Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van-e esély vagyon megosztásná...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van-e esély vagyon megosztásnál a feleségtől aki nem dolgozott és a eü hozzájárulását is én fizettem a vagyonból kérni az eltartási időre pénzt kérni?

Figyelt kérdés
A feleségem semmiben nem volt korlátozva, a gyerek iskolába járt, milliónyi kérésem ellenére sem ment dolgozni, nem is keresett munkát, és most a vagyon felét kéri. Az eltartását és az életét, mindenét én fizettem (sajnos). Ő volt a lakáselhagyó, megcsalt, és most kéri a vagyon felét. Most jó munkája van, jól keres. Lehet tenni valamit? Segítsetek információkkal kérlek!

2014. ápr. 9. 20:20
 1/6 anonim ***** válasza:
21%
A lakás kinek a nevén van? Olyan nagy vagyonod van? Most a feleséged iránti haragod vezérel de gondolj a gyermeked sorsára is.
2014. ápr. 9. 20:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez a kérdéshez semmiköze a gyerek sorsának.

Ha a vagyont a házasság alatt szereztétek, akkor megkapja a felét. Függetlenül attól, hogy neki volt-e munkája.

2014. ápr. 9. 20:25
 3/6 anonim ***** válasza:
10%
Annyiban van köze hogyha az anya neveli a gyereket akkor a pénzt a gyerekre is fordítja.
2014. ápr. 9. 20:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A házasság vagyonközösség, ami azt jelenti, hogy kettejük összes jövedelme közös, és minden vagyon, ami a házasság alatt keletkezik, szintén.

Ebböl következöen a házasság alatt szerzett vagyon fele a feleségedet illeti és te semmiféle eltartást nem követelhtes vissza töle.

Az meg, hogy elhagyta-e a lakást, lényegtelen, ez nem változtat semmit azon, hogy a fele értéke jár neki, amennyiben a házasság alatt vettétek.

2014. ápr. 9. 22:20
 5/6 anonim ***** válasza:
80%

"Annyiban van köze hogyha az anya neveli a gyereket akkor a pénzt a gyerekre is fordítja."

Ez kizárólag a gyerektartásra vonatkozhat, a vagyonmegosztás egész más téma.

2014. ápr. 9. 22:21
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A házasság vagyonközösség, ami annyit jelent, hogy mindegy, hogy ki végzett keresőtevékenységet és ki mosott otthon.

Amiből a feleséged kérheti a felezést:

-ami a házasság ALATT keletkezett, KIVÉVE nevedre szóló ajándék vagy örökség

Ebből következőleg nem kérheti a házasság előtt szerzett vagyonodból. A többi azonban közös.

Teljesen MINDEGY, hogy ki csalt meg kit vagy ki költözött el.

2014. ápr. 10. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!