Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tovább? Fogyás.

Hogyan tovább? Fogyás.

Figyelt kérdés
2 éve kezdtem el fogyókúrázni, mert már annyira kövér voltam, hogy akadályozott a normális életben (195kg, 184cm, 22/F). Azóta sikerült lemennem 118kg-ra, ami szerintem egész jó eredmény, de itt még nem szeretnék megállni. Úgy kezdtem el diétázni, hogy összeszámoltam akkor egy normális napi étkezésemet, az volt olyan 2800-3000 kcal körül. Ezt első körben lecsökkentettem 2400-ra, illetve mozogtam hozzá amennyit tudtam (főleg séta). Ez nem vált be, 3 hónapon után alig lettem könnyebb (asszem 2 kg-al), így továbbcsökkentettem a kalóriabevitelem 2000-re. Ez már bevált, szépen el is kezdtem fogyni. Azóta még 4x csökkentettem visszább, most 1100 kcal-nál vagyok (118 kg-ommal) és most megint megálltam a fogyásban. Szerintetek ez azt jelenti, hogy még tovább kellene csökkentenem? Attól tartok, ha ennél is kevesebbet eszek, akkor már a szükséges tápanyagokat nem fogom tudni bevinni, mert rendszerint azok is kalóriákkal "együtt jönnek". Vagy nem kellene emiatt aggódnom?

2020. júl. 29. 17:56
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Szia! Alapjából véve ha végzel súlyzós edzést fejlődik az izomzat és az is tömeg. Néha csalóétkezéseket próbálj beiktatni kéthetente mondjuk 500-1000 kcal egyél többet. Ha nagyon lecsökkented a kalóriákat a szervezeted egy idő után át fog állni a raktározásra. Amikor én 117 kiló voltam akkor nekem a napi kalóriám 2300-2500 mozgás nélkül! Erre rájött a napi 2 óra súlyzós edzés és 20-30 perces kardió. Próbálj meg inkább derékbőséget mérni és havi 1x kilót. Én jelen pillanatban 3 hónapja tartom 114 kilómat emellett 1-2 hetente csinálok magamról egy egész alakos képet. A képeken nagyon is látszik hogy izmosodtam és derékbőség is szépen lement.

Néha próbálj meg CH nélküli napokat is. Vagy az Időszakos böjt 16/8-as után olvass . Havonta egyszer le lehet nyomni egy 24-est is.

Nem kell elkeseredni ha leállt a fogyás. Ha folytatod, beindul vagy csak ha mérlegre állsz, akkor azt hiszed hogy leállt de nem.

Számolj mindent!!! Túrót, ha iszol valamit. Mert akkor ezek rejtett kalóriák és lehet hogy túl léped a kalória kereted (Igaz inkább makrót érdemes számolni mint kcalt...). Variáld az étrended, variálj mindent... mert a test egy idő után hozzá fog szokni és nem azokat az eredményeket fogod elérni amiket tervezel!

2020. szept. 17. 17:27
 32/32 anonim ***** válasza:

31-es vagyok. Attól mert a barátod kizárólag 15 éve azt eszi nem biztos hogy ez neked be fog válni. Minden emberi szervezet más. Tegyük fel olyan ez mint a betegség. Ha más hypertóniás attól te még nem leszel az... Minél több dologgal kísérletezel rá fogsz jönni neked mi válik be.

Egyébként gyors felszívódású szénhidrátot csak edzés után ajánlanék. A fehér rizsről térj át a basmati rizsre. Nem eszek kenyeret, krumplit és rizset (basmati rízs) 1-2 hetente egyszer. Azért nem, mert tudom hogy nem laknék jól, megemelik a vércukorszintem és fél óra múlva megint éhes lennék. Ezeket általában bab, zabpehely, hajdina, Quinoa.

2020. szept. 17. 17:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!