Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen "beiskolázási" segítség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen "beiskolázási" segítséget vár el az ex?

Figyelt kérdés

Egyedülálló anyaként a gyerkőc ingyen fog enni a suliban és a könyveket is ingyen kapja majd. (Nővérem is egyedülálló anyuka)

Mi a gyerektartáson kívül úgy gondoltuk, hogy plusz 25 E ft elég a táskára, irószerekre, füzetekre, tornaruhára stb...

Az ex pedig nyavalyog hogy drága lesz a tankönyv, meg a suliban fog enni a gyerek, meg táska amit szeretnének neki az is drága lesz, meg ruhák is kellenek stb.

Egyébként 35-40 E ft között kap gyerektartást.

Szerintetek?

2014. máj. 21. 22:43
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
81%
A havi 35-40ezren felül kapná ezt az összeget?
2014. máj. 21. 22:48
 2/54 anonim ***** válasza:
95%

Oda van írva, hogy plusz...

A gyerektartással együtt szerintem bőven elég.

2014. máj. 21. 22:51
 3/54 A kérdező kommentje:

Már márciusban szólt, hogy kezdjünk el gyűjteni.

A héten szólt, hogy már júniusban szeretne elkezdeni vásárolgatni szeptemberre...

Mondtuk, hogy rendben 25 E-t adunk pluszba...

De az nem elég semmire, hát nem járhat a gyerek kínai cipőben meg kínai táskával....

2014. máj. 21. 22:52
 4/54 anonim ***** válasza:
74%

Ha jol ertem akkor most fog elsobe menni?

Fizetni is kell az osztaly penzt. az olyan 5E korul van,DSE dij 1000 forint plusz meg 1-2 dolog ami osztallyal kapcsolatos. ez egy 10-es.

Tortaruha Ha lany egybereszes kell 1000-1500 ft

cipo 1000 ft. ha fiu: cipo 1000 nadrag+ polo 2-3E

taska 3-4E forint ami normal... ( alaphangon.)

iroszerek fuzetek stb kb 5E korul van ( technicahoz sok minden kell tempera,ecset,zsirkreta stb)

akkor korongok ( a kis kek dobokockas:D) stb stb

Kb a suli kezdes hogy mindent megvegyetek 30 alaphangon....... nagyon nagyon alaphangon...

A konyv ingyen van de ha megakarod venni akkor a fele ingyen van es a munkafuzeteket kell megvenni....

30-40 amibol kijon minden...... rengeteg minden kell annak aki felmegy a suliba..... de fogtok kapni listat a suliban arrol hogy mi kell.. a legfontosabbak.

De csak akkor kap ingyen enni es a konyveket ha mondjuk beteg a gyerek,vagy keves penzbol elnek... egyedulallo anyukakent nem lehet ingyenes... ezt csak ugy gondoltam leirom :) Remelem tudtam segiteni :)

2014. máj. 21. 22:52
 5/54 anonim ***** válasza:
66%

Nem kötelesség többet adni, a hivatalosan megállapított összegnél.Az anyuka pumpol, szép magyar kifejezéssel.

Úgy veszem ki, te az édesapa oldaláról vagy. Szépen megfogjátok a gyereket és az eltervezett összeghatárig elmentek bevásárolni vele. A többit pedig az édesanya állhatja.

2014. máj. 21. 22:54
 6/54 anonim ***** válasza:
89%

Rosszul tudod. Csak akkor eszik ingyen a gyerek, és kapja ingyen a könyvet, ha anyuka egyedülálló, ÉS bizonyos összeg alatt keres. Ha kicsivel többet keres mint ami elő van írva, akkor ugyan úgy ki kell pengetni a 20ezres tankönyvcsomagot, mint annak, akinek nem garasoskodik az apja.

Az exeddel meg szépen üljetek le, és beszéljétek meg, hogy mi mennyibe kerül. Mennyi lesz a tankönyv, mennyi lesz a táska, miért azt a táskát akarja (ha meg akarja venni a 20Ees táskát, mert az márkás, vagy azért akarja megvenni, mert a gyereknek 10-15 kilóval kell naponta mászkálnia, és nem akar 20 éves korára gerincbajokat a gyereknek, akkor nincs mese.) Nem rögtön vagdalkozni kéne, hanem kommunikálni mondjuk.

2014. máj. 21. 22:54
 7/54 anonim ***** válasza:
87%

Távolból nem fogja az apa megtudni, hogy milyen költségek vannak a gyerekre, el kéne neki is mennie az anyával a szülőire, vagy egyszerűen csak felhívni a tanárokat, hogy miket kértek.

Én jártam rengeteg különórára például, ennek egy része már a szocializmusban is magániskolában volt (színiiskola), ahol tandíjat kellett fizetni. De az ingyenes tornára is csak egy bizonyos márkájú tornadresszt fogadtak el, ami szintén megerőltető volt anyagilag.

Nyelviskolába is jártam, volt, hogy ingyen, mert nyertem tandíjat, de az ott kijelölt, lehetőségeinket meghaladó tankönyvet muszáj volt megvenni.

Képzeld, ha mondjuk fellépőruha kell, mert versenytáncol a gyerek, vagy csináltatott cipők kellenek mindehhez. Vagy sportol, és utaztatni kell.

Ezekre az isten pénze sem elég.

2014. máj. 21. 22:55
 8/54 anonim ***** válasza:
93%

Nem biztos, hogy az összeállított elsős tanszercsomagra elég lesz. Ma néztem, egy csomag tempera pl. 1600ft....egy csomó felesleges hülyeséget megvetetnek a tanítók, ami sosem vog kelleni, de benne van a csomagban, tessék megvenni......

Viszont nem is neked kell állni az egészet. Ha ex is te is rászánsz ugyanennyit, bőven kijön belőle.

2014. máj. 21. 22:57
 9/54 anonim ***** válasza:
75%

ma 22:52

30 alap ahogy írod. Legyen 40 ezer. Az apuka már fizetett 25 ezret. Az anyuka is hozzáteszi a maga 25 ezer forintját, és mindjárt van 50 ezer forint iskola kezdésre.

Egyedülálló anyaként viszonylag jó keresettel, nekem is ingyen volt a könyv, és ingyen evett. Nem is kellett kereseti kimutatást beadnom, csak az emelt családi pótlékról kellett bizonylatot benyújtanom.

Az anyuka egyszerűen ki akarja használni az apuka jóindulatát.

2014. máj. 21. 22:57
 10/54 A kérdező kommentje:

Az oviban is ingyen étkezett/étkezik a gyerek.

Nem keres túl jól, a szülei támogatják (amiről mi hivatalosan nem tudunk), vagyis fizetik a rezsijét + albérletet...

Úgy gondolom ha a beiskoláztatás 40 E ft, akkor is kétfelé oszlik, mert a gyereknek nem csak apja van.

Amúgy igen gondoltunk arra, hogy mi megveszünk mindent, de pénzt nem adunk az ex kezébe.

A gyerektől nem sajnáljuk a pénzt.

2014. máj. 21. 22:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!