Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Harmadéves orvostanhallgató...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Harmadéves orvostanhallgató vagyok Debrecenben. Ha passziváltatom egy félévemet, majd a következőt aktiváltatom, mennyi esély van rá, hogy ismét megítélik a tartásdíjat? 23/F

Figyelt kérdés
Édesapámtól kapom a tartásdíjat, akinek az új feleségével van 2 kiskorú gyermeke. Azt tudom, hogy a passzív félévre nem jár a rokontartás, de ha utána újra aktiváltatom a státuszomat és folytatom az egyetemet, mennyi esély van rá, hogy megítélik? Nem drogozom, nem iszom, nem voltam javítóban, gimi és egyetem között nem hagytam ki évet, csak most így jött össze sajnos ez a vizsgaidőszak.

2014. aug. 14. 13:45
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
Azt értem, hogy miért kérdezted meg, csak az az utolsó mondat olyan volt, mintha félnél az elítéléstől a csoporttársaidtól, ezért kérdeztem rá.
2014. aug. 14. 22:08
 22/57 A kérdező kommentje:
Nem. Mert az én értelmezésemben ezek számítanának "érdemtelenségnek". Mivel interneten olvastam, hogy érdemtelenségnek minősül, ha el nem fogadható magatartást tanúsít gyermek (akár nagykorú, akár kiskorú), vagy ha nem tartja az eltartóval rendszeresen a kapcsolatot. Gondolom, attól, hogy egy azaz EGYETLEN félévet passziváltatok, még nem leszek köztörvényes bűnöző, aki érdemtelen arra, hogy az édesapja támogassa az egyetemi tanulmányait.
2014. aug. 14. 22:11
 23/57 anonim ***** válasza:
és ezt csak bíróságon tudod megbeszélni az édesapáddal? ritka jó ember lehet ő is,csak azért támogat mert a törvény kötelezi....
2014. aug. 15. 00:16
 24/57 anonim ***** válasza:

Korábbi válaszoló vagyok.

Biztosan meg fogják ítélni. Egyrészt az orvosi egy nehéz szak, nagyon könnyű egyszer csúszni még akkor is, ha igyekszel. Szóval egy passziválás még nem jelenti azt, hogy reménytelen eset lennél.

Másrészt pedig a bírók is emberek, szerintem van még presztízse annak, ha valaki orvos/orvostanhallgató, ezt pozitívan számolják el magukban.

Egyébként azt ugye tudod, hogy csak 25 éves korodig tarthatsz igényt a tartásdíjra?

Azt nem értem amúgy a helyzetetekben, hogy tartod apukáddal a kapcsolatot, tehát nem vagy érdemtelen.

Azonban mégis ilyen úton kell kicsikarni belőle a támogatást? Érdekes kapcsolatotok lehet...

2014. aug. 15. 13:50
 25/57 anonim ***** válasza:

"És miért ne sikerülne neki? Ha az első két évet túlélte, ez is menni fog :) "

De nem sikerült neki, azért passzívtáltatna, minden új félév előtt tanul egy évet előre hogy sikerüljön, annak sok értelme nincs.

2014. aug. 15. 17:26
 26/57 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy minden új félév előtt tanulok egy félévet előre? Nem tervezek több ilyen vizsgaidőszakot... azért egyetem és egyetem között is van ám különbség. Egy villamosmérnökit, jogit, orvosit ne soroljunk már alibi szakokkal egy kategóriába.
2014. aug. 15. 17:32
 27/57 anonim ***** válasza:

"És miért ne sikerülne neki? Ha az első két évet túlélte, ez is menni fog :) "

Én is orvosira járok, nagyon jól tudom, milyen könnyű megcsúszni, egyáltalán nem kell hozzá hülyének/lustának lenni. Elég ha lelkileg épp nem vagy toppon egy nehéz vizsga előtt, pszichikailag kikészülsz.

Eddig minden szigorlatom ötös lett, mégis kétszer volt már olyan őszi vizsgaidőszakom, hogy majdnem megcsúsztam.

2014. aug. 15. 18:16
 28/57 A kérdező kommentje:
Nem akarok senkit degradálni, de a törvény szerint az "életpályára felkészítő képzés" esetén jár. Az orvosi gondolom ez minden esetben beleszámít. Egy kommunikáció és médiatudománynál lehet, hogy már bírófüggő a dolog.
2014. aug. 15. 18:24
 29/57 A kérdező kommentje:
-ez
2014. aug. 15. 18:24
 30/57 anonim ***** válasza:
Jó akkor majd kiderül kérdező. Mondjuk ha most 23 vagy, halasztasz egy félévet akkor is max 1,5 évig jár ha jár majd. 25 felett pedig akkor fizet ha akar apukád mert utána nem kötelezhető.
2014. aug. 15. 18:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!