Mi lennél inkább: anorexiás vagy súlyosan elhízott?
Anorexiás: még nem szorul kórházi kezelésre, csak "zörögnek a csontjai".
Súlyosan elhízott: normál testsúly + 50 kg felesleg.
Anorexiás. Fél életemben túlsúlyos voltam, kivéve, amikor komolyabban sportoltam. Most is a kovid óta feljött pár kiló, kb. 5-10et kéne lefogyni, de nem megy könnyen.
Tisztában vagyok vele, hogy az ellenkező véglet sem egészséges, de attól még 1-2 évre megélném.
17 kilónál több csak terhesen volt rajtam (22 kg), de még így is inkább elhízott lennék.
Szeretek enni, szeretem az ízeket.
Nagyon vékony ellenben voltam, bár anorexiás sose. Nem sanyargattam magam, nem méregettem, csak nem voltam nagy étkű és még fiatal voltam (160/42 voltam érettségikor).
Se mellem (de tényleg: 65AA lötyögött), se fenekem nem volt, nem voltak oda értem.
Ha ebből kell választani, akkor anorexiás.
Egész életemben küzdöttem a súlyommal, gyerekkoromtól kövér voltam kisebb- többnyire nagyobb mértékben és egész életemben gúnyos megjegyzések céltáblája voltam. Gyerekkori trauma, kèsőbb magány miatt érzelmi evő lettem,később függő is.
Folyamatosan harcolnom kellett a saját testem ellen, ha fogytam lassan haladtam, sokat kellett küzdeni érte, kínszenvedés volt. 4 hónap alatt visszajött ami 8 hónap alatt ment le stb. Ha kis sikerélményem volt is, nem tartott sokáig, mert sehogy sem sikerült megtalalálnom hozzá a saját utamat, azt a módot, amit hosszútávon tartani tudok.
A mozgás egyre fàjdalmasabbá vált, egyre nehezebben kaptam magamra ruhákat stb. Egyre többet kellett szembesülnöm az emberek gyűlöletével a kövér emberek iránt, úgy hogy én nem ártottam senkinek. Csak más voltam.
Aztán 4+ éve eljutottam egy olyan egészségügyi állapotba, amiből csak 2 út ágazott el. Az egyik az èlet, a másik a halál. Az életet választottam, és az életmódváltást. De ezúttal szántam időt arra, hogy tájékozódjak, kutassak, hogy milyen út lenne jó nekem, es az állapotomnak. Félretettem a sokszor mások által javasolt koplalásokat, túl alacsony irreális kaloriabevitelt, olyan diétát amit orvos javasolt de egyszerűen nem vezetett sehová és rosszul is voltam mellette.
Kialakítottam magamnak szép lassan egy új életet. Mindent úgy csináltam ahogy nekem jó, tanulva a múltban elkövetett hibákból, és az egyéni igényeimre szabva folytattam. Ha kellett, út közben módosítottam az étrendemen.
A nulláról elkezdtem rendszeresen mozogni, majd sportolni.
És A lelki egészségemmel is elkezdtem tudatosan foglalkozni.
Több mint 3 év kellett ahhoz, hogy kórosan elhízottból normál súlyom legyen. Borzasztó nehéz volt.
Ez az egész kálvária elkerülne ha nem lenne ilyen nehéz az evést, a sóvárgást visszautasítani. Én az anorexiát valamiért úgy tudom elképzelni, hogy nekik ez könnyebben megy. + Biztos vagyok benne, hogy soványan nem gyötörtek volna ennyien mint így, hogy kövér voltam.
Persze már rég nem érdekel mások véleménye. Ott nyaljanak sünt akik beszólogatnak😂 100%hogy ők se tökéletesek. Ezeket én már rég nem veszem emberszámba, aki külső alapján ítél el. Azt meg senki ne akarja bemagyarázni, hogy a vad idegen vagy a jóskapista unokaöccsének a húga annyira az ÉN egészségemért aggódna és azért szólt be, mert kamu hogy az érdekli, egyszerűen csak paraszt. Vagy frusztrált és ezért ugat be másnak, hogy jobban érezze magát.
Csak fiatalon viselt meg, hogy folyton bántottak, (a suliban még párszor fizikailag is). Már rég leszarom:) Nem foglalkozom gyökerekkel.
Anorexiás.
Mert azt senki sem bántja, hanem csak sajnálja.
Mert őt senki sem piszkálja és egyébként is hízni sokkal könnyebb, mint fogyni!
A Feedee olyan ember aki szereti ha etetik, és azoknak a többnyire azoknak igényeit szolgálják ki akiket izgat, ha etethetnek , vagy ha egy ilyen embert látnak enni. ( Valami ilyesmit takar nagyjából).
Videókat is szoktak csinálni az evésekről, feltöltik netre, pénzt is lehet vele keresni.
Az élet 250kg felett c. műsorban , az egyik nő ilyen etetett személy volt, ebből élt, ezért is durvult el mégjobban az elhízása, és végül elvállalta a műsort mert fogyni akart. Hogy vele konkrétan mi lett arra màr mem emlékszem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!