Ha eddig kb. másfél éve stagnált a súlyom szülés után, szerintetek mennyire lehet hatékony az alábbi fogyókúra (kalóriaszámlálás nélkül)?
Elhagytam a kenyeret, reggelire eszek kevés abonettet, amúgy semmi ilyesmit. Este csak saláta a vacsi (eddig kenyér vagy főtt kaja volt), és elhagytam a napi 0,5-1 liter kólát és a napi 1 szelet csokit. A többi étkezésem maradt a régi.
Emellett heti min. 3-4 alkalommal futok, legalább 5 km-t.
Maximum 4-5 kilótól szeretnék megszabadulni (170 cm és 64 kg a kiindulás), de kicsi gyerek mellett nincs kapacitásom és kedvem sem teljesen külön főzni és magamnak is mindent méregetni :)
#20. Nem ezt mondtuk. Azt mondtuk hogy lehet hogy hatékony, lehet hogy nem. És nem tudhatod előre.
A méréssel tudhatod előre hogy hatékony.
Az szuper ha kipróbálod és hatékony lesz. És drukkolunm
Köszi! :)
Én is drukkolok magamnak, csak hajlamos vagyok a kényszerességre, ezért elkezdeni is félek a számolgatást, mert félek, hogy sose tudnám abbahagyni a méricskélést, ezért zárkózom el tőle 😞
Meg azt sem tudom igazából, hogy mi a hatékony, mi rendes fogyás, mi az, ami mondjuk csak a vízveszteség az elején...
De ha sikerülne 60 alá menni, azzal már elégedett lennék 😀
És a levesből hogy lehet pontosan ugyanannyi kalória minden adag?
Mindegy, hogy a gyerek már kiette belőle a húst, vagy a répához épp nincs kedve, és két adagjából is visszaszedtem az egészbe?
Mi az, hogy a gyerek kiette belöle a húst? A TE tányérodból?
Másrészt meg a gyerek maradékát ne edd meg, ez már elég arra, hogy leadj jópár kilót. (Nem hiszed el, mennyi fölösleges kalória a maradékok megevése!)
Nem eszem meg a maradékát, nem vagyok konyhamalac :)
Csak merőkanállal szedek neki vegyesen, és aztán melegítés/evés előtt kiszedem belőle, amit nem szeret, vagy teszek bele neki pluszba, amit igen, így kapásból borulnak az arányok. Tehát ha nem mérem külön, hogy miből mennyi, akkor máris csak kb. tudom megállapítani, hogy az mennyi kalória nekem.
Ne hagyd, hogy rád erőltessék a kalóriaszámolást, ha te nem szeretnéd. Nem mindenkinek megfelelő módszer, ezer ok miatt. Egyébként is a normális állapotunk az lenne, hogy nem számolunk kalóriát (nyilván bizonyos ideig, bizonyos célok érdekében hasznos, de egyszerűen valóban nem mindenkinek alkalmas módszer).
Az egyetlen embert, aki eddig itt azt ajánlotta, hogy ne számolj kalóriát, azt lepontozták (nem én voltam, de majd engem is le fognak).
Ne hallgass a lepontozókra, figyeld meg, hogy az eltervezett módszered működik-e a gyakorlatban - nem kell sokat fogynod, ha működik, akkor viszonylag hamar eléred a célodat. (Ha ér valamit a hitelesség szempontjából - mármint számodra, a lepontozókat nem fogja érdekelni –, táplálkozástudományi szakértő vagyok)
28. Nyugodtan, nyilván úgysem tudom bizonyítani egy anonim oldalon - esetleg megmutathatom a diplomám, de persze kitakarnám a nevet, az meg akárkié lehet - ráadásul angolul van.
És egyébként mindezt pusztán az alapján teszed, hogy nem ajánlom, hogy valaki kalóriát számoljon, aki tiltakozik ellene? Akkor épp ellenkező következtetést kellene levonnod.
27
Én voltam aki azt merészelte írni, hogy nem feltétlenül szükséges a karóiaszámolás egy ilyen könnyű esetben. Pedig én is azzal fogyok, szóval szerintem is jó módszer, de attól még nem kell így mindenkinek. Bármilyen hihetetlen, de fogytak már le emberek kalóriaszámolás nélkül is. :) És amikor ennyire pontosan tudja az ember hogy hol tud megfogni napi kb 500 Kcal-t (csoki, kóla), mozogni is hajlandó és még csak nincs is rajta sok plusz kiló, akkor aztán tényleg telejesen felesleges bajlódni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!