Esztétikailag melyik a jobb?
Ha valakinek nagyon sok a súlyfelesleg (50-60 kg) akkor esztétikailag melyik szebb:
a, lefogy ugyan, de a fölösleges bőr ott fog lógni
b, akkor már jobb ha kövér marad, de legalább nem lóg semmilye
Most az egészségügyi oldala nem szempont
5 hete? Az semmi. Majd nézd meg mi lesz belőled 4-5 év múlva.
Élhető életmód nèlkül újra és újra vissza fogsz hízni, és az egész életed egy koplalásos fogyásos- túlevéses hízásos spirálból áll majd. A szervezet kiéheztetése nem jó és nem is egészséges módszer. Márpedig gyorsan fogyni csak úgy lehet ha koplalsz. A legtöbb fogyókúrázó elköveti ezt a hibát, és nem is jár jól hosszútávon.
Én évekre bizony beleestem ebbe a hibàba, és a sok koplalásos fogyókúrának falásrohamok és egyéb negatív következményei lettek. És a sok jojóeffektusnak köszönhetően nagyobb lett a súlyfeleslegem mint amennyi eredetileg volt.
Sok kudarcélmény után viszont szemléletmódot váltottam, elkezdtem lassan életmódot váltani, lassan fogyni, élhető módon, koplalás nélkül, tudatosan diétázva, később mozgással kiegészítve, és odafigyelve a mentális egészségre is. Ez az életmód kontroll 5 éve tart, egy jó ideje már csak tartom a lefogyott súlyomat.
Majd ha már harmadszor negyedszer kezdesz bele, rájössz, hogy a koplalás nem jó megoldás. Már csak azért sem, mert a szervezet adaptálódik az alacsony energiabevitelhez, ha kell leállít bizonyos dolgokat, nőknél pl cikluszavart okozhat, terméketlenséget, de akár hajhullást is, elgyengült körmöket, fogakat stb stb. és később ha szeretnél valamivel többet enni, már attól is hízhatsz. Szóval nem biztos hogy jó ötlet éhezve lefogyni. De majd megtudod...
"el sem tudom képzelni, hogy egy évig figyeljek minden megevett falatra, hogy ne ehessek egy jóízűt."
Na ezért fogsz visszahízni. A koplalással nem tanulod meg, hogyan kell úgy élni, hogy az hosszú távon fenntartható legyen, és már most arra vágysz, hogy zabálj.
Hmmm, "csak tartani a súlyt".
Elárulom hogy nem olyan egyszerű az, főleg egy olyan embernek aki egész életében a súlyával küzdött. Meg kell tanulni ehhez tudatosan táplálkozni, amire a fogyás nagyon jó alkalom, ha okosan csinálod. De így nem fog menni. Tartani a súlyt majdnem ugyanakkora meló mint lefogyni. Lazább, persze, de ugyanolyan tudatosságot igényel.
46. Nem, nem ezt jelenti. Mondom ezt úgy,hogy több mint 5 éve váltottam életmodot, azóta tudatosan táplálkozom, azaz diétázom, lefogytam, súlyt tartok. Mindent megeszek amit szeretek. Csak nem mindegy, hogy miből, mennyit, milyen gyakran stb...
Sokkal jobb ez, mint évtizedeken át jojózni a koplalás- fogyás meg a falásrohamos túlevéses hízásos ördögi körben létezni. Már csak azért is jobb a folyamatos odafigyelés, mert így egyáltalán, képes voltam az egészséges súlyt elérni. És tartom is. Az is ugyanolyan nehéz, mint a fogyás volt, ugyanúgy odafigyelést, tudatosságot, kontrollt igényel. Baromi gyorsan vissza lehet hízni.
Sok évnyi tapasztalatom van, hidd el, segíteni próbálok, hogy ne járj úgy mint én. Hogy a végén egy sokkal nagyobb súlyfelesleggel kelljen megküzdened, mielőtt belevágtál az egész koplalásos marhaságba.
A fogyokúrázók 99%a azt hiszi hogy képes hosszútávon koplalással élni, meg azt hiszik az a végèn már " csak" súlytartás, aztán jönnek rá, hogy tévednek, miután újra és újra visszahíznak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!