Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan álljam meg a zabálást?

Hogyan álljam meg a zabálást?

Figyelt kérdés

Állandóan eszem mert éhesnek érzem magam. Nagyjából így:

Reggeli: Tejeskávé édesítővel, sovány tejjel.

Natúr zabkása(2dl-es bögrébe szedve)

Egy banán

Tízórai: alma, zöld tea, protein szelet

Ebéd: 3 szelet párolt csirkemell, zöldség köret( répa, brokkoli, borsó, karfiol) , tejeskávé ( úgy mint, reggel), banán, vagy más gyümölcs

Uzsonna: 4 szelet tk toast kenyér, 2 paradicsom, 4 szelet vékony sonka, vajkrém

Vacsora: 3 főtt tojás, 1 kanálnyi majonézzel, 1-2 szelet tk toast kenyérrel, paprikával.

Fogyózom egy éve de még csak 9 kiló ment le. Mozogni is járok, de az ételt nem sikerül visszafognom. Szégyellem de előfordul, hogy ezek mellé az étkezések mellé becsúszik egy sajtburger menü, tábla csoki, 32-es pizza, kóla, gumicukor. Ilyesmik. Mit tegyek, hogy lebírjak állni?

155 cm / 67kg 18/L

2021. ápr. 12. 09:20
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
54%
Rakj össze egy normális étrendet magadnak. Nekem most az 1800 kcal-s étrendem 1,5 kg ételből áll. Ennyi mellett kizárt hogy bárki is éhezne. Az a lényeg hogy sok hús és zöldség legyen benne, és minimális szénhidrát forrás.
2021. ápr. 12. 12:02
 12/27 anonim ***** válasza:
19%

"A péksütikben nagyon sok a szénhidrát, a cukor is szénhidrát ami az édességekben van."

Ezt én értem, csak mivel a zsír is ugyanannyi vagy még több bennük, ezért nem értem a szénhidrátfüggő elnevezést. :D

Most nem az a lényeg, hogy te a ch-t vagy a zsírt preferálod, nem erről szól a beszélgetés. Te egyszerűen a feldolgozott junk ételekre volták rákattanva, nem a szénhidrátra, mint makronutriensre. Ez maximum akkor állná meg a helyét, ha csak szőlőcukrot ettél volna.

2021. ápr. 12. 12:12
 13/27 anonim ***** válasza:
77%
Nem tartom okyan fontosnak az elnevezést:) Ezeknek a cuccoknak egyszerűbben finomított szénhidrátok az általános elnevezése. Én nagyon sok helyen ezt látom. Gondolom azért mert azok is. Az egy másik dolog, hogy zsír is van benne rendesen.
2021. ápr. 12. 12:30
 14/27 anonim ***** válasza:
14%
Akkor egy példa. Adott egy alkoholista. Mondjuk a sörre és a borra is rá van kattanva. Te azt mondod, ő rá van kattanva a szőlőre és a búzára, ezért egészségtelenül él. Pedig nem a szőlő vagy a búza a hibás, hanem a borban és sörben lévő alkohol. Tehát egyszerűen valótlant állítasz, mert egészségtelennek állítod be a búzát és a szőlőt. Ugyanígy valótlant állítasz, mert egészségtelennek állítod be a szénhidrátot. Pedig a szénhidrát önmagában nem egészségtelen. A péksüti az igen, de nem azért, mert szénhidrát van benne. Tehát lehet, hogy te nem tartod fontosnak az elnevezést, de ettől még óriási ferdítés és félrevezetés azt írni, hogy aki péksüti függő, az szénhidrát függő.
2021. ápr. 12. 12:43
 15/27 anonim ***** válasza:
77%

Írtam, hogy ok, nem volt teljesen helyes a megfogalmazás.

Finomított szénhidrátokkal kapcsolatos függőségre gondoltam és helyesbítettem is.

Te meg még mindig ezen lovagolsz és szőrszálakat hasogatsz.

Egyébként a leírásomból is rá lehet jönni egyértelműen ( fehérlisztes péksütik, cukros édességek) hogy a finomított szénhidrátokról írtam, és általában nem az általánosan egészségesebbnek mondott szénhidrátokról.

2021. ápr. 12. 13:13
 16/27 anonim ***** válasza:
54%

Egész biztosan ennyit eszel? Én évekig űztem sportot abból, hogy alulbecsültem a megevett kaja mennyiségét, plusz a napi 1-2 falat, ugyseszamit nasika is lecsúszott. Itt az a fő kérdés, hogy a sütike, pizza, mekike milyen gyakran és milyen mértékben csúszik be.

Nem szeretnélek bántani, mert én fenti önámítással 50 kg-t szedtem fel, és nagyon fájdalmas volt (még mindig az) szembe nézni ezzel. Most még nincs rajtad sok felesleg, állíts be akar dietetikus segítségével egy kiegyensúlyozott, fonom eteleket tartalmazó étrendet és ne csalj, csak amikor már érzed, hogy van felette kontrollod. Sztem más út nincs.

2021. ápr. 12. 13:18
 17/27 anonim ***** válasza:
12%
De még így sem stimmel, hogy finomított szénhidrát függő voltál, mert még mindig több volt azokban a kajákban a zsír, mint a finomított vagy nem finomított szénhidrát. :D Ezzel az erővel miért nem zsírfüggő voltál?
2021. ápr. 12. 14:05
 18/27 anonim ***** válasza:
71%

Rossz a szénhidrátelosztásod és kevés a kalória valószínűleg.

Nem fogom pontosan kiszámolni, de a reggelid simán 60g, ami rengeteg. A tízóraid kb 20, az ebéded 40, a tízórai 40, vacsi 20-30.

A tej meg a gyümölcs gyorsan megdobja a vércukrod majd egy óra múlva éhes leszel, amikor leesik. A reggelid ilyen szempontból katasztrófa. A banán nem a fogyókúrák barátja, főleg nem napi kettő. Reggel hagyd ki a banánt és a zabkása ne valami bolti cukros cucc legyen, hanem tényleges zabkása.

Tízóraira egyél vmit, amitől nem pusztulsz meg, egy marék mandula, pár szelet gullon/korpovit keksz, bármi, de almával nem fogsz jól lakni.

Ebédre legyen valami normális köret. Ha ennél egy kis kölest, bulgur, rizst, vagy bármit, akkor nem halnál éhen uzsira.

Uzsira 4 szelet kenyér sok, mert az elvileg kisétkezés, de gondolom itt éhhalál szélén érzed magad.

Vacsira 1 szelet az semmi. Nézd meg a kenyere leírását, ha több benne a feherliszt, mint a tk, akkor nem igazán tk az a kenyér, csak rá van írva.

Növeld a kalóriákat is, ha éhes vagy. Tegyél sajtot a kenyeredre, vagy van cukormentes korpovit/gullon keksz tízóraira, hummus, avokadokrem. 5 étkezés mellett ne nasizz közben. Ha akarsz csokit enni, akkor egyél egy kockát uzsira (minél magasabb kakaó tartalommal) , de ne egy egész táblát a nap közepén. Hiába bohóckodsz teljes kiőrlésű kenyérrel meg ilyenekkel, amíg egy tábla csokit megeszel random időpontban.

2021. ápr. 12. 14:21
 19/27 anonim ***** válasza:
Nekem az edzés segít, valahogy jó hatással van rám a sport. Ha kétnaponta sportolok nincs zabálás. Ha pár napot kihagyok akkor kezdődik.
2021. ápr. 12. 14:23
 20/27 anonim ***** válasza:
50%
A finomított szénhidrátok kifejezést nem én találtam ki, mindenhol így jelennek meg ezek az " ételek". Náluk érdemes panaszkodni emiatt:)
2021. ápr. 12. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!