Hogyan tovább? Fogyás.
Nagyon kevés ez a kalória. A kalória mennyiségben biztos vagy? Sokan csak tippelnek, mennyi egy adag, számolnak mondjuk egy adag csirkemellel, miközben valamennyivel több az adag.
Eszméletlen ügyes vagy, hogy ennyit fogytál.
A háziorvosnál jobb lenne egy endokrinológus. Ha ilyen kevés kalóriával nem fogysz, akkor szerintem vagy a pajzsmirigyed működik alul, vagy IR-ed van (vagy mindkettő).
A kalóriát ne csökkentsd tovább, inkább vidd valamivel fentebb, és csak a szénhidrátot csökkentsd - ha lehet, ezt is nagyobbrészt zöldségekből vidd be.
Gratulâlok a fogyàsodhoz. De szomorúan olvasom amit írsz, hogy ilyen kevés energiàt viszel be. Nagyon valószínű, hogy ezért nem fogysz, csak nehézkesen, mert koplalsz, és a tested minden tartalékhoz próbàl ragaszkodni. A test hozzàszokik a kevesebbhez, lelassul az anyagcsere.
Tudom mit beszélek, én is fogyogattam ilyesmivel. Sose volt tartható hosszútàvon. Pàr éve épp 1000 kalóriás diétàt csinàltam, 5 hónap alatt kínlódva lement 7 kg, pedig 150 kg voltam. Nagyon sokat szenvedtem, éhes voltam, sokszor sírtam, borzasztó volt. Fel is adtam.
Az energiabevitelt növeld meg, és próbàld a szénhidràtot csökkenteni. Nagy eséllyel lehet szénhidràt anyagcsere zavarod ( IR). Amivel nehezen fogy az ember, ha nincs tisztàban azzal, hogyan kezelje a betegséget. ( Azt hogy a bevitt szénhidràtmennyiség túlzott inzulinvàlaszt generàl( hiperinzulinémia). Az ilyen betegek àllapotuk függvényében nagyon nehezen vagy nem fogynak ha nem tudnak a betegségükről illetve ha rossz étrendi tanàcsot kapnak és emiatt túl sok szénhidrátot visznek be az àllapotukhoz képest. Van aki közepes szénhidràt bevitel mellett 100-180g- is kínlódik a fogyàssal.
Nekem ez a bajom, többek közt. 170 kg voltam mikor az életmódvàltàs mellett döntöttem, és első dolgom volt megismerni hogyan lesz működőképes a dolog, mert a koràbbi tapasztalataim azt mutattàk, hogy koplalàssal nem megy... És 160g os szénhidràt diétàval 1400 -1500 kalóriàval SEM ment.
Azóta 53 kilót fogytam úgy, hogy energiában gazdag étrendet tartok , 2300-2500 kalóriàra jövök ki naponta, konkrétan nem korlàtozom. De a szénhidràtot csökkentettem annyira, amivel még jól érzem magam és fogyok is. 80-85 grammra/ nap. Most friss mérés szerint 117 kg vagyok. (175cm). Mai napig ugyanannyit eszem mint mikor elkezdtem, 17 hónapja. Mozgàs rendszeres, de nem erőltetem még túl, bicikli, felülések, súlyzózàs, torna, gyorsgyaloglàs.
Ne koplalj¡!!!!!! Egészséges fogyàsnàl amúgy időnként a többségnél van stagnàlàs is. Akkor kell nagyon türelmesnek lenni.
Ha konkrétan IRed nincs is, akkor se szabadna ilyen szinten éheztetni magad, nagyon egészségtelen. Az étrended összetételén kell vàltoztatni.
Én meg pont az ellenkezőjét ajánlom amit a többség mond. Egyél sok zöldséget, szénhidrátot (természetesen csak teljes értékűt, mint a gyümölcsök. Nem a finomítottakra gondolok) hüvelyes és olajod magvakat. Ezekben bennevan mind a három szükséges tápanyag: szénhidrát, fehérje, zsír. Plusz még egy, amiről lemaradsz ha megvonod a szénhidrátot, pedig ezernyi vitamin és tápanyag vab bennük: rostok. Olvasd el a Kína tanulmányt és rájössz mi mitől van. De a szálak összefutnak és egy dologra vezethető vissza minden: az állati eredetű táplálék. Nem embernek való. Se a hús, se a tojás, se a tej. Ettől alakulnak ki a betegségek, ezt kisérletek tucatjai bebizonyítják. Ez minden le van írva a könyvben. És hogy ezekről miért nem tud mindenki, pedig kellene? Szerinted mekkora befolyása van a világon a tejiparnak és a húsiparnak? De van még egy, ami ezektől is nagyobb, a gyógyszeripar. Az előbbi kettőnek nem kellenek növényevők, mert tönkremennének. Nem lenne pénzük, ez még a kissebb bajuk, de még hatalmuk se tovább. A gyógyszerek pedig, nekik nem kellenek egészséges emberek. Nem hasznuk, hogy kigyógyulj valamiből teljesen. Nem, nekik az a jó, ha valaki élete végéig szedi a gyógyszereket, közben nekik tellik a kassza ezzel együtt növekszik a hatalmuk a világon. Csak ki kell nyitni a szemünket és tisztábban látunk, ha akarunk. Ha meg nem, akkor élhetünk tovább a rózsaszín világunkban és tömni magunkba az állati ételeket meg a finomított dolgokat. Egyszer majd úgyis elkapunk valami kórt, amit rá lehet fogni az öröklődésre, mert "a felmenőimnek is ez volt, biztos volt hogy én is elkapom" meg a légszennyezésre, klímaváltozásra, közben ezek csak nagyon kis mértékben járulnak hozzá hogy elkapjunk valamit. Mi magunk vagyunk a sorsunk kovácsai.
Tudom, hogy ez most nagyon le lesz pontozva :D nem is hiszem, hogy mégegyszer leírom valahova, mert aki nem kéri azon nem lehet segíteni, akármennyire is szeretné(n)k. De egy próbát megér. Olvass bele a könyvbe (akár csak a rád vonatkozó részt) ést döntsd el te, mit hogyan csinálsz. Üdv
Senki nem kért vega hittérítést.
Update: visszaálltam 1500 kcal-ra az itteni válaszolók javaslatára augusztus legelején. Azóta eltelt 1,5 hónap, a fogyásom nem indult újra, sőt feljött 2-3 kg azóta. Most vagyok 121 kg.
Találtam otthon is elvégezhető pajzsmirigy tesztet. Háziorvosommal konzultálva elvégeztem ezt magamon, aszerint jól működik a pajzsmirigyem. Utána voltam egy 3 pontos IR vizsgálaton. A határérték alatti eredményeim lettek, szóval elvileg ott is minden rendben. Ez után még egyszer beszéltem a háziorvosommal, ugyan azt tudta mondani mint korábban, hogy az én szervezetem túl jó "hatásfokkal" működik, mivel ilyen kevés energiára van szüksége.
Így amellett döntöttem, hogy folytatom az 1000 kcal körüli bevitelt, egy normális multivitaminnal és ásványi anyagokkal kiegészítve, így talán nem lesz semmiből hiánya a szervezetemnek. Szerintetek ez jó ötlet? Vagy ne így csináljam? Mindenképp szeretnék még kicsit fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!