Hogyan álljam meg a zabálást?
Állandóan eszem mert éhesnek érzem magam. Nagyjából így:
Reggeli: Tejeskávé édesítővel, sovány tejjel.
Natúr zabkása(2dl-es bögrébe szedve)
Egy banán
Tízórai: alma, zöld tea, protein szelet
Ebéd: 3 szelet párolt csirkemell, zöldség köret( répa, brokkoli, borsó, karfiol) , tejeskávé ( úgy mint, reggel), banán, vagy más gyümölcs
Uzsonna: 4 szelet tk toast kenyér, 2 paradicsom, 4 szelet vékony sonka, vajkrém
Vacsora: 3 főtt tojás, 1 kanálnyi majonézzel, 1-2 szelet tk toast kenyérrel, paprikával.
Fogyózom egy éve de még csak 9 kiló ment le. Mozogni is járok, de az ételt nem sikerül visszafognom. Szégyellem de előfordul, hogy ezek mellé az étkezések mellé becsúszik egy sajtburger menü, tábla csoki, 32-es pizza, kóla, gumicukor. Ilyesmik. Mit tegyek, hogy lebírjak állni?
155 cm / 67kg 18/L
Amit eszel, az túl kevés, ez az egyetlen ok.
Egyél többet, normálisabb összetételben és elég kalóriát vigyél be.
(Neked minimum 1500-1600 kcal kellene ahhoz, hogy életben maradj, de akkor még nem csináltál semmit, csak fekszel az ágyban.)
A másik, hogy rengeteg gyors felszívódású szénhidrátot fogyasztasz, ami szintén csak az evésrohamokat segíti elö.
Fejben dől el.
Én 170 kilós beteg szénhidrátfüggő voltam 25 hónappal ezelőtt. Mozgásom volt, de a fájdalmaim mellett csak napi séta.
Most épp 85 kilónál járok, és még 20 kg felesleg lefaragása van hátra. De nem lesz gond az sem. Gyorsgyaloglok, erősítő edzéseket csinálok, görkorcsolyázom ha az időjárás engedi. Kerülöm a sima fehérlisztes cuccokat, cukros édességeket- üdítőket, péksütiket, csipszeket, gabonákat( mint rizs, bulgur, zab stb) nem szeretem, nem eszem, gyümölcsöt sem fogyasztok eü okok miatt.
Tojást, húsféléket, rengeteg zöldséget, olajos magvakat, sajtféléket és egyéb tejtermékeket, zsíradékokat fogyasztok 95%-ban. Nekem személy szerint ez volt az az út a táplálkozásban amit sok éve kerestem, de eddig nem találtam meg.
Az életminőségem rengeteget javult, Energikusabb vagyok, és sokkal jobban érzem magam mióta életmódot váltottam a saját igényeim szerint.
Én félni kezdtem, hogy meg fogok halni, így volt motivációm:). Az eleje borzasztó nehéz volt, de ki kell tartani, ha nem akarsz beteg lenni, vagy életveszélyes állapotba kerülni. Aztán ha jól csinálod, idővel megszokod, és az életed része lesz az új étrend amit majd választasz magadnak. Mivel a külsőm konkrétan sose érdekelt, ezért igazi mélyről jövő motivációm nem volt a fogyásra, bár próbálkoztam, sok évig fogyással, de sikertelenül.
Most már ott tartok, hogy egyre furább belenézni a tükörbe, nem ismerem fel benne magamat ( kisgyerek korom óta elhízott voltam, így felnőttként, sok buta fogyókúrával, jojóeffektussal a hátam mögött még rosszabb lett a helyzet), de akkor is jobb érzés ezt az új ént látni. Rég nem látott ismerős, rokon megy el mellettem az utcán, mert nem ismernek fel. Megdolgoztam minden leadott dekáért, és életemben először büszke vagyok magamra:). Megváltozott az életem, pedig még be sem fejeztem a fogyási szakaszt:)
Próbálj arra gondolni, hogy az egészséged legyen a motiváció. Mert ha hízol, és a hormonháztartásod felborul, az elősegíti a további hízást, a fogyást pedig nehezítheti. Onnan pedig már nagyon nehéz visszafordulni.
Válassz magadnak egy egészségesebb, tudatosabb életmódot és indulj el.:) Enni jó, kell az élethez, de vannak más dolgok amik örömet okozhatnak. Találd meg, hogy neked mik ezek. Ha eldöntöd, hogy változtatsz, csináld!
Nem fogod megbánni.
Hogy érted, hogy szénhidrát függő voltál?
Úgy ahogy leírtam. Péksütik, cukros édességek rabja voltam. Függőség volt, nem tudom másképp leírni. Egyszerre nem ettem belőlük kifejezetten sokat, de folyamatosan, majdnem minden nap. Rászoktam, és ha 4-5 napra megpróbáltam kihagyni ezeket, remegtem, szédültem, folyamatosan fájt a fejem, sírógörcs jött rám. Egyszer sikerült pár hónapra leállni velük, de aztán mivel nem fogytam semmit, teljesen elkeseredtem és visszaszoktam.
Akkoriban egyébként ezektől a tünetektől megijedtem, pedig nem kellett volna. Mikor végleg eldöntöttem, hogy változtatok, kb 10 nap/ 2 hétig éreztem ezeket, aztán elmúlt. Azóta nagyon jól érzem magam.
"Mozogni is járok"
Na de mégis mit és mennyit?
Mindennap sétálok a közeli erdőben , nagyjából másfél órát de azt tempósan. Illetve kondiba járok heti 3szor szintén másfél órát. Ebből 1 óra elipszis tréner , a többi súlyzós gyakorlat.
Egyébként köszönöm a válaszokat.
Csak azért kérdeztem, mert azt írtad ch függő voltál, de a gyümölcsöket mégsem etted. Ha a péksütik, cukros édességek rabja valaki, az nem ch függőség. Például egy tejcsokiban több a zsír, mint a ch. De a croissantnál is szinte ugyanannyi a zsír és a szénhidrát. Rákerestem 1-2 termékre még. Pizzás fornettiben szintén a zsír a több, sajtos fornetti ugyanannyi, kakaós csigánál is alig több a szénhidrát.
Gyümölcsöket egészségügyi okok miatt nem eszem, mert erős fájdalmas gyomorgörcseim és hasmenésem van tőlük.
A péksütikben nagyon sok a szénhidrát, a cukor is szénhidrát ami az édességekben van.
A zsírral semmi problémám nincs. Az fedezi az energiabevitelem nagyobb részét jelenleg is, csak most már kevés szénhidrát mellett. Így érzem igazán jól magam, + pozitívum, hogy végre fogyok is. Mostmár a szénhidrátbevitel legnagyobb részét zöldségekből fedezem inkább. Gabonákat ahogy írtam is, nem szeretem, az eleve kiesik emiatt az étrendemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!