Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartást ítélhetnek meg ilyen esetben?
Férjem külföldön dolgozik, van 3 gyerekünk.
Nemrég mentünk szét, még nem váltunk el de folyamatban van.
A fizetése változó, átszámolva kb 450.000-700.000 között mozog.
Én jelenleg gyesen vagyok a picivel.
Figyelembe veszik ebben az esetben az egész fizetését?
Mennyi lenne a reális amit megítélhetnek?
Figyelembe fogják venni a munkabérét, hiszen magyar cég, csak mint ilyen, gondolom szakképzett minimálbérre van bejelentve.
Ha papíron 110 a keresete, abból fogod kapni a tartásdíjat, legalábbis ítélet szerint.
A pótlék túlóra stb nem mérvadó. Az vagy van, vagy nincs.
Nem egészen értem ezt a "rejtett asszonytartást" kedves hozzászóló.
Engem nem kell eltartania senkinek, de ha annak idején közösen vállaltunk 3 gyereket és most ő lelép, ugye te se gondolod, hogy egyedüli kötelességem róluk gondoskodni amikor van egy apjuk is, aki ugyan nem velük él, de elég jól keres ahhoz, hogy egy 60 e ft-os gyerektartásnál nagyobb összeget meg se érezzen?Vegyük ezt a 60 e ft-ot...elosztod 3-mal az gyerekenként 20.000 ft/hó.Vagyis egy gyerekre kb 645 ft/nap...gondolod amit én fizetek, rezsi, lakás a fejük fölé, iskola, óvoda, bölcsőde, ruházkodás, egyebek az nem számít?És akkor még nincs benne se egy kiruccanás se egy szakkör vagy sport, se semmi többletköltség.Valóban úgy gondolod, hogy asszonytartásnak minősül 3 gyerek esetében ha valamivel többet szeretnék 60 e ft-nál úgy, h ezt az összeget valóban meg sem érzi a férjem?
Mond meg a ferjednek, hogy muszaj visszamened ido elott dolgozni mert (ha keves tartasdijat fizet!!) keves a penz.
A harom gyerek maradjon nala, menjen el gyesre es a te 100ezre fizetesedbol majd adsz 50ezer gyerektartast es eljenek meg belole ja es hogy ne legyen ideges mert emelt csaladit kap majd es akkor elhetnek mint a kiralyok.
Hetvegente nalad lesznek a gyerekek, Ja de akkor kevesebbet utalsz mert ha nyaron ket hetig veled vannak akkor mire kap o egesz havi dijat??
Sokan nem tudom mit gondolnak, bar nekem meg nincs gyerekem hisz en is majdnem az vagyok 16,5 eves. De apukam elment es erezzuk a tesommal hogy mar csak anyu gondoskodik rolunk.
Apu 25ezret ad haza, regen az egesz fizeteset.
Ket eve mar nem voltunk nyaron de telen sem nyaralni mert nincs az hogy az egyik fizetesbol elunk a masikbol meg a rezsit fizetjuk es a tobbit meg felretesszuk erre arra.
Szerintem apunak konnyebb ad amennyit ad a tobbit meg magara kolti minden lelkiismeret furdalas nelkul nike cipot vesz maganak 39,900ft ert a mamutba.
mi meg anyuval 6900ft os cipot a deichmanba.
Anyum nemis igen vesz maganak semmit, mert elobb vegyuk meg nekunk... komolyan "konyorogni" kell neki hogy anyu csak 9ezer vedd meg...
Szazszor megnezem kinek szulok majd ha majd szulok egyaltalan
2 felszólalás között számoltam egy keveset.
Tegyük fel, hogy kapsz 60 ezer GYT-t.
3 gyerekre a családi pótlék további 40 ezer forint.
Eddig tartunk 100 ezer forintnál. Ezt a gyerekek apjától, és az adófizetőktől kapod. A GYES ebben nincsen benne! Az további huszonakárhányezer forint.
Továbbá 3 gyereknél jár ingyen tankönyv, ingyen étkezés, és még sokféle támogatás.
És még mindig ott tartunk, hogy Te a saját emberségedből még egy fillért nem tettél hozzá a dolgokhoz. Ez nem bántás, ez tény.
Szóval egy 70-80 ezres GYT abszolút reális, de ha "csak" 60 ezer lesz, akkor sem kell felháborodni, és fröcsögni.
"de elég jól keres ahhoz, hogy egy 60 e ft-os gyerektartásnál nagyobb összeget meg se érezzen?"
Látod, te sem a gyermekek szükségletéből indulsz ki, hanem a férfi fizetéséből.Az egész érvelésed abból áll, hogy ő megteheti, tehát neked jár az ő pénze. Nem abból indulsz ki, hogy van x pénzed és ehhez még y-t kell hozzáadni, hogy a gyerekek egyenek,igyanak stb. hanem rögtön lecsapsz a másik pénzére. Mennyi jár nekem abból?
Kiszámolod, hogy egy főre mennyi az a 60 ezer naponta, de nem rakod hozzá a te ráfordításaidat. Ugyanis a te ráfordításaid miatt több lesz az 645 ft nál. Nem csak az ő pénzéből kell a gyerekeket eltartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!