Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Harmadéves orvostanhallgató...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Harmadéves orvostanhallgató vagyok Debrecenben. Ha passziváltatom egy félévemet, majd a következőt aktiváltatom, mennyi esély van rá, hogy ismét megítélik a tartásdíjat? 23/F

Figyelt kérdés
Édesapámtól kapom a tartásdíjat, akinek az új feleségével van 2 kiskorú gyermeke. Azt tudom, hogy a passzív félévre nem jár a rokontartás, de ha utána újra aktiváltatom a státuszomat és folytatom az egyetemet, mennyi esély van rá, hogy megítélik? Nem drogozom, nem iszom, nem voltam javítóban, gimi és egyetem között nem hagytam ki évet, csak most így jött össze sajnos ez a vizsgaidőszak.

2014. aug. 14. 13:45
1 2 3 4 5 6
 31/57 A kérdező kommentje:
Azért a válaszokból az derül ki, hogy sok ember egyetért a magyar jogrenddel.. Elég szomorú, hogy mit ne mondjak.. ha "állambácsi" ad +2 félévet bármely képzés esetén, azért vicces, hogy a vér szerinti apámtól nem jár a törvény szerint. Mikor nem "lébecolok", nem élek olyan életet, komoly egyetemen, komoly szakon tanulok, még nem hagytam ki évet, és csak azért mert elváltak a szüleim (ami nem az én hibám talán), én szívom meg, mert jogi értelemben nincs apám, aki támogatna. Bezzeg, akinek együtt vannak a szülei, akármeddig b*szhatja a rezet az iskolapadban, de akinek elváltak.... na ő egy félévet se merészeljen csúszni.
2014. aug. 15. 18:41
 32/57 anonim ***** válasza:
Kérdező teljesen mindegy ki mit gondol egy törvényről attól még nem fog változni.
2014. aug. 15. 19:14
 33/57 A kérdező kommentje:
Viszont, akkor ha újra aktív lesz a státuszom, hallgatói jogviszony igazolással a kezemben perelhetek tartásdíjért, hogy 25 éves koromig kapjam, mivel életpályát adó képzésen folytatom a tanulmányaimat.
2014. aug. 15. 19:23
 34/57 anonim ***** válasza:
100%

Veszteni valód nincs, perelni bárki perelhet ha kifizeti a díját.

Különben meg ha szerinted olyan rossz neked elvált szülők gyerekeként, cserélj vele.

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

2014. aug. 15. 19:25
 35/57 anonim ***** válasza:

Így van, de ne stresszelj ezen tovább.

Úgyis passziválnod kell most, aztán pedig beadod az igényed a tartásdíjra. Az elbírálás meg attól függetlenül fog lezajlani, hogy te most sz*rrá idegeseded ezen magad, vagy kiélvezed ezt a fél év pihenőt.

Én is úgy vágtam bele az orvosiba, hogy alig kaptam némi támogatást, sokszor napról napra éltem, de mindig úgy voltam, hogy lesz valami. Lett is, az ösztöndíj mellett néha valami plusz pénz, vagy egy jó munkahely.

Szóval az élet nem mindig könnyű, de ha el akarst érni valamit, el is fogsz. Apád támogatásával, vagy anélkül.

2014. aug. 15. 19:27
 36/57 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy vannak rosszabb helyzetben emberek, sajnálom is őket, de jelenleg a saját problémám köt le.
2014. aug. 15. 19:31
 37/57 anonim ***** válasza:
Mondjuk most mennyi tartásdíjat kapsz? Anyukád gondolom azért nem dob ki otthonról, passzív félév alatt dolgozhatsz még ha csak minimálbért keresel is szerintem sokkal többet félretehetsz ( eddigi 2,5 hónap nyári szünetet nem is számolom, mert azért ezt is tudtad már),mint amennyit kapnál 1,5 év alatt.
2014. aug. 15. 19:34
 38/57 anonim ***** válasza:
Hát akkor rágd tovább a falat, te tudod :D
2014. aug. 15. 19:35
 39/57 A kérdező kommentje:
30 ezer forintot havonta.
2014. aug. 15. 19:36
 40/57 anonim ***** válasza:
Havi 30 ezer mellett szerintem gondold át azt a kijelentést hogy apukád nem támogat. Egyáltalán miből gondolod, hogy utána ne támogatna?
2014. aug. 15. 19:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!