Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen "beiskolázási" segítséget vár el az ex?
Egyedülálló anyaként a gyerkőc ingyen fog enni a suliban és a könyveket is ingyen kapja majd. (Nővérem is egyedülálló anyuka)
Mi a gyerektartáson kívül úgy gondoltuk, hogy plusz 25 E ft elég a táskára, irószerekre, füzetekre, tornaruhára stb...
Az ex pedig nyavalyog hogy drága lesz a tankönyv, meg a suliban fog enni a gyerek, meg táska amit szeretnének neki az is drága lesz, meg ruhák is kellenek stb.
Egyébként 35-40 E ft között kap gyerektartást.
Szerintetek?
Nem csak a tankönyvből áll a beiskolázás.
A tanszercsomag nàlunk 8 ezer, egyen torna cucc 2500, diákigazolvàny 1500, és akkor még nincs iskolatàska, tornazsák, tornacipő, íróasztal, hozzá szék, làmpa. Minden iskolának vannak extra kívánságai stb. Csak a felsoroltak alsó hangon 40 ezer.
A tartásdíjból a gyereket eltartják. Ergo azt a 20-40 ezret nem fogja tudni kizárólag a beiskolázásra fordítani, hiszen az nem plusz pénz.
Egyedülálló szülő NEM kap automatikusan ingyen semmit! Én 2 gyereket nevelek egyedül, soha nem kaptam egy fillér tàmogatást sem, az 1500 forinton kívül, amit a csp-hez csapnak. Az ovis étkezés kettejüknek 14000 ft, az iskolai több lesz.
Normàlis apukának nem okoz gondot ilyen különleges esetekben, hogy besegítsen, de itt is az új nő pattog, mint àltalában. Ha nem kérne segítséget, az lenne a bajotok, mert, hogy kirekeszt egy ilyen fontos eseményből, és mindenből ócskàt vesz, mert nem futná jobbra.
hát nem tudom
de 2 iskolást és 1 ovist indítottam tavaly és simán megvolt a 3 gyerek kb 40 000.- ből
egyedül táska nem kellet nekik mert a tolltartó amit vinniük kellet az simán elfért egy pici táskába
Nekem az egész történetben az nem szimpatikus, hogy megint az új nő pattog a gyermekkel kapcsolatban...
Meg kell venni, amire a gyereknek szüksége van, és annak a felét az apukának zokszó nélkül kéne kifizetnie, oszt kész.
Nemtom, nekem nyolcosztályos emeltszintű infó-matek tagozatosba ment a gyerek tavaly szeptemberben. Csak a rajzfelszerelése volt kb 20.000 Ft. Márkára, típusra meg volt adva, h mit kell venni (azért emeltem ki a tagozatot, mert ez még csak nem is művészeti). Egyébként 5 évvel ezelőtt vidéki általános 1. osztályát kezdtük ruhák nélkül 60.000-ből.
Tehát, ha a tanár kér vmit, akkor az nem az addig nyújtózkodjon kategória, Kérdező. Az a must have kategória, különben kicsesznek a gyerekkel. Ja, hogy ő csak mostohagyerek...? Te is kerülhetsz még ilyen helyzetbe.
"Nekem az egész történetben az nem szimpatikus, hogy megint az új nő pattog a gyermekkel kapcsolatban...
Meg kell venni, amire a gyereknek szüksége van, és annak a felét az apukának zokszó nélkül kéne kifizetnie, oszt kész."
Mert az új nő köteles szó nélkül tűrni, hogy a párját lehúzza meg kihasználja az ex? Főleg, hogy mint írta, az ő pénzéből is megy a gyerektartás, illetve hogy azért fizetnek többet, mint amit a bíróság megállapított, mert ő (is) jól keres.
A kérdező csak tájékozódik, hogy mi mennyibe kerül, nehogy lehúzzák a párját. Ez teljesen jogos, mondta is, hogy nem a gyerektől sajnálja a pénzt. Nem értem, egyesek szerint miért mindig az ex a szent, meg hogy miért lenne kötelessége a kérdező párjának pénzelni meg eltartani a volt nejét, akihez semmi köze sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!