Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha nem létezne érzelmi evés,...

Ha nem létezne érzelmi evés, nem lennének elhízott emberek (akiknek fizikai betegségük nincs)?

Figyelt kérdés
Mindenki csak annyit enne, amennyire szüksége van, nem lenne ilyen, hogy a szeme megkívánja, vagy szomorú és ezért eszik.
2023. szept. 4. 10:40
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
94%

Ha valaha kicsit is benne lettél volna, vagy legalább minimális empátia, érzelmi intelligencia lenne benned, tudnád, hogy az érzelmi evés nem egy divatos kifejezés. Bőven van létjogosultsága az emberi viselkedésminták kialakulásában.

Tudod minden tudományág fejlődik az évekkel, a pszichológia is. Olvass utána, ha művelődni szeretnél. Vannak olyan szakemberek is, akik kifejezetten a táplálkozási zavarok ezen részével is foglalkoznak.

+ Még az a dietetikus aki nekem az életmódváltás gyakorlati részében ( diéta- mozgás, mentális egyensúly, sokat segített, még ő is megközelíti a problémát pszichológiai szempontból is. Mindhárom oldalról adott hasznos tanácsokat. Szóval nem ördögtől való dolog ez, és közel sem divat.

2023. szept. 6. 17:11
 22/29 anonim ***** válasza:
2%

19

Javaslom ugorj be egy pár órára 5. osztályosok mellé, amikor szövegértelmezési feladatokat vesznek, mert nem az erősséged.

"Pont ez volt a kérdés, hogy a betegségek és az érzelmi evésen kívül lehet-e más a háttérben (a kalóriatöbblet és így a hízás hátterében)."

Egyáltalán nem ez volt a kérdés. A kérdés az volt, hogy ha nem lennének érzelmi evők akkor megszűnne-e a kövérség. Amire a válasz határozottan nem, mert a túlsúlyos emberek 95%-a NEM érzelmi evő, csak most ezt lett divat mondani. 10 éve mindenki betegség miatt volt, 15 éve pedig mindenki genetika miatt, 10 év múlva majd a háború és a Covid miatt lesz mindenki elhízott.

Az 5%-nak lehetnek mentális problémái ami elhízáshoz vezet, de a maradék 90% csak egy lusta dög, aki többet zabál mint amennyit mozog. Ha annyi energiát fektetne abba, hogy eljárjon mozogni és edzeni mint amennyit abba fektet, hogy megmagyarázza, hogy ő amúgy miért kövér, már pozitív irányba fordulhatna az élete.

Az anorexia tipikusan mentális betegség következménye, csakhogy anorexiást nem látsz minden bokorban, ellenben Magyarország az élen van Európában a túlsúlyos emberek között.

Szóval a a válasz akkor is, hogy NEM, nem szűnne meg a kövérség, mert ez körülbelül az 5%-ot érinti, a maradék 90% meg egy lusta dög. Ez ennyire egyszerű.

2023. szept. 6. 17:31
 23/29 anonim ***** válasza:

5% ot érint? És ezen hiteltelen, kamuszámot melyik ujjadból szívtad ki? Vagy kristálygömböd van?

Egyébként meg ha releváns felmérés is igazolná ezt, az sem jelent semmit, ugyanis nagyon sok ember hiába érzelmi evő, vagy nem ismeri fel/ nem tudja hogyan kezelje, ezzel együtt valószínű még abban az állapotban van, hogy szégyelli is, így nem fogja elmondani senkinek, akkor se ha megkérdezik. ( pont az ilyen buta ítélkező emberek miatt). Így még egy hivatalos felmérés sem mutatná a valós helyzetet, ami az érzelmi evés előfordulásának gyakoriságát tàrná fel.

És ez csak azok csoportja akik evéshez nyúlnak a mentális problémáik miatt. Arról a rengeteg emberről még szó sincs, akik alkoholhoz, drogokhoz, dohányhoz nyúlnak hasonló érzelmi okokból mint azok akik kajához.

2023. szept. 6. 20:32
 24/29 anonim ***** válasza:
2%

23

Nem kamu szám. Viszont neked meggyőződésed, hogy minden kövér ember érzelmi evő:D Beszarás :D

2023. szept. 6. 20:46
 25/29 anonim ***** válasza:

24. De, kamuszám. + Sehol nem írtam ilyet, hogy minden kövér ember érzelmi evő. Azt írtam, hogy nagyon sokan küzdenek vele. Magam is megszenvedtem, valamint nagyon sok ilyen embert ismerek személyesen is, életmódváltással, fogyással kapcsolatos közösségen belül, ahol támogatjuk egymást ahogy tudjuk, és ezzel IS foglalkozunk, pont azért, hogy minél sikeresebb legyen az életmódváltás hosszútávon is. Van akit gyerekkorában elhagytak a szülei, van aki erőszak áldozata lett fiatalon, van akit vertek gyerekként, van aki a kisgyereke halálát nem tudta hogyan dolgozza fel és ételekkel vígasztalódott stb stb. Sokan, sokféle probémával nem tudtak mit kezdeni életük során.

Étrend, mozgás, mentális egészség. Ez a 3 dolog kell a tartós fogyáshoz, ami magában foglalja a súly élethosszig való megtartását is.

De szerintem rég túltárgyaltuk, hagyjuk. Te nem érted meg, nem is akarod, meg se próbálod, ítélkezel, köpködsz, stb, a te dolgod, neked eddig tart a gondolkodásod, és nem megy tovább. Ez van, ilyen emberek is vannak, én részemről végtelenül szomorúnak tartom, és őszintén meglepett, hogy valakinek az érzelmi evés újdonság, vagy csak " divat", de ok, akkor legyen ez a hozzáállásod, a te dolgod, ha nem akarsz tájékozódni a témában. Kényszeríteni nem lehet nyilván. Én lépek, mert ennél egyszerűbb szinten leírni egy teljesen nyilvánvaló dolgot már nem lehet. Egy 10 éves is megértené, de mindegy. További szép napot.

2023. szept. 6. 21:09
 26/29 anonim ***** válasza:
2%

25

Egy 10 éves megérti a kérdést is, neked nem sikerült. Minden kövér ember érzelmi evő, ez a lényeg. Ezt hajtogatod már 3 oldala.

Ha meg azt írod, hogy "te sehol sem írtál ilyet", akkor nem értem minek írtál ehhez a kérdéshez? Ugyanis a kérdés úgy szólt, hogy "Ha nem létezne érzelmi evés, nem lennének elhízott emberek (akiknek fizikai betegségük nincs)?", amit bár egy 10 éves gyerek megért, neked nem sikerült, arról szól, hogy ha eltűnne az érzelmi evés, akkor nem lennének tovább kövér emberek? Amire a válasz az, hogy NEM, mert NEM mindenki érzelmi evő, csupán egy kis százalék szenved ettől, a többi az csupán egy lusta dög.

De te még mindig itt az érzelmi evésről magyarázol, de a kérdést sem érted.

2023. szept. 6. 22:17
 27/29 anonim ***** válasza:

A kérdést megértettem, és válaszoltam is rá, mégpedig azzal kezdtem a válaszomat, hogy sokkal kevesebb lenne a túlsúlyproblémás ember, ha nem lenne érzelmi evés. Ennyi.

NEM azt írtam, hogy senki sem lenne kövér, ha nem lenne érzelmi evés. Arról már igazán nem tehetek, hogy nem tudsz olvasni.

2023. szept. 6. 22:32
 28/29 anonim ***** válasza:
41%

A saját családom nem reprezentatív statisztikája alapján elég gyakori, hogy valaki érzelmi evő. Nyilván a fejekbe nem látok be, közeli rokonnál valamennyire látod. És olyan is van, akire szerintem nem jellemző, hogy érzelmi evő lenne. Igaz, ő 15 éve lefogyott és tartja a súlyát.

Szóval nagyon nem 5%, sokkal több embert érint. Szerintem még azok is többen vannak, akiknél kizárólag az érzelmi evés van a háttérben, más túlevést okozó problémájuk nincs.

2023. szept. 7. 00:37
 29/29 anonim ***** válasza:

#22, szeretnék egy kis másodrendű logikai továbbképzést biztosítanineked.

Az alábbi kettő ekvivalens állítás:

"Nem mindenki az érzelmi evés miatt hízik el"

"Van más oka az elhízásnak az érzelmi evésen kívül"

Most olvasd el újra, amit írtál:

'"Pont ez volt a kérdés, hogy a betegségek és az érzelmi evésen kívül lehet-e más a háttérben (a kalóriatöbblet és így a hízás hátterében)."

Egyáltalán nem ez volt a kérdés. A kérdés az volt, hogy ha nem lennének érzelmi evők akkor megszűnne-e a kövérség.'

2023. szept. 7. 00:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!