Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Harmadéves orvostanhallgató vagyok Debrecenben. Ha passziváltatom egy félévemet, majd a következőt aktiváltatom, mennyi esély van rá, hogy ismét megítélik a tartásdíjat? 23/F
Figyelt kérdés
Édesapámtól kapom a tartásdíjat, akinek az új feleségével van 2 kiskorú gyermeke. Azt tudom, hogy a passzív félévre nem jár a rokontartás, de ha utána újra aktiváltatom a státuszomat és folytatom az egyetemet, mennyi esély van rá, hogy megítélik? Nem drogozom, nem iszom, nem voltam javítóban, gimi és egyetem között nem hagytam ki évet, csak most így jött össze sajnos ez a vizsgaidőszak.2014. aug. 14. 13:45
1/57 anonim válasza:
Miért ne ítélnék meg? De egyébként ha ezt a félévet passziváltatod, akkor a következőt nem igazán tudod folytatni, nem? Mármint, tárgyat nem igazán tudsz majd felvenni.
2/57 anonim válasza:
Egyes, gondolom C tárgyakat attól simán felvehet, meg attól még azokat a tárygakat igen amikhez nincsen lőkövetelmény.
Viszont azokat nem tudja majd felvenni amiket a passzív félévben csinálna meg, így talán csúszhatsz egy évet is Kérdező.
Szerintem simán megítélik, gond nélkül, ha már egyszer odaadták.
3/57 A kérdező kommentje:
Ebben a tavaszi félévben volt 2 olyan kötelező tárgyam, ami nem lett meg és azokat a következő tavaszi félévben venném fel újra, úgy hogy a mostani őszit passziváltatom.
2014. aug. 14. 14:17
4/57 anonim válasza:
Ja értem.:) Igen, 2. Úgy értettem,hogy olyan tárgyakat felvehet, de amik az előző félévre épültek azokat nem és így csúszhat.
De így már érthetőbb, kérdező.:)
Tuti megítélik, ha már egyszer megítélték.
5/57 anonim válasza:
Nem ítélnék meg mert a passziválás megszakításnak minősül,és a kiskorú gyermek tartása elsőbbséget élvez nagykorúakkal szembe.
Attól, hogy 2 vizsgát nem sikerült miért passziváltatnál?
6/57 A kérdező kommentje:
Mert olyan tárgyak, amikre épül kötelező tárgy. De jobban örülnék jogász véleményének vagy személyes tapasztalatoknak.
2014. aug. 14. 15:25
7/57 A kérdező kommentje:
A mostani összeget egyébként mikor megítélték, már megvolt a 2 gyerek. Szóval ők nem azóta születtek.
2014. aug. 14. 15:57
8/57 anonim válasza:
Biztos jobban jársz a passzívval? Azt a két tárgyat nem veszed fel, veszel fel helyette C-ket, hogy meglegyen a kredited, aztán meg folytatod, ezért én biztos nem rakatnám passzívra magam.
9/57 A kérdező kommentje:
De az állam orvosin 14 félévet támogat (12 féléves a képzés) és ha fakultatív tárgyakat veszek fel most, majd 2015 tavaszán azokat, amik idén estek ki, akkor nem csak a +1 hanem mindkét plusz állami félévemet elveszítem.
2014. aug. 14. 16:31
10/57 anonim válasza:
És mi lesz után ah elhasználod a passzív féléveidet de nem sikerül egy vizsgát legközelebb sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!