Milyen egyszerűbb praktikáitok vannak, hogy ellen tudjatok állni az édességeknek, illetve egyéb szénhidrátbombáknak?
Viszek be egészséges cukrot, pl protein shake, fagyasztott gyümölcs, zabkása, smoothie, friss gyümölcs, proteines palacsinta, 75%os csoki.
A szigorú megvonás nem fenntartható, inkább eszek kiegyensúlyozottan de tartósan.
Szia!
Készíthetsz magadnak low carb és kalóriaszegény édességeket, ha van rá időd/kedved/kereted. (Ha érdekel valami recept írj nyugodtan)
Nekem a datolya. Óriási a cukortartalma. Régen rengeteg cukrot ettem, coskit, sütit, tényleg mindent. Az elején rászoktam a datolyára (a kalifában van hozzáadott cukor, vigyázat) és abból megettem egy, max 2 darabot. Csillapította az édességvágyat, habár nagyrészt cukor, de gyümölcscukor és ha megállsz 2 darabnál, kalóriatartalma is alig. Néha elfőfordul hogy ilyenkor még jobban kívánom az édeset, olyankot ittam rá egy pohár vizet, hogy elvigye a szájízemből.
A szénhidrátokkal nem feltétlen van baj, csak a gyorsan felszívódó, nem összetett szénhidrátokkal. És ha minden tékezéshez eszel összetett cht (bulgur, quinoa és társai,zöldségek, tlejes kiőrlésű kenyér vagy tortilla, zab) akkor csökkeni fog a vágyakozásod.
Nekem a nagyon dées számat az is elcsendesíti ha cukormentesen , édesítőszerrel, telejs kiőrlésű lisztből vagy zabból sütök valami sütit (kevés zsíadékkal, mert a zsíadékok kalóriabombák). Pl egy adag banánpalacisntát. és ezek mivel teljes kiőrlésűek, jól is laksz tőle és lehet étkezés helyett enni. Tehát pl a reggeli nem egy adag szendvics és coski, hanem csak a tk palacisnta. És így nem hozzáadódik a kalória, hanem kiváltja. Másfél éve vagyok egészséges életmód hívő és azóta is sütök magamnak pl a kedvenc zabos-túrós-citromos sütimből. megehetek 4 szelet sütit, lassú benne a ch, és téylegesen jóllakok tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!