Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik olyan, hogy egy gyerek megy anyukával, egy apukával valamelyikük mégis fizet valamennyit a külön lévő gyerekére? Vagy mindig az az egyezség, hogy senki nem tartozik akkor így a másiknak?
Mi van?
Ne haragudj, de egy mukkot nem értek a kérdésedből...
Jaa, értem.
Természetesen abban egyeznek meg a szülők, amiben akarnak. Ez a megegyezés lényege.
Nem kizárt például, hogy az egyik gyerek "többe kerül", mert pl. profi sportoló, és csomó mindent kell neki fizetni, vagy mit tudom én.
Inkább a kiadásokat kell összevetni, nem a gyerekek számát.
De, mint mondtam, alapból megegyezés kérdése, a bíróság akkor szól bele, ha a szülők nem tudnak - a gyerekek érdekeinek megfelelő - egyezségre jutni.
Szia!
Ptk.-ban érdemes lenne bogarásznod.
Új Ptk. 4. könyve szól a családjogról. A Rokontartás fejezetben (194.§-tól kezdődik) találhatsz támpontokat.
Ilyeneket találtam pl. - bár a te esetedre nem biztos, hogy ez a szakasz illik, de hátha tudsz vele kezdeni valamit...:
4:201. § [A tartási kötelezettség megoszlása]
(1) Több egy sorban kötelezett között a tartási kötelezettség a kereseti, jövedelmi, vagyoni viszonyaik és teljesítőképességük arányában oszlik meg.
4:204. § [A tartás mértékének és módjának meghatározása]
A tartás mértékére és módjára vonatkozóan elsősorban a jogosult és a kötelezett megállapodása az irányadó. Megállapodás hiányában a jogosult a tartás bírósági meghatározását kérheti.
4:205. § [A tartás mértéke]
(1) A bíróság a tartás mértékét a jogosult indokolt szükségletei és a kötelezett teljesítőképessége alapján határozza meg.
(2) A jogosult indokolt szükségletei körében megélhetésének indokolt költségeit kell figyelembe venni.
Érdemes még átnézned a többi paragrafust is.
Értem. Hm. Akkor, miért nem élnek külön a gyerekek? Fizettek egy házat... Persze, ez magánügy. Ha 18 évesek,akkor szabad döntésük van.
A kérdésedre:Egyezzetek meg egy fix összegben, amit mindketten ki tudtok fizetni. Abból, nem lesznek félreértések, kölcsönök, hasonlók.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!