mindenki csak annyit enne, amennyire szüksége van, nem lenne ilyen, hogy a szeme megkívánja, vagy szomorú és ezért eszik.
2023. szept. 4. 10:40
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
86%
Nagyon sok ember nem az érzelemevés miatt hízik el, hanem szimplán csak fizikailag lószar az aktivitása, mellette meg irreálisan magas a kalóriabevitele. Önmagában az érzelemevés kiiktatása nem eredményezne 100%-os megoldást.
2023. szept. 4. 11:08
 2/29 anonim ***** válasza:
81%
Az én fogalomtáramban csak a szomorúság, stressz és ilyesmi miatti evés tartozik az érzelmi evés kategóriába. Valóban sokan ettől híznak el, de van más is. A szeme megkívánja, társas nyomás miatt eszik stb.
2023. szept. 4. 13:23
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal kevesebb lenne valóban. Egyébként, ugyan nagyon nagyon nehéz, de az érzelmi evést is el lehet engedni, csak fel kell tudni ismerni, és tudatosan foglalkozni vele, illetve a háttérben meghúzódó valódi okokkal. Tapasztalat.
2023. szept. 4. 13:31
 4/29 anonim ***** válasza:
24%

Milyen érdekes egyébként, de 15 évvel ezelőtt mindenki azért volt kövér, mert "ez genetika".

Pár évre rá azt hallottad a kövérektől, hogy azért kövér, mert "van ez a betegségem".

Most az újdonság ez az érzelmi evés... Lassan nem lesz olyan nap, hogy ne jönne fel egy kérdés, hogy mit csináljon, mert hát ő amúgy nem lenne ám kövér, csak "érzelmi evő".

Olyan ez, mint a "nárcisztikus" jelző. 2008 környékén mikor elkezdtem ezt az oldalt használni, 1 db kérdést vagy választ nem láttam, amiben szerepelt a nárcisztikus jelző, azt sem tudták az emberek mi az. Holott akkor is létezett, és nem volt se több se kevesebb nárcisztikus ember. Most, ha naponta 2 kérdés nem születik amiben benne van a nárcisztikus szó, akkor 1 sem. Mert most aztán aggatják fűre-fára, az apám, a párom, a testvérem, a rokonom, stb. Most mindenki nárcisztikus és mindenki érzelmi evő.

Leírta az 1-es a valóságot. Ez nem változott. Meg 20 év múlva sem fog.

Hogy a kövérséget milyen jelző mögé bújtatjuk (érzelmi evés, betegség, genetika, stb.) teljesen irreleváns.

Ha valaki kövér, nem lesz 1 dekával sem könyebb mert érzelmi evő, vagy mert genetikailag olyan amilyen. Ezzel sokra senki nem fog menni. Az a lényeg, hogy kalóriadeficitben legyen. Ehhez pedig életmódváltás szükséges.

2023. szept. 4. 15:11
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Az érzelmi evés gyakori probléma, de azért sok más dologtól is el lehet hízni, tehát attól, hogy megszűnne az érzelmi evés, még ugyanúgy maradnának más okból kövér emberek.
2023. szept. 4. 15:27
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

#4, szerintem félreérted. Nem kifogásnak kell használni, hogy érzelmi evő valaki. Hanem ha felismerjük, hogy ez - vagy ez is - vezet a hízáshoz, akkor könnyebb ellene védekezni.

Nyilván a hízás a kalóriatöblettől van, a fogyáshoz pedig deficit kell.

De mi vezet a többlethez? Mi visz rá, hogy valaki többet egyen? Segít, ha ezt beazonosítjuk. Én nem szeretnék egész életemben kalóriát számolni, de nem is kell, mert tudom, mi az a pár kritikus helyzet, mikor az éhségérzetem rosszul működik.

2023. szept. 4. 16:08
 7/29 anonim ***** válasza:
42%
4. Látszik hogy nulla tapasztalatod van, és fingod sincs mit jelenti az érzelmi evés. Egyéb esetben eszedbe se jutna így nyilatkozni róla.
2023. szept. 4. 16:32
 8/29 anonim ***** válasza:
10%

7

Hoppá, csak nem egy kövért ismerhetünk meg személyedben, aki ezzel magyarázza a lustaságát?

6

Nem értettem félre. Az utolsó bekezdésemben leírtam a lényeget, ez vonatkozik a 7-es válaszolóra is. Teljesen IRRELEVÁNS, hogy ki miért kövér. A lényeg az az, hogy akkor fogsz fogyni, ha kalóriadeficitben van, magyarul ha többet mozogsz mint amennyit eszel. 2023-ban mindenki tudja, hogy mik azok az ételek amik kifejezetten hizlalnak és mik azok amik nem. Ebből következik, hogy ne egyél a McDonald's-ban heti 4x, és menj el edzeni heti 3x. Ha ezt megcsinálod és nem pörkölt nokedlivel a reggelid 1 tábla Milka csokival, akkor fogyni fogsz.

Ha egy alkoholista felsorolja neked az érveit, hogy miért iszik, akkor nem lesz alkoholista? Kevésbé fogja őt a társadalom kirekeszteni és lenézni? Meg fogja oldani a problémáját az, ha azt mondja, hogy azért iszik 40 éve mert gyerekkorában verték? Mert szerintem nem. Meg lehet mindent ideologizálni, mindent lehet kifejezések mögé bújtatni, de a tény az tény marad. Akkor leszel absztinens ha nem nyúlsz alkoholhoz, és akkor fogsz fogyni, ha kalóriadeficitben vagy.

Viszont a kérdés így szól: "Ha nem létezne érzelmi evés, nem lennének elhízott emberek"

Erre írtam a válaszom, hogy most ez lett a divat. Most minden kövér érzelmi evő, mert ez jól hangzik és lehet őket sajnálni. 10 éve mindenki betegség miatt volt kövér, 15 éve mindenki genetika miatt volt kövér, 10 év múlva pedig majd azért lesz kövér mindenki, mert háború indult 2022-ben Oroszország és Ukrajna között. MINDIG van egy divatos kifejezés, amivel a kövér emberek megmagyarázzák a lustaságukat, hogy miért kövérek.

2023. szept. 4. 17:41
 9/29 anonim ***** válasza:
95%

8. 🤣 Hoppá! Épp csak egy olyan személy vagyok aki nagyrészt egy gyerekkori trauma kapcsán kialakult érzelmi evés miatt lett kórosan elhízott, és többek között, mikor elkezdtem ezzel tudatosan foglalkozni, az rengeteget segített. Hogy egyáltalán ezt felismerjem, és azt is, hogy megtanuljam kezelni a problémát, és nagyrészben ennek köszönhetem, hogy tartósan életmódot tudtam váltani,

valamint MÁR LEFOGYTAM bunkókám, szóval nem nyert, nem vagyok kövér.

Olyasmiről osztod a nem létező eszed, amiről lila fingod sincs, és ez...

Tudod a kövér emberek még lefogyhatnak, a lusták meg találhatnak magukban motivációt hogy változtassanak, de te ugyanilyen szánalomtenger maradsz egész életedben, mert ilyen 💩 a személyiséged.

2023. szept. 4. 19:05
 10/29 anonim ***** válasza:
1%

9

Értem. Bizonyára attól fogytál le, hogy rájöttél, te a divatos érzelmi evő vagy, és még véletlenül sem attól, mert kalóriadeficitben voltál és sportoltál.

A személyiségemmel semmi probléma, viszont egy pszichológushoz még érdemes lenne beugranod, mert kifejezetten dühös leszel ha tükröt tartanak eléd. Szóval, van még nálad trauma =)

2023. szept. 4. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!