Aki elhízott volt de fogyott, az lehet magára büszke amiért végigcsinálta, vagy szégyellnie kellene azt, hogy x évvel ezelőtt elhízott?( amin utólag már úgysem tud változtatni) Szerintetek? Mit gondoltok?
A minap az egyik ismerősöm tett ki egy ilyen előtte-utána fogyásos fotót magáról az facebook oldalára, és meglepődve olvastam, hogy több rosszindulatú kommentet is kapott ezzel kapcsolalatban. (-70kilóról van szó)
Nektek mi a véleményetek?
Szerintem felesleges a múlt hibáin rágódni, azt módosítani már nem lehet, és inkább legyen magára büszke mindenki aki akart, kitartott és tudott változtatni.
Igenis büszke lehet magára, hogy le tudott fogyni, és sose késő felismerni, hogy túlsúlyos vagy, pláne megcsinálni, hogy le tudsz fogy xy kilót.
Én még nagyon az elején vagyok, de már most érzem hogy nem lesz egyszerű, hatalmas kitartás és akaraterő kell hozzá.
Én 50 kilót fogytam, 115-ről 65-re. Nagyon nehéz út volt, több évig tartott, mert sok fel-le ingázás volt közben.
Meglepődve tapasztaltam, hogy mindenki a környezetemben gratulál, és elismerően nyilatkozik. Én magam akkor úgy gondoltam, hogy aki ennyire elhízott (170 centis nő vagyok), annak minek kell veregetni a vállát, azokat sem dicsérik meg, akik egész életükben 65 kilósak.
Azt ugyan tudtam, hogy iszonyatos nehéz volt lefogyni és kemény munka volt, de nem gondoltam, hogy elismerést érdemel, hiszen eleve nem kellett volna elhízni.
De azóta - még így a fogyás után is - sok minden egyebet megértettem ennek a folyamatnak a bonyolultságával kapcsolatban, és ma már ha nem is kifejezetten büszke vagyok, de elismerem a saját eredményemet, és hogy ez nem kis teljesítmény, illetve többek milyen tulajdonságok kellettek az eléréséhez, amik mindig bennem voltak, de nem tudtam róla.
Könnyebb elfogadnom a picit lógó bőrt is, nem rágódom miatta, ez volt az én utam, tényleg csak akkor lehetett volna elkerülni, ha egyáltalán nem hízok el.
Szóval igenis szép eredményt ér el az ismerősöd, és akik leszólják, azok egyrészt elég ronda lelkületű emberek, másrészt halvány lila fogalmuk sincs az egész problémakörről és hogy ez mivel jár - nyugodtan hagyja őket figyelmen kívül, nehogy ez befolyásoljon bármit is a lelkében, örüljön az elért eredménynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!