Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi gyerektartást ítélhetne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi gyerektartást ítélhetnek meg ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Férjem külföldön dolgozik, van 3 gyerekünk.

Nemrég mentünk szét, még nem váltunk el de folyamatban van.

A fizetése változó, átszámolva kb 450.000-700.000 között mozog.

Én jelenleg gyesen vagyok a picivel.

Figyelembe veszik ebben az esetben az egész fizetését?

Mennyi lenne a reális amit megítélhetnek?

2014. máj. 13. 14:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
51%

69.

Én most várom a 2. gyerekemet, van munkám, amit tudok mellettük is csinálni,ingatlanjaim, kocsim van. Viszont egyedül maradnék, bajban lennék, pedig be vagyok biztosítva.És ha ez így működne, ahogy te gondolod, akkor a nők nagyon nagy része nem vállalna gyereket, mert a mai világban szerintem ez szinte megoldhatatlan, hogy egy 6 hónapos gyerek mellett hirtelen egyedül maradva olyan könnyedén átvészelni. Igen, a kérdező hibázott, hogy megbízott a párjában, de szerencsétlen kiben bízott volna, ha nem benne.

2014. máj. 14. 10:38
 72/81 anonim ***** válasza:

10:20-as: "Örök szabály. Sose vállalj olyat, amit egyedül nem bírsz el. Ha ezt teszed, akkor függeni fogsz. Ha függőségi helyzetbe kerültél, akkor régen rossz helyzetben vagy. Egy másik embertől függeni nem az igazi.

Mi a férjemmel közösen gondolkodunk, de még annak tudatában is hogy ő "jelenleg" mellettem van, nem felejtem el megtartani a függetlenségemet anyagi téren. Közös kasszán vagyunk, viszont a gyerekeimet bármikor zokszó nélkül el tudnám tartani egyedül. Ha a férjem kilépne az életünkből, csak lelki terhek maradnának, no meg kevesebb mosnivaló. "

Arra igen kiváncsi lennék, hogy honnan van annyi vagyonod, amiböl több gyereket el tudnál tartani 20-25 évig!!!! Mert ha azt állítod, hogy a munkádból, akkor légy szíves, áruld el, milyen munka az, ugyanis szerintem ilyen nincs.

Mellesleg akkor mi van, ha holnaptól nem tudnál dolgozni és pénzt keresni? Mert mindenkit érhet baleset, megbetegedhet, és akkor nincs jövedelme...

Meg még egy kérdés: hallottál már olyanról, hogy valaki elveszti a spórolt pénzét, mert pl. csödbe megy a bank, vagy hasonló?

Ezen kivül ha csak akkor vállalna valaki gyereket, ha van félretett pénze 20-25 év megélhetésére, akkor az ország 20 éven belül kihalna.

2014. máj. 14. 11:23
 73/81 anonim ***** válasza:

"Arra igen kiváncsi lennék, hogy honnan van annyi vagyonod, amiböl több gyereket el tudnál tartani 20-25 évig!!!!"

Miért kellene akkora vagyonomnak lennie, hogy el tudjak a semmibe élni 20-25 évig a gyerekekkel. Erre találták ki a munkát, ami havi szinten megadja a szükségletek fedezésére szolgáló összeget.

"Mert ha azt állítod, hogy a munkádból, akkor légy szíves, áruld el, milyen munka az, ugyanis szerintem ilyen nincs."

Hát nem egy gyártósori összeszerelő vagyok minimálbérért, de még lehetek. Na akkor kell majd kiegészíteni a tartalékokkal havi szinten a keresetet.

"Mellesleg akkor mi van, ha holnaptól nem tudnál dolgozni és pénzt keresni? Mert mindenkit érhet baleset, megbetegedhet, és akkor nincs jövedelme..."

Gondolom nem életreszóló betegségről beszélünk. Arra van a tartalék, hogy a betegséggel töltött hónapok fedezetéül szolgáljanak. Ha viszont olyan rokkantság, hogy soha többet nem tudok dolgozni, és úgy vagyok egyedül, akkor segítséget kérek családon belül. Gondolom akkor a wc-re se fogok tudni kimenni.

"Meg még egy kérdés: hallottál már olyanról, hogy valaki elveszti a spórolt pénzét, mert pl. csödbe megy a bank, vagy hasonló?"

Igen, ez napi probléma. Valóban naponta mennek csődbe a bankok és naponta maradnak milliók megtakarítás nélkül. Nyilván szélsőséges esetbe előfordulhat, de talán nem ez a legnagyobb félnivaló. Amúgy nem kell egy helyre koncentrálni minden megtakarítást.

"Ezen kivül ha csak akkor vállalna valaki gyereket, ha van félretett pénze 20-25 év megélhetésére, akkor az ország 20 éven belül kihalna."

Már megint ez az egyszerre tudjak finanszírozni 25 évet... nagyon vicces.

Nem is értem honnan jött ez a bárgyú gondolat.

2014. máj. 14. 11:32
 74/81 anonim ***** válasza:

Mivel akár holnaptól is munkaképtelen lehetsz, ezért attól kezdve nem tudod a gyereket eltartani, mert a tartalékok sem elegendöek akármeddig - ha nagyon optimistán saccolok, akkot maximum egy évig lehetne elég, ennél több irreális.

Egy gyerek viszont kb 25 éves (ha nagyon minimális elvárásai vannak tanulás terén, akkor 18 éves) korára jut el oda, hogy ne kelljen a szülönek eltartania.

Innen jön a 20-25 év!!!!

Ha holnaptól nincs jövedelmed, akkor mégiscsak lehetetlen egyedül felnevelni a gyerek(ek)et.

Szóval szépen hangzik, hogy te úgy szültél, hogy garantálni tudod azt, hogy egyedül fel tudd a gyereket nevelni, de ez nem igaz.

2014. máj. 14. 14:00
 75/81 anonim ***** válasza:

De miért lenne munkanélkülii 25 éven keresztül. Aki annyi idő alatt nem talál munkát az lusta dolgozni.

Annyira rászorulnánk én pl előadnám a kertemet és 3 évig biztos gond nélkül megélnénk belőle.Annyi idő alatt bőven kell munkát találnom. Kérdezőék havi 450-700 ezerből is bőven tudtak volna félretenni.

2014. máj. 14. 16:37
 76/81 anonim ***** válasza:
37%

74 az előbb nem akartam jobban belemászni, de már dühít a böszmeséged.

Mondd olyanról még nem hallottál, hogy biztosítás? Mondjuk emberkaszkónak. Pont az olyan esetekre ad megoldást, amiről te beszélsz itt teljesen értelmetlenül.

Lerokkanok, akkor az emberkaszkóm fizet egy akkora összeget, hogy nem fogunk semmiben hiányt szenvedni, még egy jobb tolószékre is telik majd. Aztán meg csak kezdenék magammal valamit. Ha a kezeim egyben maradnának tuti megoldanám, hogy miből éljek tovább. Ha kezem se maradna erről meg filozofálgass egyedül.

Rettenetesen életszerűtlenül látod ezt a dolgot, és pont te vagy az az ember, aki csak arra tud koncentrálni, hogy mit miért nem lehet. A hogy lehet eszedbe se jut.

2014. máj. 14. 16:42
 77/81 A kérdező kommentje:

Azért durva így olvasgatni a hozzászólásokat.

Feltettem egy kérdést, nagy naivan gondoltam aki tudja a választ az válaszol, szépen megköszönöm és lezárhatom.

Erre egymás torkának estek, engem vallattok meg pocskondiáztok olyan kevés infók birtokában, amikből lehetetlen pontos képet kapni a helyzetről, de már a megcsalástól kezdve minden felmerült.

Nekem se időm, se energiám se kedvem se kötelességem az itt ért vádakra reagálni, egyrészt, mert ez a mi magánéletünk, amikhez senkinek semmi köze, másrészt mert egy kérdést tettem fel, amire megkaptam a választ.

Ti néhányan tényleg ennyire ráértek, hogy ültök a gép előtt, olvastok egy kérdést és akár tudjátok a választ akár nem képesek vagytok napokig elméleteket gyártani rólunk, egymásról, az életről és ezen felidegesíteni magatokat/egymást?

A kérdés ugyan költői volt, de már epedve várom a hozzászólásokat, amikben újra elmondtok mindennek és újabbnál újabb feltételezéseket gyártotok rólam, a kapcsolatunkról, a házasságunk megromlásáról és arról, hogy mit hogy kellett volna másképp csinálni x idővel ezelőtt az életben.

Nos, jó szórakozást!

Aki érdemben válaszolt, annak köszönöm.

2014. máj. 14. 17:20
 78/81 anonim ***** válasza:
34%

A lényeg akkor is az, hogy lassan egy évtizede nem dolgozol,

és eddig a férjed és az adófizetők tartottak el!!

"Véletlenül" mindig akkor jött az újabb gyerek, amikor már vissza mehettél volna dolgozni!

A férjedet, meg fejőstehénnek nézted!

Privát véleményem, hogy nem szorgalmaznád ennyire a válást, ha nem lenne a képben már egy újabb pasas.

Amúgy, ha megtudja majd, hogy elapad a "pénzforrás", nem biztos, hogy felvállal a három gyerekkel.

Tudod már nem leszel annyira kapós, ha 700.000Ft helyett csupán 70.ezer lesz a havi apanázsod...

2014. máj. 15. 11:39
 79/81 anonim ***** válasza:

ma 11:39-es: látom a szövegértelmezési képességed egyenlö a nullával!!!

A kérdezö világosan megírta, hogy nem ö, hanem a férje az, aki válni akar!!!!

Ezen kivül a gyerekeket a férj is akarta és terveztett gyerekek voltak, nem becsúszott a gyes-idöszak végén!!!!

2014. máj. 15. 11:55
 80/81 anonim ***** válasza:

persze en meg nem hiszek el mindent amit olvasok.

Ugyan ki tervezne gyereket ha csak heti egy napot van itthon?

2014. máj. 15. 12:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!