Hogyan mondjak nemet az édességnek?
Az a legnagyobb problémám hogy nem tudok nemet mondani a csokiknak és sütiknek. Egész nap egészségesen étkezem rengeteg vizet iszom de van hogy a nap végén rámjön az édesség roham és megsszem az összes édességet a házban.
Mit kellene tennem hogy tudjak nekik nemet mondani?
Esetleg valakinek njncs valami jó diétás étrend ötlete.
Válaszokat előre is köszönöm.
Én pl. már ismerem annyira magam, hogy ha táblás csokit veszek, elfogy egy fél nap alatt, mert addig nem nyugszom, amig van. Szóval csak kis szelet csokit veszek, ami belefér.
Nekem ami még a gyengém, az a fahéjas gabonapehely. Lecsúszik egyszerre egy fél zacskó.... nèha kipróbálom, hogy már van -e elég önuralmam (nincs), így azt sem nagyon veszek, csak ezeken a próbálkozós napokon.
Az is segít, ha rendesen eszek. Mármint változatosan, meg leülök normálisan, és nem csak az utcán reggelizek két perc alatt. Ha ezek megvannak, akkor sincs meg a késztetés annyira, hogy össze -vissza egyek.
Ha ezeket így tudom tartani, akkor egész okés vagyok, ha nem, akkor sajnos nagyon el tud szabadulni a pokol :(
1. Nem veszel és nem lesz otthon
2. Minden nap eszel egy kis szelet csokit/ vagy akármilyen édességet amiből van kis kiszerelés (pár 100 kcal)
3. Banán palacsinta (1 banán 2 tojás fahéj/kakaópor) forralt édesítős gyümikkel.
Egyél időnként. Nem kell lemondani. Csak nem minden nap és ne nagy mennyiségben.
Amikor rád tör a vágy, akkor csinálj meg egy kb. 30 perces tornavideót. A mozgástól is lesz boldogsághormon, eltereled a figyelmed az evésről, és még hasznos is.
Annyira bírom, hogy ebben a kategóriában mindig mindenki abból indul ki, hogy a fogyni vágyó egyes egyedül lakik...de tényleg szinte mindig, már nekem bosszantó ez az ostobaság.
Vajon miért vannak otthon nasik? Nyilván nem egyedül lakik a Kérdező.
#19: Hát igen, az nehezített pálya... Persze nem tudhatjuk, hogy a többi családtag/lakótárs nasija-e az, aminek nem tud a kérdező ellenállni, vagy vesz magának, vagy más vesz neki is, ha akarja, ha nem.
Nekem speciel vannak saját nasijaim, édesek is. A többieké nem érdekel, az enyémet eszem illetve készítek magamnak. A tejcsokiról és a jégkrémekről már sikerült a családomat is többé-kevésbé leszoktatnom, legalábbis itthonra nagyon ritkán veszünk. Van helyette étcsoki (magas kakaótartalmú), gyümölcsök (mirelit erdei mix is), aszalt gyümölcsök, kesudió, mandula stb. Ezekből valahogy sokkal könnyebb mértéket tartani, ha nagy ritkán rámtör a "nasizhatnék".
Kérdező, esetleg megpróbálhatnád ilyenkor, hogy készítesz édes túrókrémet. Ebbe tehetsz gyümölcsöt, édesítőszert, fahéjat, amit gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!