Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tovább? Fogyás.

Hogyan tovább? Fogyás.

Figyelt kérdés
2 éve kezdtem el fogyókúrázni, mert már annyira kövér voltam, hogy akadályozott a normális életben (195kg, 184cm, 22/F). Azóta sikerült lemennem 118kg-ra, ami szerintem egész jó eredmény, de itt még nem szeretnék megállni. Úgy kezdtem el diétázni, hogy összeszámoltam akkor egy normális napi étkezésemet, az volt olyan 2800-3000 kcal körül. Ezt első körben lecsökkentettem 2400-ra, illetve mozogtam hozzá amennyit tudtam (főleg séta). Ez nem vált be, 3 hónapon után alig lettem könnyebb (asszem 2 kg-al), így továbbcsökkentettem a kalóriabevitelem 2000-re. Ez már bevált, szépen el is kezdtem fogyni. Azóta még 4x csökkentettem visszább, most 1100 kcal-nál vagyok (118 kg-ommal) és most megint megálltam a fogyásban. Szerintetek ez azt jelenti, hogy még tovább kellene csökkentenem? Attól tartok, ha ennél is kevesebbet eszek, akkor már a szükséges tápanyagokat nem fogom tudni bevinni, mert rendszerint azok is kalóriákkal "együtt jönnek". Vagy nem kellene emiatt aggódnom?

2020. júl. 29. 17:56
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

A makrók változtatását kipróbáltad? Mik a jelenlegi makróid?

A vitaminpótlás jó ötlet. Magnéziumot is szedj, valami jól felszívódó fajtát (amiben nincs kalcium), hogy hasznosuljon is.

2020. szept. 17. 08:59
 22/32 A kérdező kommentje:
Jelenleg 1.5g/tskg fehérjét, 0.5g/tskg szénhidrátot és 15g zsírt viszek be. Ez konkrétan most 180g fehérjét és 60g szénhidrátot jelent. Próbálom változatos forrásokból bevinni ezt, de az alap a fehérrizs + csirkemell. Emellett egy nagy kígyóuborkát eszek meg egy nap (ami úgy 400 gramm körül van). Kalóriára ez úgy 1300 körül van jelenleg (most már elkezdtem visszavenni azt az 1500-at).
2020. szept. 17. 11:12
 23/32 A kérdező kommentje:
Változtatását is kipróbáltam az elmúlt pár évben. Ha a fehérjét lecsökkentettem, a szénhidrátot meg megnövelném, akkor megállt a fogyás, hiába maradt ugyanannyin a kalóriabevitel. Tehát a szénhidrátot ennél tovább már nem igazán növelhetem, ha fogyni szeretnék.
2020. szept. 17. 11:14
 24/32 anonim ***** válasza:

Ezt a kevés szénhidrátot bevihetnéd nagyobbrészt zöldségekből is, hasznosabbak, mint a rizs.

Amit még emelhetnél, az a zsír. 15 g az nagyon-nagyon kevés, szerintem az egészséges minimum az a 40 g. Persze az sem mindegy, miből jön, pl. tojást nagyon ajánlom. Ehetnél néha halat, más húsokat, belsőségeket (máj) is. Nekem nagyon egyoldalúnak tűnik így a táplálkozásod, lehet, hogy ez is hátráltató tényező.

2020. szept. 17. 11:21
 25/32 A kérdező kommentje:

Van egy barátom, ő 15 éve KIZÁRÓLAG rizsen és csirkemellen (+ valami zöldségen) él. Nem hiszem hogy az egyoldalúság lenne a baj.

De mint írtam, emellett szoktam másokat is enni. Most a héten ettem egy kis marhát is, múlthéten volt 3 nap tonhalam. A 15 gramm az lenmagolaj nálam, a normál kajákból (pl. túró) származó zsírt nem számolom.

2020. szept. 17. 11:28
 26/32 anonim ***** válasza:

Ez így jobban hangzik. Persze gondolhattam volna, hogy nem ennyi zsírt eszel ténylegesen - ha visszaszámoljuk az összkalóriából, 40 g körül lehet.

Neki lehet, hogy nem baj az egyhangúság, de nem vagyunk egyformák... Van, aki egy kazal szénhidráttal is tud fogyni, ha a kalória rendben van. Más meg nem.

2020. szept. 17. 11:41
 27/32 anonim ***** válasza:

Ez éhezés, számold ki a zsírt, ha nem számolod pontosan akkor is valószínűleg túlságosan megszorítod, az 1100kcal önmagában nem elég a tested egészséges működéséhez, nemhogy ennél kevesebb.. Nem szabad a szénhidrátot és a zsírt egyszerre ilyen alacsonyan tartani, a tested vészjelzői nem csoda, hogy beindulnak.

2000 kalóriával vidáman fogyhatnál, még ha IR-ed van is 60g CH-val, muszáj volna endokrinológiai kivizsgálás, nonszensz amit csinálsz, jó volna, ha megnézetnéd magad, hátha betegség áll a háttérben, és gyógyszeresen lehetne segíteni.

2020. szept. 17. 13:00
 28/32 A kérdező kommentje:

#27: Írtam, hogy 1500 kcal-val el kezdtem hízni. Meg azt is, hogy volt IR vizsgálatom. Nem olvastad a #19-es írásom?

Amúgy nem éhezés. Több mint 1kg az össz kaja mennyiség, amit jelenleg beviszek. Mielőtt el kezdtem volna diétázni se ettem ennyit mennyiségre, de kalóriára bőven több volt.

2020. szept. 17. 14:22
 29/32 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig az eddigi válaszokat, ha vótmá akkor bocsi.

Szerintem se csökkentsd a kalóriákat, inkább növeld az aerob mozgást. Kezdj el biciklizni. Akár minden nap, változatos terepen, rövidebb távokat tekerj pl. dombon, hegyen, hosszabbakat pedig síkon. Ha bejön a hideg idő akkor irány a spinning terem. Remélem kipróbálod, mert marha jól lehet vele fogyni, tapasztalat.

2020. szept. 17. 15:36
 30/32 A kérdező kommentje:

Sajnos rossz a térdem, így a bicikli az nálam nem játszik :(

Súlyzós edzést végzek heti 3x, plusz heti 2x kocogok futópadon 1,5 órát (azt még úgy ahogy bírja a térdem) + sétálok naponta 5 km-t. Tehát szerintem a mozgás az megvan, ennél több már nagyon az időmbe se fér bele.

2020. szept. 17. 16:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!