Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan építsem be a nassolást...

Hogyan építsem be a nassolást az étrendembe?

Figyelt kérdés

Most nem a lélektani oldalát akarom kivesézni, de mindigis küzdöttem az ételekkel. Ettem mikor szorongtam, mikor munka közben szünetet tartottam, és ezzel is jutalmaztam magam.

Szeretném helyrehozni az étellel a kapcsolatomat és közben fogyni 10 kilót.

A ropogós és sós nasik a gyengéim. Én teljesen jól elvagyok a répa/zeller + joghurtos mártással, de azért vágyom a változatosságra.

Tudtok hasonlóakat mondani?

Illetve, van tippetek hogyan lehet szétadagolni/eltenni bolti chipset és nasit anélkül, hogy megszottyadna?

Nem szeretném jutalmazni magam vele, de így muszáj valahogy lecsökkenteni az adagot.

febr. 16. 23:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
18%

"Illetve, van tippetek hogyan lehet szétadagolni/eltenni bolti chipset és nasit anélkül, hogy megszottyadna"

Fogyni tartósan csak kalóriadeficitben ÉLETMÓDVÁLTÁSSAL lehetséges.

A chipseket/nasikat mellőzd,szottyadjon a boltban,mert azok csak tömény üres és hatalmas kalóriák.

Az életmódváltás arról szól,hogy a szervezetedet le szoktatod az egészségtelen nassolásról.

Helyette belevágsz egy új dologba, megszabod az állandó napi kalória keretedet és a szervezet hozzászokik.

Ha továbbra is nassolsz,mert a nasik a "gyengéid" abból minden lesz csak tartós fogyás nem.

Edzeni mellette nagyon hasznos.

Egyébként pszichológus felkeresése nem ártana,ha a szorongás miatt az ételekbe menekülsz.

febr. 17. 05:04
 2/11 anonim ***** válasza:
66%

Kivedzel a chipabol 30 grammot ami heti 2x boven belefer egy taplalo etel melle zsir es szenhidratforraskent.

Utana szorosan visszacsomagolod a zacskot es lecaipeszeled ruhacsipesszel

febr. 17. 06:34
 3/11 anonim válasza:
Nekem a rizs szelet vált be.
febr. 17. 07:57
 4/11 A kérdező kommentje:

Azon vagyok, hogy életmódot váltsak de nem tartom reálisnak, hogy minden egészségtelen dolgot megtiltsak magamnak. Egy életen át ez tarthatatlan. Pont ezért szeretném pici adagokban de az étkezésem részévé tenni. Abban reménykedem, hogy ha nem jutalomként de "hétköznapi" élelmiszerként kezelem kevésbé fogok sóvárogni utána. Hetente/kéthetente szerintem belefér. Kutatok még mellé egészségesebb váltazatokat is. A házi chipssel is próbálkoztam de elég nehéz ropogósra sütni.

febr. 17. 08:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy mi a neve de mi ilyen zacskózáró csipeszt, (ami légmentesen lezárja) használunk minden ilyenhez. Rizs, kávé, csipsz, stb... És nem szottyad meg a csipsz, a rizs és hasonlók meg nem borulnak ki, ha eldől a polcon.
febr. 17. 12:36
 6/11 anonim ***** válasza:
50%
Egyél chipset de ne az legyen a fő elem. Hanem egy szendvics, sok friss zöldség, és mellé egy maroknyi chips pl
febr. 17. 13:01
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Első vagyok,persze néha belefér a "csalás"

De az,ha a nasik otthon vannak előtted gondosan elcsomagolva

Azzal elcsábulsz esetleg előveszed,megeszed.

Ha heti egyszer veszel valami nasit és úgy eszed meg beépítve a diétába néha az úgy oké

febr. 17. 15:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Kalóriaszámlálásnál ez tök egyszerű sztem. Én egy nagy zacskós chilis-lime lays chipset vagy csipős pringlest szoktam általában venni, ezt osztom 3 vagy 4 adagra. Majdnem minden este nézek sorozatot vagy filmet, ehhez max 1 adagot eszem meg. Arra ugyelek, hogy heti 2 zacskó chipsnél sose vegyek többet, mert ha felhalmozódik, akkor sokkal inkább hajlamos vagyok többet enni, viszont ha fixen ki van számolva, akkor inkább tartalékolok.

Tisztában vagyok vele hogy ezfajta függőség, egyszerűen nem élvezem a filmet ha nem eszek mellé valami ropogtatnivalót. Hozzáteszem ez a manapság Netflixen lévő tartalom minősége miatt is lehet, hogy kell plusz élvezeti faktor... egy Gyűrűk urát pl. a mai napig képes vagyok tátott szájjal végigülni zabálás nélkül is :D

Egyébként így kis adagban nem olyan borzasztóan sok kalória, egyszerűen levonom a keretemből.

Ha aznap már amúgyis túlléptem a keretemet, akkor kibírom hogy ne egyek, vagy eszem helyette puffasztott rizs szeletet vagy zöldséget.

Egyébként van erre kapható csipesz amivel visszazárom a zacskót, ha nem áll a szekrényben 2 hétig, akkor megőrzi az állapotát. A pringles meg dobozos chipsek szintén.

Azt hiszem elsősorban a diétának a közérzetjavítást kéne szolgálnia, meg az egészséget, és kevésbé a társadalmi megfelelőségkényszert (le kell fogyni h jól nézzünk ki a strandon). Mivel nekem a chips zabálás egyfajta rekreációs tevékenység amivel némileg csökkentem azt azt az irdatlan stresszt amit a napi 10 óra rabszolgamunka jelent, hosszútávon lehet jobban járok így. Hiszen a modern társadalomban a legeslegveszélyesebb dolog a stressz. A chipsben található adalékanyagok meg az a pár plusz kalória elenyésző ahhoz képest, hogy a folyamatos stresszben, alkalmazotti munkát végző emberek miféle szív érrendszeri, pszichológiai stb betegséggel fognak küzdeni már 50 évesen.

febr. 17. 17:05
 9/11 anonim ***** válasza:

Én 30g vegyes magvat szoktam magammal vinni nasiként az kb 200kcal.

A lidlben vettem zacskó csipeszt, mindenféle méretben volt, azzal lelehet zárni úgy a zacsit hogy ne puhuljon meg benne semmi

febr. 17. 18:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Én veszek kesudiót, törökmogyorót, mandulát és diót, annyit, hogy tele van vele egy 2,5 literes ételtároló. Van egy kompótos tálam, amiről tudom, hogy megszedve 100g. Egy tálnál nem eszek többet egy nap. Ennyi az adagolás.
tegnapelőtt 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!