Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan mondjak nemet az...

Hogyan mondjak nemet az édességnek?

Figyelt kérdés

Az a legnagyobb problémám hogy nem tudok nemet mondani a csokiknak és sütiknek. Egész nap egészségesen étkezem rengeteg vizet iszom de van hogy a nap végén rámjön az édesség roham és megsszem az összes édességet a házban.

Mit kellene tennem hogy tudjak nekik nemet mondani?

Esetleg valakinek njncs valami jó diétás étrend ötlete.

Válaszokat előre is köszönöm.

2020. okt. 6. 19:41
1 2 3 4
 21/31 Brain Storming válasza:
A legegyszerűbb "mechanikus" módszer az, hogy nem az édességgel kezded az evést, hanem azokkal a fogásokkal, amik megtöltik a gyomrodat - és lehetőleg semmi közük sem volt az elkészültükkor a cukorhoz. Az édesség valóban csak a legutolsó legyen, ha egyáltalán még fér beléd.
2020. okt. 7. 14:08
 22/31 anonim ***** válasza:
41%

a cukor az 22-es csapdája. Minél gyakrabban eszel, annál gyakrabban kívánod. Nem feltétlenül a gondolataid miatt van ez így, hanem a bélrendszered, a microbiomod miatt is. Esetleg nézz utána a microbiom fogalmának.

Akinek rendben van a bélflórája, az nem fogja különösen kívánni az édességet. Ezt megfelelő táplálkozással lehet elérni.

Én olyan típusú ember vagyok, aki picit sem hajlamos a hízásra, mondhatni annyi csokit ehetnék, amennyit csak akarnék. Viszont már évek óta nem eszek csokit, talán évente 1-2 fagyit, vagy sütit. Nem is kívánom, de azért sem eszek, mert tudom, hogy nem tesz jót a szervezetemnek.

És ha már a háztartást említette valaki. Van 3 kicsi gyerekünk, a legnagyobb 9 éves. Egyszerűen azt csináljuk, hogy nem veszünk itthonra ilyesmiket egyáltalán. Cukor évek óta nincs a házban egyáltalán. Se kristálycukor, se cukorka, se semmi. Épp elég az, amit nagy ritkán kapnak máshol. De fel sem merül bennük, hogy kellene valami édesség itthon.

Egyszer majd le fogom videózni, mert legtöbben úgysem hiszik el: Ha kapnak a gyerekek ajándékba kindetojást, akkor szétszedik és a csoki részét egyenesen a kukába dobják, fel sem merül bennük, hogy megegyék.

Biztos lesznek, akik felháborodnak ezen, hogy kínozzuk a gyerekeket. Pedig nem, soha nem tiltjuk meg nekik, hogy édességet egyenek, mert azzal úgyis csak az ellenkezőjét érnének el később. Egyszerűen látják, hogy mi nem esszük, ezért ők sem eszik.

2020. okt. 7. 14:40
 23/31 anonim ***** válasza:
94%
22-es bocsáss meg, de ez durván a másik véglet, a legtöbb ember nem tud és nem is akar így élni. Az életet nemcsak végig kell élni, hanem megélni is, sokra megyek a 100 éves korral, ha soha nem nyomtam be örömmel egy szelet tortát. Lehet ez is beteg gondolkodás, de én adok pár évet az életemből azért, hogy bűntudat nélkül néha megegyek egy tábla csokit vagy egy jó nagy szelet tortát.
2020. okt. 7. 15:15
 24/31 anonim ***** válasza:

"rámjön az édesség roham és megsszem az összes édességet a házban"

Nem nemet kell mondani, hanem tudni kell időben lekattanni róla. Az élet más területein nem vagy letapadós? Tudod minden másban tartani a határidőket?

2020. okt. 7. 16:00
 25/31 anonim ***** válasza:
63%

Valószínűleg félreérthető lehetett a hozzászólásom.

Azt próbáltam leírni, hogy nem is kívánom az édességet. Ettől még ugyanúgy élvezem az életet.

Kb úgy képzeld el, mintha az édesség az cigi lenne. Sokan vannak, akik leélik az életüket úgy, hogy nem szívnak el szál cigit sem. Attól még teljes az életük. Mások meg úgy gondolják, hogy nem lehet cigi nélkül élni, mert minek.

(én nem biztos, hogy adnék pár évet az életemből egy pár tábla csokiért :) )

2020. okt. 7. 16:09
 26/31 anonim ***** válasza:
Nekem 2 dolog jött be. Először Önkontrollal és 1 hónap teljes megvonással leszoktam a cukorfüggőségről. Utána havi 1 csalónap. De, már akkor az elején eldöntöttem, hogy havonta egyszer tartok egy csalónapot, amikor belefér valami cukros édesség is. Bevált a dolog. Tudom hogy mikor ehetek , de közben van megszorítás és kontroll is. Hosszútávon tarthatóbb ez számomra, mint teljes tiltólistára tenni és a falat kaparni érte, majd nem bírni pár hónap után, bezabàlni és feladni. Hosszútávon nekem ez így jött be. Ha egy stratégia nem működik, váltani kell másikra:)
2020. okt. 7. 16:15
 27/31 anonim ***** válasza:
82%
Nekem az vált be, hogy az édességet is beletervezem az étrendbe. Napi 150-200 kcal-t szánok az édességre. Ha eztuán egy újabb szelet csokit, sütit, bögre kakaót stb. kívánnék, akkor azt beírom a másnapi tervbe. Tehát nem lemondok róla, csak elhalasztom, egész más érzés :-)
2020. okt. 7. 18:12
 28/31 anonim ***** válasza:
34%
Ne tarts otthon édességet, a boltba is nagylevegő és ne is nézz az édességek felé. Hiába mondják itt, hogy egy-két kockát egyél, én sem tudom megallni amikor ott van előttem egy tábla, ez hülyeség.
2020. okt. 8. 20:13
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

#28: ha előttem van egy tábla, úgy én sem. Szóval először letöröm az egy kockát, utána elrakom a táblát, bezárom a spájzt, elmegyek a lakás másik végére, leülök, hozzákezdek valamihez és közben eszem meg. Így működik.

Nekem az nem működik, hogy ha sosem eszem édességet, mert csak ideig-óráig vagyok képes a boltban "nem odanézni". Próbáltam, és előbb-utóbb eljött a nagy édességbevásárlás.

De különbözőek vagyunk, a kérdező több ötletet kap, aztán majd meglátja, neki mi válik be.

2020. okt. 8. 21:19
 30/31 anonim ***** válasza:
36%

Igyál meg egy tejes (1,5%) fehérjeshake-t.

Mondjuk ez nálam bejött, mert én inkább a fehérjétől lakok jól hosszútávon, neked lehet nem lesz jó, de egy próbát mindenképp megér.

2020. okt. 8. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!