Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Harmadéves orvostanhallgató...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Harmadéves orvostanhallgató vagyok Debrecenben. Ha passziváltatom egy félévemet, majd a következőt aktiváltatom, mennyi esély van rá, hogy ismét megítélik a tartásdíjat? 23/F

Figyelt kérdés
Édesapámtól kapom a tartásdíjat, akinek az új feleségével van 2 kiskorú gyermeke. Azt tudom, hogy a passzív félévre nem jár a rokontartás, de ha utána újra aktiváltatom a státuszomat és folytatom az egyetemet, mennyi esély van rá, hogy megítélik? Nem drogozom, nem iszom, nem voltam javítóban, gimi és egyetem között nem hagytam ki évet, csak most így jött össze sajnos ez a vizsgaidőszak.

2014. aug. 14. 13:45
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:

Hülye kérdés, ennek ugyanannyi az esélye akkor is, ha elpazarol még +1 félévet. És miért ne sikerülne neki? Ha az első két évet túlélte, ez is menni fog :)

Amúgy indokolt megszakítás esetén nem fogják megvonni tőled.

"A nagykorú, továbbtanuló gyermek tartására vonatkozó szabályozásban a legfontosabb változás, hogy a bírói gyakorlat által kialakított alapelvek maradéktalanul bekerültek a törvénybe. Így az a nagykorú továbbtanuló gyermek jogosult a tartásra, akinek tanulóévei folyamatosak, azokban nincs indokolatlan megszakítás, és aki nem érdemtelen. Bekerült a szabályozásba, hogy az a nagykorú gyermek, aki indokolatlanul nem tartja a kapcsolatot a szüleivel, érdemtelennek minősül. Ám akármennyire is érdemes valaki, és bármennyire is folyamatosak a tanulmányai, az új Ptk. abszolút korlátként állítja fel, hogy 25 éves kor felett már nem igényelhető tartásdíj.

Az új Ptk. meghatározza, hogy mi minősül továbbtanulásnak. Ilyen az életpályára előkészítő szakképzettség megszerzéséhez szükséges oktatás vagy tanfolyam, a felsőfokú végzettségi szintet biztosító alap- és mesterképzés, valamint a felsőfokú szakképzés."

Márpedig egyszeri halasztás sikertelen vizsga miatt indokolt. Ha többször halasztanál ugyanilyen okokból, akkor a szülő talán kijátszhatná azt a kártyát, hogy továbbtanulásra alkalmatlan vagy

" a gyermek továbbtanulásra alkalmatlan (vagyis, ha a tanulmányait szellemi vagy testi adottságainál fogva tartósan nem képes eredményesen folytatni, vagy ha a továbbtanulás ideje neki felróható okból tartósan elhúzódik)"

2014. aug. 14. 16:59
 12/57 anonim ***** válasza:
Ja, és mint orvostanhallgató ajánlom, hogy kezd el a következő szemesztert. Pihensz egy fél évet, szerintem jót is fog tenni, aztán megcsinálod a most sikertelen vizsgáidat. Utolsó voltam:)
2014. aug. 14. 17:01
 13/57 anonim ***** válasza:
*Ne kezd el
2014. aug. 14. 17:03
 14/57 anonim ***** válasza:
*kezdd :D Na jó, megyek aludni...
2014. aug. 14. 17:03
 15/57 A kérdező kommentje:
Tehát ha most odaállok apám elé, hogy ez a helyzet, majd ő perel a bíróságon, hogy nem vagyok aktív hallgató és megvonják, majd tavasszal hallgatói jogviszony igazolással a kezemben a bíróságon igazolom, hogy valóban csak egy félév halasztás volt, akkor újra megítélik valószínűleg?
2014. aug. 14. 17:28
 16/57 anonim ***** válasza:
Érdemtelenségre hivatkozhat teljesen jogosan.
2014. aug. 14. 20:41
 17/57 A kérdező kommentje:
Egy félév miatt érdemtelen? Azért az jó... tehát az hogy valaki minden második félévét passziváltatja, vagy 6 év alatt egyet, egy kategóriába tartozik. Jó lenne végre tapasztalatokat írni, és nem csak jogászhallgatók okoskodását.
2014. aug. 14. 21:12
 18/57 anonim ***** válasza:

"Nem drogozom, nem iszom, nem voltam javítóban, gimi és egyetem között nem hagytam ki évet, csak most így jött össze sajnos ez a vizsgaidőszak."

Miért érezted szükségét ezt megkérdezni?

2014. aug. 14. 21:15
 19/57 A kérdező kommentje:
Egyébként olvasgattam neten és érdemtelenséget akkor fogadnak el indoknak, ha nem vagyok hajlandó tartani vele a kapcsolatot, nem találkozom vele (ez nem így van), vagy ha olyan magatartást tanúsítok. Szerintem az, hogy az orvosi egyetemen egy vizsgaidőszakom úgy sikerül, hogy halasztanom kell egy fél évet, az még nem érdemtelenség... "teljesen jogosan"
2014. aug. 14. 21:16
 20/57 A kérdező kommentje:
Miért éreztem szükségét? Mert attól félek, hogyha passziválom a félévemet és ugye nyilván nem kapom a tartásdíjat, akkor hiába lobogtatom én majd tavasszal az igazolást, hogy újra aktív hallgató vagyok, nem ítélik meg.
2014. aug. 14. 21:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!