Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha eddig kb. másfél éve...

Ha eddig kb. másfél éve stagnált a súlyom szülés után, szerintetek mennyire lehet hatékony az alábbi fogyókúra (kalóriaszámlálás nélkül)?

Figyelt kérdés

Elhagytam a kenyeret, reggelire eszek kevés abonettet, amúgy semmi ilyesmit. Este csak saláta a vacsi (eddig kenyér vagy főtt kaja volt), és elhagytam a napi 0,5-1 liter kólát és a napi 1 szelet csokit. A többi étkezésem maradt a régi.

Emellett heti min. 3-4 alkalommal futok, legalább 5 km-t.

Maximum 4-5 kilótól szeretnék megszabadulni (170 cm és 64 kg a kiindulás), de kicsi gyerek mellett nincs kapacitásom és kedvem sem teljesen külön főzni és magamnak is mindent méregetni :)

febr. 15. 20:12
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
75%

Simán lehet hogy beválik, de az is hogy nem.

Tárkonyos raguleves.

X gr pulykamell

X gramm borso

X gramm ktumpli

X gramm tejfol

X gramm sargarepa

Osszesen kiirja a kaloriaszamolalo receptszerkezstoje hogy 800 gramm cuccot raktal bele.

Amikor elkeszult a leves lemered a teljes sulyat. Lesz kb 2300 gr.

A recelthez hozzaadsz 1500 vizet. A recept 2300 gramm lesz (annyi mint a leves) es pont annyi kaloriat tartwlmaz majd mint a nyers osszetevok osszege.

Ha ebbol szedsz a tanyerrel 450 grammot akkor kikeresed ezt a receptet es beirod hogy ebbol ettel 450 grammot.

Egyebkent ha korabban megtted azt a csokit, ittal uditoket es ettel kenyeret akkor ha ezeket elhagyod es semmi mas nem valtozik, nyilvan fogyni fogsz. Nem lehet tudni milyen utemben de fogsz. Hisz azokkal sulyt tartottal szoval azok neliul kevesebbet viszel be

febr. 16. 07:24
 12/33 anonim ***** válasza:
75%

"És megy is, nem eszek többet másból sem"

A "több(et)" "sok(at)" nem mértékegység.

Számolod a kalóriát? Nem.

Tudod, miből mennyit eszel? Nem.

Ez által az, hogy "Nem eszem többet" csak lutri sajnos.

A futás pedig semmit sem számít, mert attól még nem biztos, hogy kalóriadeficitben leszel. Egy rossz étrendet nem tudsz lemozogni.

febr. 16. 08:10
 13/33 A kérdező kommentje:

X-valamennyi<X

Azt hittem, hogy ez általános szabály...

febr. 16. 08:14
 14/33 anonim ***** válasza:
75%
Persze, általános szabály, de honnan tudod, hogy az X az mindig ugyanannyi, ugyanúgy van elkészítve grammra pontosan? Ha nem így van, akkor hiába X, az már nem X lesz, hanem X +- valamennyi..
febr. 16. 08:17
 15/33 anonim ***** válasza:

A vizet nem méred le kulon amit beleraksz. Felesleges is lenne hisz fozes kozben parolog. Mivel nincs kaloriatartalma ezért szuperül lehet arra használni minden receotben hogy számold a hozzáadott vizet és az elpárolgást. Ezért lesz tobb a leves.

Ha csirkemellet sutnel ami 600 gramm akkor a receotedben az osszetevoknel 600 gramm lenne az osszeg. Sules utan kb 450 gramm. Tehat minusz jellel hozzaadsz 150 vizet vagy elpárolgást hogy a végén megegyezzen az őssz kalória az elkészült recept súlyával

febr. 16. 08:19
 16/33 A kérdező kommentje:

14!

Ugyanúgy csinálom a kaját, mint az elmúlt másfél évben, nyilván nem grammra pontosan, de kb. megegyező mennyiségekkel. Tehát lehet, hogy egyik nap picivel több kalóriát viszek be ugyanazzal a kajával, másik nap picit kevesebbet. Ami viszont fixen -, az a kóla, csoki. Azt gondoltam, hogy ha az átlag kaja eltérések miatt nem is lesz egyenletes a napi kalória/fogyás, azért hosszú távon csak látszania kellene.

Még mindig nem értem a főtt kaja mérést amúgy. Már a főzésnél is macera méricskélni, de mikor szedek magamnak, akkor is külön kellene válogatni a borsót, répát, galuskát, húst stb.? Ezt tényleg mindenki így csinálja?

febr. 16. 08:29
 17/33 anonim ***** válasza:
45%
Tényleg nem értem minek akadékoskodni ezen... Ha eddig stagnált, akkor nyilván a súlytartó kalóriáját ette. Csak azzal hogy nem fohyaszt csokit meg kólát, vagy 5-600-al kevesebb Kcal-al fog kevesebb kalóriát fog bevinni, máris ott a fogyás.... Ráadásul mégs sportolni is elkezd. Nekem is a Kcal számolás jött be, mert össze-vissza zabáltam, hízófélben voltam, nekem ez kellett hogy rendszerezze az étkezésemet. De a kérdezőé egy elég egyszerű eset. Nem muszáj mindenkinek számolgatnia... Korábban, mikor kiegyensúlyozottabban étkeztem és fogyni akartam pár kilót, nekem sem kellett számolni, én is csak ilyen apró intézkedéseket vezettem be, és pikk-pakk lement a felesleg. És hangsúlyozom, mindezt úgy írom, hogy szerinem is a Kcal számolás a legjobb megoldás. De vannak olyan helyzetek amikor teljesen felesleges ezzel szórakozni.
febr. 16. 08:30
 18/33 anonim ***** válasza:
42%

Nem kell kulon merni. A levesedben lesz kb 54 kaloria 100 grammonkent. Ha megeszel 300 gramm levest az 162 kcal.

Na de a lenyeg hogy nem kell mericskelni. Ha eddig ettel csokit es ezutan nem fogsz akkor fogyni fogsz. Ennyi

febr. 16. 09:04
 19/33 anonim ***** válasza:
43%

Jó, mindegy, ahogy látom hajthatatlan vagy. A "körülbelül" sem mértékegység.

Főtt kaja mérés:

Felviszel minden alapanyagot, pl rizibizi + sütőben sült csirkemell az ebéd.

Leméred a rizset nyersen. Pl 300g nyers rizs ~1000 kalória.

Megfőzöd, lesz belőle kb. 800g főtt, de ez a 800g főtt rizs még mindig ~1000 kalória lesz, mert csak vizet vett fel főzés során, a vízben pedig nincs kalória.

Leméred a borsót, répát, kukoricát, bármit, hozzákevered, és bumm. Kész vagy.

Ez a gyakorlatban pl kalóriabázisban:

-300g rizs ~1000 kalória

-Elpárolgás: 500g

-200g kukorica ~150 kalória

-200g borsó ~150 kalória

-200g főtt répa ~80 kalória

--------------------

~100 kalória / 100g

Tehát nem kell külön darabszámra lemérni a borsó, kukorica, répa szemeket..

Húsoknál pl 1000g csirkemell 1200 kalória, sütés után vizet veszít (tehát a rizs/tésztával ellentétben nem vizet vesz fel, hanem vizet veszít) és lesz belőle kb. 700g, de attól ez a 700g sült csirkemell még az 1000g nyers csirkemell kalóriaértékét kapja meg, tehát 1200 kalória lesz benne.

Húsoknál leméred a húst, olajat, mindent.

Megsütöd, majd ezután megint leméred és elpárolgást írsz mínusz jellel, mert vizet vesztett, nem pedig vizet vett fel.

A gyakorlatban:

-1000g csirkemell ~1200 kalória

-50g olaj ~ 450 kalória

-(+ fűszerek, de ezekkel nem nagyon kell foglalkozni, csak akkor, ha pl valami pác szerű öntetet raksz rá, mert azokban sok a kalória.

-Elpárolgás -300g

--------------------

~220 kalória / 100g

Éhes vagy: konyhai mérleg --> pl 200g rizs + 150g hús --> ~530 kalória

Nem bonyolult ez..

febr. 16. 12:10
 20/33 A kérdező kommentje:

Tehát szerintetek nem hatékony, mert nem mérem.

Kösz, ennyi volt a kérdésem.

Majd kiderül :)

febr. 16. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!