Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen "beiskolázási" segítség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen "beiskolázási" segítséget vár el az ex?

Figyelt kérdés

Egyedülálló anyaként a gyerkőc ingyen fog enni a suliban és a könyveket is ingyen kapja majd. (Nővérem is egyedülálló anyuka)

Mi a gyerektartáson kívül úgy gondoltuk, hogy plusz 25 E ft elég a táskára, irószerekre, füzetekre, tornaruhára stb...

Az ex pedig nyavalyog hogy drága lesz a tankönyv, meg a suliban fog enni a gyerek, meg táska amit szeretnének neki az is drága lesz, meg ruhák is kellenek stb.

Egyébként 35-40 E ft között kap gyerektartást.

Szerintetek?

2014. máj. 21. 22:43
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
84%
Mert a 25ezer nem korrekt hozzájárulás gyerektartáson felül? Ha anyuka is hozzácsap 25öt, abból kb kijön minden. De nem, az ex többet akar ennél a 25ezernél, mert hát miért ne fizessen mindent a gyerek apja. Ez nem lehúzás? Dehogynem.
2014. máj. 22. 09:26
 42/54 anonim ***** válasza:
58%
A kérdést biztosan nem az apuka tette fel...
2014. máj. 22. 09:45
 43/54 anonim ***** válasza:
72%

Hahóóóó

A kötelező gyerektartáson kívül nem köteles az apuka + pénzt adni az anyukának.

Mindenki jön azzal,hogy mennyibe kerül a suli, és mennyit kéne fizetnie az apukának. Nem, nem kell. Kivételesen egy normális apuka támogatni akarja a gyermekét a kötelező gyerektartáson kívül is.

Adhatna 2000 forintot vagy 10 ezret. De 25 ezret kap. Mások ennyi gyerektartást sem kapnak, de az anyuka ezt külön kapja, és mellé kap 40 ezer forint gyerektartást.

A kérdezőt meg ne pocskondiázzátok, mert neki még annyi kötelessége sem lenne, hogy a pénzéből 1 forintot is adjon. Mégis megírta, hogy mivel jól keres, az ő pénze révén adnak plusz pénzt.

Akármennyire számolgatjátok az apukának nem kötelező támogatni gyerektartáson kívül a nejét.

Az anyukának össze kéne tennie a kezét, hogy szó nélkül kap.

Ha semmit nem adnának csak a kötelező gyerektartást akkor azt is el kell fogadnia.

2014. máj. 22. 09:49
 44/54 anonim ***** válasza:
60%

Én már annak örültem volna ha 25 ezer forint gyerektartást kapok a 13.400 forint helyet. Én csak egyszer említettem meg a volt férjemnek, hogy a fiúnk iskolája nem olcsó, a válasz az volt, hogy "kapsz gyerektartást"

A nő baromi szerencsés.

2014. máj. 22. 09:51
 45/54 anonim ***** válasza:
81%

Megmondták már a megoldást, szerintem is ez a legértelmesebb.

Anyuka hozza mindenről a számlát, utólag odaadjátok a felét. Kész. Ha ez neked ekkora szívfájdalom.

"Mi a gyerektartáson kívül úgy gondoltuk, hogy plusz 25 E ft elég a táskára, irószerekre, füzetekre, tornaruhára stb... "

Nos, nem elég. Nekünk pl. kötelező testnevelés egyenruha volt, az iskola logójával, 5500 volt. Évente cserélni, mert kinőttük. Menj el egy írószer részlegre, nézd meg mi mennyibe kerül. Festék, zsírkréta, színes ceruzák, gyurma, pasztellkréta, öt féle vonalzó, színes papír csomagok, legalább tíz vonalas, tíz négyzetrácsos füzet, de tőlünk még színes fonalat is kértek.... és a végtelenségig lehet folytatni.

Azt is írtam, hogy egyetértek, ez NEM mind a ti kötelességetek. Ezért nem értem miért nem lehet utólag elfelezni. És akkor egy filléred sem megy kárba....

00.39. Én meg egyetemen jegyzetelek az elsős füzetbe.;)

Szóval ne aggódj kérdező, nem fognak minden évben "pumpolni", jövőre, meg húsz év múlva is marad majd ezekből.

2014. máj. 22. 09:54
 46/54 anonim ***** válasza:
71%

Mindig az új nőnek van gondja a rendszerrel.

TI úgy gondoljàtok???

TE gondolod úgy, majd addig duruzsolsz apuka fülébe, addig hergeled "jószàndékból", míg a végén elhiszi amit mondasz.

Ha nem így lenne, apuka hàborogna itt, nem te.

2014. máj. 22. 13:19
 47/54 anonim ***** válasza:
64%
2013 szeptember 01-je óta minden első ingyen könyvet kap felmenő rendszer ez alól nincs kivétel tehát ingyen könyv tuti.
2014. máj. 22. 17:04
 48/54 anonim ***** válasza:
25%

"Festék, zsírkréta, színes ceruzák, gyurma, pasztellkréta, öt féle vonalzó, színes papír csomagok, legalább tíz vonalas, tíz négyzetrácsos füzet, de tőlünk még színes fonalat is kértek.... és a végtelenségig lehet folytatni."

Könyörgöm első osztályba indul a gyerek nem felső tagozatba. Pasztellkréta persze, jó hogy nem számítógépet számolsz egy még analfabétának.

2014. máj. 22. 17:09
 49/54 anonim ***** válasza:
57%

Akik a kérdezőt piszkálják, azoknak pár dolog:

-ha olvasnának, látnák, hogy a plusz az az ő pénzéből megy, és nem apukáéból... gondolom, ha egyáltalán a gyerekkel lenne baja, akkor egy centet sem lenne hajlandó fizetni

-nem a felét fizetik, hanem volt feleség az egészet velük akarja fizettetni... ha a felét fizetnék, akkor 50e-re jönne ki, ami bőven elég.

Nálam az vágta ki a biztosítékot, hogy nem járhat a gyerek kínaiban, és erre hivatkozik az ex. Ha nem tudnák ennyivel támogatni, akkor kénytelen lenne abban vagy urambocsá' turkált cuccokban járni. Táskánál még megértem, hogy kell egy jobb, de azt is csak akkor, ha tényleg jó a kiképzése, jobb, mint a kínai, nem azért, mert rajta van a márkajelzés meg a Pókember. De a ruha, cipő miért ne lehetne kínai? Úgyis kinövi egy hatéves, mert még növésben van. Látszani meg nem látszik rajta, hogy kínai, hacsak nincs rajta 72-es méretű betűvel vmi kínai logó vagy gagyin hamisított név / márkajelzés.

Ha meg a könyv mégsem lenne ingyen, akkor ki lehet venni a sulikönyvtárból ingyen, nálunk csinálták páran.

Amúgy én azt csinálnám, hogy tételesen írja le, mire mennyi pénz kell. Könyvügyben rátelefonálnék a sulira, hogy akkor mégis mennyibe kerül a könyv (nyilván a párod, mert ő a hozzátartozója a gyereknek), illetve hogyha leírja az ex, hogy mittudoménmilyen márkás toll / ceruza KELL, akkor azt is, hogy mennyi igazságtartalma van. A többiből meg megvétóznám azt, ami felesleges, és csak rongyrázás (pl. népszerű Nike sportcipő, ha úgyis kinövi 1-2 éven belül, vagy Adidas pulcsi és H&M nadrág) - nyilván nem olyan mértékig gondoltam, hogy ne férjen bele egy-két dizájnos füzet mondjuk. És a maradék felét fizetném, vagy a 25-öt, belátásotok szerint.

2014. máj. 22. 23:40
 50/54 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom eddig is óvodás volt a gyerkőc, tehát iskolába sem kell ruhaügyileg nagyobb rongyrázás. Tiszta rendes öltözéke legyen. Első osztályban alanyi jogon már tavaly is ingyen volt mindenkinek a tankönyv. Szerintem elég a +25 ezer, pláne ha márciustól az anyuka is gyűjtött a gyerek iskolakezdésére.
2014. máj. 23. 04:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!