A nagyon elhízott emberek miért nem fogynak le? Meg egyáltalán hogy jutnak el olyan szintre?
Nyilvánvalóan nem azokról beszélek, akiken van egy kevés felesleg, hanem azokról, akik tényleg nagyon el vannak hízva. Nem hiszem el, hogy nem vennék észre. Nem hiszem el, hogy ne akarnának vékonyabbak lenni.
Nyilván nehéz lemondani a sok kajáról, de ennyit nem ér szerintem. Én is imádok enni, és sokkal többet ennék, ha tehetném, de inkább jól nézek ki, nekem ez fontosabb.
Tényleg nem szabad szőnyeg alá söpörni a betegsé, anyagcsere zavar miatt elhízottakat. Nem igaz, hogy az anyagcsere nem jelent semmit. Nézzétek meg Christina Appelgatet, betegségére szedett gyógyszerek miatt hízott meg, mindenki tudja, hogy mindig vékony, igényes nő volt. Lehet mondani, hogyha 0 kcal fogyaszt, ez nem történik meg, de az anyagcsere belassulásának van egy olyan szintje, amikor tényleg szinte lehetetlen fogyni. Ugyanakkor természetesen vannak a helytelen
életmód miatt elhízottak, de ott is egyrészt lelki betegség áll a háttérben, másrészt anyagi, egyéb lehetőségek. Létezik pl a minőségi éhezés, amikor valaki anyagiak miatt nem engedheti meg magának egészséges ételeket. Nem védeni akarom az elhízott embereket, inkább azt mondanám, hogy ne ítélkezzünk elhamarkodottan. Èn pl 50 nő vagyok, éppen fogyókúrázom, mert elértem a 60 kg-t, pedig a versenysúlyom 55 kg (162cm). Az életkorom miatt piszok lassan és keservesen megy, kis túlsúlyból nehezebb is fogyni.
37 én nem mondtam, hogy nem jelent semmit, pont hogy azt írtam, hogy nagyon nehéz, de nem lehetetlen.
Amúgy pajzsmiriggyel vagy anélkül, amúgy is életünk végéig kellene mozognunk és egészségesen táplálkoznunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!