Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Egy éve elváltak, közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy éve elváltak, közös gyerek van, mindenki külön utakon jár, mégis megtesz érte mindent! Ez miért lehet?

Figyelt kérdés
Párom és az exe egy év különélés után tavaly elváltak. Van egy 5 éves gyerek, akit a párom nagyon szeret, és sokat van itt. A nő busás pénzeket kapott váláskor, és egy autót is a gyerek miatt. Havi 100 ezer forintot kap, hogy jól éljenek (amúgy a nő havi 600 ezret keres, és a párja is...). A párom ezek után, hogy otthagyták a pasi miatt, és hülyét csináltak belőle, mégis mindent megtesz a nőért, holott már én is itt vagyok neki, mint élettárs. Pl. Elviszi az autóját műszakira, amit ki is fizet, és nem kéri el utána. Pedig mi egy kisvárosban élünk, a nő Budapesten. Ezer szerelő van, ahová ott el tudná vinni az asszony maga. Intézi a nő ügyeit, sokmindent fizet neki stb. És ha számon kérem a párom, azt mondja nekem ehez semmi közöm, van egy közös gyerekük, azért csinálja. Mi lehet a háttérben? Nekem ez borzasztó rosszul esik... hiába kértem, hogy minimalizálják a kapcsolatukat, fel van a kérésemen háborodva, és hatalmas veszekedést rendez ha erről van szó.

2019. febr. 28. 10:10
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%
Semmi keresnivalód az ember mellett! Neki megfelel hogy a volt felesége alá tegyen mindent, arra hivatkozva hogy ott a gyerek, de igazából csak a felesége közelében akar maradni. Nincs értelme a kettőtök kapcsolatának, ő még a felesége árnyékában él. Ha ezt megérted akkor elengeded, ha nem akkor szenvedj mellette.
2019. febr. 28. 10:26
 12/40 A kérdező kommentje:
Én azt megértem, hogy a gyerekéről gondoskodik, de az exfeleségéről miért kéne? Pénzkereső nő, aki nagylábon él, és amit nem is sajnálok tőle, mert sosem voltam irigy ember. Nekem is van pénzem, jól fizető állásom, autóm stb. És csak 28 vagyok. De miért is kéne őt ezek mellett tejben vajban füröszteni?
2019. febr. 28. 10:34
 13/40 anonim ***** válasza:
10%
Mert ő megadta neki azt, amit te még nem. Gyereket szült. Amíg neked nincs gyereked, addig el sem tudod képzelni, hogy ez mekkora összetartó erő, egy kapocs, csak közlöm, hogy örök életre szól.
2019. febr. 28. 10:46
 14/40 A kérdező kommentje:
És akkor én azért, mert még nem szültem, le vagyok tojva...
2019. febr. 28. 10:49
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Többet jelent neki a volt felesége, mint te. Ezt tudomásul kell venned! A korodból saccolom hogy ő már bőven 30 fölött van úgyhogy nem hinném, hogy jót tesz neked hogy egy ilyen kapcsolatban maradj. Keress egy független és hozzád illő srácot, ő meg kergesse a volt feleségét és legyen vele jóban, de téged felejtsen el. Amíg valaki nem tud elszakadni a múltjától, nem tud új jövőt építeni, jelen esetben veled.
2019. febr. 28. 10:49
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

Menekülj.

Még mindig szereti az exfeleséget, és abban reménykedik, hogy újra együtt lehetnek. A nő meg jól ki is használja a papucs természetét, bármi kell, ugrik rögtön és megcsinálja - továbbra is hülyét csinál belőle.

2019. febr. 28. 10:50
 17/40 anonim ***** válasza:
36%
Ismerős az a mondás, hogy mindig mindenben az első az igazi? Na, ez az állítás nagyon igaz a volt férjre. Ha szülnél neki, sajnos akkor is csak második lennél neki és a közös gyereketek is.
2019. febr. 28. 10:52
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Én is majdnem ebben a helyzetben vagyok, csak a volt feleség szerepében.

Nekem már van új párom, közösen élünk a gyerekekkel, de a volt férjem azt gondolta az elején, hogy ha gyerektartást ad, segít a gyerekeinek, telefont akar venni nekem, amit nem engedtem, stb. akkor az garancia arra, hogy ha különmegyek a jelenlegi páromtól, visszatérek hozzá.

Ezt a párom is észrevette, és közösen szépen leállítottuk.

Itt nagyon jól leírta valamelyik hozzászóló, hogy sajnos azt várja, hogy majd visszamegy hozzá a nő, ha folyamatosan segíti.

Én a helyedben otthagynám, ennél a helyzetnél jobbat érdemelsz.

2019. febr. 28. 10:56
 19/40 anonim ***** válasza:
Nem azt írtam, hogy új az autó. Hanem azt, hogy milyen állapotban van a kocsi, amibe a saját gyereke száll be.
2019. febr. 28. 11:17
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez így egyáltalán nem normális. Két dolog lehet a háttérben. Vagy az, hogy a gyereke miatt csinál mindent, mert attól fél, hogy ha ezeket nem teszi meg, akkor rossz viszony alakul ki közte és az exfelesége között, és az ex majd ellene fogja hangolni a gyereket, nem adja oda, stb. Vagy az is lehet, hogy még mindig szereti a volt feleségét, és titokban abban reménykedik, hogy még egyszer együtt lesznek. Mondjuk utóbbi esetben nem értem, hogy akkor miért vagytok együtt. Ha én a volt a feleségem után sóvárognék, biztosan nem kezdenék új párkapcsolatba.

Én is hasonló helyzetben voltam, mint a párod, én is azért váltam el, mert a feleségem egy másik pasival kezdett. De én nem hagytam magamból hülyét csinálni, közel sem voltam ennyire nagyvonalú, a volt feleségem se kocsit, se pénzt nem kapott, csak a bútorokat, háztartási gépeket hagytam ott neki, ezeken már tényleg nem akartam garasoskodni, osztozkodni. A közös gyerekünk érdekében korrekt, nagyvonalú gyerektartást fizetek, meg én is költök rá bőven, amikor nálam van (elég gyakran), de azért nem annyit, hogy még az ex is jól éljen belőle, ne vicceljünk már. És én az elején, még a válás előtt megmondtam, hogy mik a határok. Onnantól, hogy külön vagyunk, a gyerekért bármikor bármit megteszek, de az exért nem, ő nem a feleségem, nem a barátom többé, csak a közös gyermekünk anyja, a volt a feleségem. Szóval nem segítek neki a háztartásban, nem fuvarozom, nem vásárolok be neki, nem javítom meg a csapot, ha elromlik, stb. Még akkor sem, ha éppen ott vagyok, mert a gyerekemhez mentem látogatóba, nem pedig hozzá. Ez eleinte nem nagyon tetszett neki, egy csomó mindent elvárt volna, és akkor kb. ott lennék, mint a párod, hogy kb. a személyes cselédje, karbantartója, akit bármikor lehet ugrasztani, ha valamit meg kell csinálni. De aztán idővel megszokta, és tudomásul vette, nagyon nem is tehetett volna mást.

2019. febr. 28. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!