Hogyan mondjak nemet az édességnek?
Az a legnagyobb problémám hogy nem tudok nemet mondani a csokiknak és sütiknek. Egész nap egészségesen étkezem rengeteg vizet iszom de van hogy a nap végén rámjön az édesség roham és megsszem az összes édességet a házban.
Mit kellene tennem hogy tudjak nekik nemet mondani?
Esetleg valakinek njncs valami jó diétás étrend ötlete.
Válaszokat előre is köszönöm.
a cukor az 22-es csapdája. Minél gyakrabban eszel, annál gyakrabban kívánod. Nem feltétlenül a gondolataid miatt van ez így, hanem a bélrendszered, a microbiomod miatt is. Esetleg nézz utána a microbiom fogalmának.
Akinek rendben van a bélflórája, az nem fogja különösen kívánni az édességet. Ezt megfelelő táplálkozással lehet elérni.
Én olyan típusú ember vagyok, aki picit sem hajlamos a hízásra, mondhatni annyi csokit ehetnék, amennyit csak akarnék. Viszont már évek óta nem eszek csokit, talán évente 1-2 fagyit, vagy sütit. Nem is kívánom, de azért sem eszek, mert tudom, hogy nem tesz jót a szervezetemnek.
És ha már a háztartást említette valaki. Van 3 kicsi gyerekünk, a legnagyobb 9 éves. Egyszerűen azt csináljuk, hogy nem veszünk itthonra ilyesmiket egyáltalán. Cukor évek óta nincs a házban egyáltalán. Se kristálycukor, se cukorka, se semmi. Épp elég az, amit nagy ritkán kapnak máshol. De fel sem merül bennük, hogy kellene valami édesség itthon.
Egyszer majd le fogom videózni, mert legtöbben úgysem hiszik el: Ha kapnak a gyerekek ajándékba kindetojást, akkor szétszedik és a csoki részét egyenesen a kukába dobják, fel sem merül bennük, hogy megegyék.
Biztos lesznek, akik felháborodnak ezen, hogy kínozzuk a gyerekeket. Pedig nem, soha nem tiltjuk meg nekik, hogy édességet egyenek, mert azzal úgyis csak az ellenkezőjét érnének el később. Egyszerűen látják, hogy mi nem esszük, ezért ők sem eszik.
"rámjön az édesség roham és megsszem az összes édességet a házban"
Nem nemet kell mondani, hanem tudni kell időben lekattanni róla. Az élet más területein nem vagy letapadós? Tudod minden másban tartani a határidőket?
Valószínűleg félreérthető lehetett a hozzászólásom.
Azt próbáltam leírni, hogy nem is kívánom az édességet. Ettől még ugyanúgy élvezem az életet.
Kb úgy képzeld el, mintha az édesség az cigi lenne. Sokan vannak, akik leélik az életüket úgy, hogy nem szívnak el szál cigit sem. Attól még teljes az életük. Mások meg úgy gondolják, hogy nem lehet cigi nélkül élni, mert minek.
(én nem biztos, hogy adnék pár évet az életemből egy pár tábla csokiért :) )
#28: ha előttem van egy tábla, úgy én sem. Szóval először letöröm az egy kockát, utána elrakom a táblát, bezárom a spájzt, elmegyek a lakás másik végére, leülök, hozzákezdek valamihez és közben eszem meg. Így működik.
Nekem az nem működik, hogy ha sosem eszem édességet, mert csak ideig-óráig vagyok képes a boltban "nem odanézni". Próbáltam, és előbb-utóbb eljött a nagy édességbevásárlás.
De különbözőek vagyunk, a kérdező több ötletet kap, aztán majd meglátja, neki mi válik be.
Igyál meg egy tejes (1,5%) fehérjeshake-t.
Mondjuk ez nálam bejött, mert én inkább a fehérjétől lakok jól hosszútávon, neked lehet nem lesz jó, de egy próbát mindenképp megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!