Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi lennél inkább: anorexiás...

Mi lennél inkább: anorexiás vagy súlyosan elhízott?

Figyelt kérdés

Anorexiás: még nem szorul kórházi kezelésre, csak "zörögnek a csontjai".

Súlyosan elhízott: normál testsúly + 50 kg felesleg.

2023. jún. 29. 17:29
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
86%
28: én nem tudnék anorexiás lenni. Egyszerűen képtelenség lenne. Annyira távol van tőlem, hogy lehetetlen. Ha egy anorex testtel ébrednék, csak örülnék,hogy végre nyugodtan zabálhatok.
2023. jún. 30. 00:06
 32/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további érdekes és hasznos válaszokat!

31-es én is valahogy ezt tapasztalom a környezetemben, hogy ezek az állapotok a lelki beállítottság kérdése és valójában az érem két oldala. Azért is rettenetesen nehéz változtatni rajtuk, mert belső kényszerből ered a zabálás is meg az éheztetés is.

Alaposan végiggondoltam, hogy én melyiket választanám, és mivel mindkettő nagyon rossz tud lenni, így belső megélés tekintetében nem tudtam dönteni, így a külső dolgokat néztem. Az anorexiát választanám, mert az élettapasztalatom azt mutatja, hogy kövérnek lenni sokkal nagyobb stigmákkal jár és a társadalom sokkal több negatív tulajdonságot társít hozzá: lustaság, tunyaság, lassúság, unintelligencia, nincs önuralma stb.

Míg a soványsággal több pozitív tulajdonság jár együtt: odafigyel az alakjára, igényes, ad magára, önuralom. Az aszkéták is mind böjtöltek.

Ezzel együtt tudom, hogy sajnos a sovány nőket is kritizálják a testük miatt 🙁, ezt nem is vitatom.

2023. jún. 30. 00:17
 33/47 anonim ***** válasza:
85%
Sosem voltam kövér és soha nem is akarok az lenni. Az anorexiások gondolatait viszont ismerem, rövid időre ki is "probaltam" milyen, mert fogyni akartam viszont nem jött be, mert nem volt meg bennem az a mértékű kitartás ami egy igazi anorexiásban. Elmondhatom, hogy egyszerre volt jó és rossz, rossz volt, mert nem ehettem, viszont a büszkeség érzés amit egy vagy több nap koplalás után éreztem és a leadott kiloktol az felemelő volt. Egyértelműen ezt választanám, még ha tudom hogy egy idő után belehal az ember. Mondjuk nem mintha annyira bánnám.
2023. jún. 30. 00:37
 34/47 anonim ***** válasza:
23%
32. Azért Lényegesen kevesebbet kritizálják a vékony, mint a túlsúlyos/ elhízott embereket. Egyesek stílusa kifejezetten undorító.
2023. jún. 30. 00:53
 35/47 anonim ***** válasza:
69%
Én súlyosan elhízott vagyok.Szóval nyílván inkább anorexia.Önbizalmam,energia,mentális egészség így SINCS.nem lenne mit veszítenem.
2023. jún. 30. 01:05
 36/47 anonim ***** válasza:
30%
Egyertelmű hogy anorexiás lennék. Bíztos nem lennék kövér disznó mangalica bánat.
2023. jún. 30. 01:29
 37/47 anonim ***** válasza:
62%

34, egy fenét

Ne a bomba testű vékony nőket képzeld magad elé ha az anorexiára gondolsz!

[link]

2023. jún. 30. 07:12
 38/47 anonim ***** válasza:
26%

Ajj istenem, annyira sötét egy pár válaszoló...

"Akkor csak simán visszahíznék" nem híznál simán vissza, mert az anorexia nem ilyen. Nem tudnál.

"Az anorexiát valasztanám, mert én sisem tudnék az lenni "

Akkor nem is lennél anorex, persze hogy mindenki a vékonyat választaná ha utána instant visszazabálod magad 120ra. Egy anorexiás ezt NEM tudja megtenni, képtelen.

2023. jún. 30. 07:32
 39/47 A kérdező kommentje:
38-as ez egy gondolatkísérlet, a valóságban természetesen ez nem így működik. :)
2023. jún. 30. 07:49
 40/47 anonim ***** válasza:
59%
Egy kérdés, én mindig is túlevő voltam, így nem tudom: az anorexiásnak nincs semmi olyan kalóriadús kedvence, amit szívesen eszik? Csoki, chips, gyorskaja, bármilyen junk food, de ha egészséges akkor egy zacskó pisztácia vagy kesudió. Mert szerintem simán egy 1500at be lehetne tolni mondjuk egy meki menüvel és egy zacskó maggal, aztán máris tudna hízni. Már ha akar, ha még ott tart, hogy nem akar, akkor gondolom nem.
2023. jún. 30. 07:59
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!