Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartást ítélhetnek meg ilyen esetben?
Férjem külföldön dolgozik, van 3 gyerekünk.
Nemrég mentünk szét, még nem váltunk el de folyamatban van.
A fizetése változó, átszámolva kb 450.000-700.000 között mozog.
Én jelenleg gyesen vagyok a picivel.
Figyelembe veszik ebben az esetben az egész fizetését?
Mennyi lenne a reális amit megítélhetnek?
Szerintem eleve nem opció, hogy a gyerekek az apához kerülnkek, mert az apa NEM akarja öket, és nem is tudná eltartani öket, mert ha otthon van három gyerekkel (különös tekintettel a pici, féléves babára), akkor kb két nap, mire munkanélküli lenne.
Azt meg megnézném, hogy akik ott sokallják a 60ezer Ft-os gyerektartás, azok hogyan oldanák meg a valóságban a helyzetet. Ugyanis három gyerek mellett nem igazán tud a kérdezö sokat tenni, örülhet, ha valahová felveszik munkára.
És akik szerint ez SOK pénz, azt odaállítanám, hogy lásson el három gyereket fejenként napi párszáz Ft-ból. Mert aki azt állítja, hogy neki menne, az garantáltan nem próbálta még.
Nem igazán érintenek meg a rosszindulatú válaszok, de valaki kérdezte én mennyit teszek hozzá.Természetesen mind a 73.000 ft-ot amit gyes és csp-ként kapok.Ugyanis ebből már magamra nem jut.Lakás, rezsi, élelmiszer, ruházkodás és hiába a féláras étkezés suliban, oviban akkor is kell fizetni, ráadásul a gyerekek nőnek, pótolni ezt-azt nekik, hadd ne soroljam már el....akinek van gyereke tudja, akinek nincs azt úgyse lehet meggyőzni és nem is ez a célom, a kérdésem világos és érthető volt.
Szinte lehetetlen kiszámolni pontosan mennyi a kiadás egy hónapban, hisz mindig van valami váratlan, pláne 3 gyerek esetében.Kirándulás, elszakadt/kinőtt ruha, füzetek, gyógyszerek, ez-az-amaz.Komoly a kérdés, h én mennyit TESZEK hozzá??????
Miért nem tudja eltartani az apa?
Apa megkaphatjka a gyereket, anyuka meg megy dolgozni és fizeti a gyerektartást... :D :D ilyen egyszerű.
Jaaa, de az úgy más... mert ha apuci dolgozik akkor adjon haza gyerekenként 100eft, én pl lehet egy büdös fillért nem fizetnék... vennék a gyereknek ruhát, fizetném az iskolába a kaját, még elkérném a rezsi csekkek felét is, befizetném én...
De az hogy anyuka az én pénzemből éljen jól?... ott a gyes gyed meg stb.. abból tud enni venni magának. Ha meg nem tudja ellátni a gyereket adja ide ő meg pusztuljon éhen..
"Természetesen mind a 73.000 ft-ot amit gyes és csp-ként kapok."
Ezt a magyar állam (az adófizetők) teszik hozzá. Tehát a kérdés még egyszer: az anya anyagiakban mennyit tesz hozzá a gyermekei eltartásához?
ma 17:42 - hallja kend, maga nagyobb böszme, mint én voltam fénykoromban
Mégis mennyit tudnék hozzátenni a saját keresetemből ha itthon vagyok a picivel gyesen még fél évig (mert akkor veszik fel a bölcsibe)?
Én kérek elnézést, h most, h lelépett a férjem azonnal nem lett munkám ahová természetesen a picit is a hónom alá csapva viszem!Mekkora sz@rházi vagyok már tényleg!
"gondolod amit én fizetek, rezsi, lakás a fejük fölé, iskola, óvoda, bölcsőde, ruházkodás, egyebek az nem számít?"
Ezt mint a gyesből, na arra befizetek. Az nem a te kereseted hanem az állam a mi adónkból adja a gyerekek nevelésére még jó hogy rájuk költöd, hisz rájuk is adják.
"Apa megkaphatjka a gyereket, anyuka meg megy dolgozni és fizeti a gyerektartást... :D :D ilyen egyszerű"
1. Az apa NEM AKARJA megkapni a gyerekeket!
2. Ha az anya elmegy dolgozni, akkor természetesen neki kellene gyerektartást fizetni, csak akkor valószinüleg az apa lenne bajban, hogy hogyan legyen elég a gyerekekre.
""Természetesen mind a 73.000 ft-ot amit gyes és csp-ként kapok."
Ezt a magyar állam (az adófizetők) teszik hozzá."
A családi pótlékhoz is meg a gyeshez is az anya is fizetett adót, amít dolgozott, meg az apa is. SZóval nem idegenek, hanem ök saját maguk is.
Lehet, hogy el vagyok tévedve, én kérek elnézést, hogy nem rutinmunka számomra a válás és nem kenem-vágom a témát.Te egy gyerek esetében beszéltél 15 e ft-ról, én 3 gyerekről beszélek.Ettől még lehet, hogy el vagyok tévedve, de pont ezért kérdezek, mert nem tudom csak amit eddig kaptam félinfókat.Aki biztosra tud valamit az nem kérdez...
Aki meg azt mondja én vagyok a rosszindulatú, mert úgy gondolom ha eddig megadott mindent a gyerekeknek míg házasságban éltünk és ezután nem értem miért kellene a gyerekeknek kevesebb az gondolkozzon már.Csak addig 2 emberé a gyerek míg együtt vannak?Válás után aki mentesül a gyereknevelés alól annak megszűnnek létezni?Aki egyedül nevel 3 gyereket tudja mit jelent ez anyagi nehézségek nélkül is....piszok nagy elvárás az, h legalább anyagilag ne érezzék a gyerekek, hogy elvesztettek valamit?Elhihetitek bőven eléggé megviseli őket is, engem is ez a veszteség még így is, ha az anyagiakat nem vesszük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!