Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A szüleim válnak, minden...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szüleim válnak, minden házasság ideje alatt szerzett tulajdonuk közös. Anyukámnak van egy autoja, hogy tarthatná meg azt az autot 100%-ban? Irathatja az én nevemre? 16//L

Figyelt kérdés

#válás #gyerek kér segítséget
2013. júl. 11. 10:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz azon, hogy anyukádé?

1. közösen vették, és az ö nevén van (ettől közös, és elvileg felezni kell az értékét)

2. Házasság előtt vette, vagy házasság előtti vagyonából vette, vagy örökölte vagy kapta névre szólóan? Mert csak ekkor az övé.

Szóval ha 1. eset van, és mindenképp ragaszkodik hozzá, akkor a felét fizesse ki apukádnak.

2013. júl. 11. 10:17
 2/7 anonim ***** válasza:
52%
Ha az autót a házasság előtt vette, akkor nem lesz közös vagyon. Ha a házasság alatt szerezte, akkor közös vagyon.
2013. júl. 11. 10:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Tudomásom szerint míg nem töltöd be a 18 évet, addig nem írhatja rád. Én hasonló helyzetben voltam a lakással, nagymamám rám akarta írni még életében, hogy én örököljem, de meg kellett várnunk, míg betöltöm a 18-at. Aztán lehet, hogy azóta már változtak a törvények. Bár nem nagyon hiszem.
2013. júl. 11. 12:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Lakást, telket lehet gyerekre íratni. Rám 20 éve íratták, mikor 5 éves voltam.
2013. júl. 11. 13:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ja, mert nyilván anyuka a gyerekét küldi ilyen után érdeklődni a gyakorira...

Kedves feleség, váltok, oké, elvennéd a férjedtől az autót, miért nem mersz a saját nevedben írni? félsz, hogy azt kapod, amit itt szokás adni, hogy mocsok feleség, fujj, kiforgatod a vagyonából?

2013. júl. 11. 14:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha az apukád is tulaj /vagy a férjed, akkor nélküle nem irathatja rád/a gyerekre...
2013. júl. 11. 14:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Saját tulajdonészét a gyerekre irthatja de az apai részről csak az apa dönthet.
2013. júl. 12. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!