Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartást ítélhetnek meg ilyen esetben?
Férjem külföldön dolgozik, van 3 gyerekünk.
Nemrég mentünk szét, még nem váltunk el de folyamatban van.
A fizetése változó, átszámolva kb 450.000-700.000 között mozog.
Én jelenleg gyesen vagyok a picivel.
Figyelembe veszik ebben az esetben az egész fizetését?
Mennyi lenne a reális amit megítélhetnek?
Keres ki a magyar átlagbért a szakmájában és kb a felére számíthatsz. A többi a saját megállapodásotokon múlik.
Egyébként pár megjegyzés. Nem az apa védelmében, de szerintem fontos.
1.Az, hogy 3 hétig napi 16 órát dolgozik és egy retek munkásszállón él, az minden csak nem jólét.
2. Ha valaki 3 hétig napi 16 órát dolgozik, azt megértem, hogy nem hajlandó hajnalban fel kelni a síró gyerekéhez, mikor kivételesen otthon van és kicsit tud pihenni.
"napi 16 órákat dolgoznak és csak a vasárnap a szabad"
Vagyis kidolgozta a belét minden nap, vasárnap meg pihegett maximum.
Ebből viszont egyenesen az következik, hogy NEM ő lépett félre, hanem te!!
A férjed meg rájött. Igaz??
Na ezért hagyott el.
Te viszont 7 éve otthon szambázol és számolod a hazaküldött milliókat.
Na ennek lesz most vége, hogy kirepült az aranytojást tojó kakas...
"anya is fizetett adót, amít dolgozott, "
Kérdezőnek azért nem járt gyed sem,mert amíg dolgozót az első előtt is feketén én. Tehát lassan 10 éve egy büdös fillért nem adózik.
Az én férjem is dolgozott külföldön, bár hetente hazajárt.
1. Megmondtam neki, hogy amíg a hétvégéken kívül csak egy számla kötne össze minket, addig nem szülök gyereket. Óriási felelőtlenség. Ennek tudatában mára olyan munkája van ami ugyan kevesebbet fizet, viszont minden este itthon van. A pénz nem minden. Ha a gyerek az első, akkor kevesebből ugyan, de közösen lehet csak boldog az ember. Ezt hívják úgy, hogy valamit valamiért.
2. Neveltem a két fiamat /első házasság után/egyedül három éven át. Nem egyszerű feladat, azonban mindig megoldottam. Volt, hogy annyira nem volt pénzem, hogy palacsintát ettünk három hónapig, mert elvesztettem a munkámat, de a csp. valamint tartásdíj a számláimat se fedezte. Így viszont napi 100 Ft-ból kijött a vacsi, a gyerekek meg ettek a menzán. Soha nem koldultam több tartásdíjat, hiszen a gyerekeket ugyan ketten vállaltuk, a válásnál én vállaltam értük felelősséget, tehát onnan kezdve a boldogulásuk és boldogságuk elérése az én feladatom. Akinek sok, váláskor lepasszolhatja apukának.
3. 3 gyerek esetében a 70 ezer tartásdíj reális lenne, ugyanis ingyenes a tankönyv, az étkezés az iskolába, az utazásra óriási kedvezmények vannak, tehát elegendőnek kell lennie három picire. Ez 2300 Ft/nap. Ebből akár hárman is ehettek, a Te pénzednek meg elégnek kell lennie a rezsire meg az esetleges egyéb kiadásokra mint gyógyszer stb. Más lenne a helyzet két gyereknél, mert akkor számolhatnál utazást, menzát, tankönyvet meg minden egyebet.
utolsó!
Ugye te sem hiszed el amit leírtál?!!
69
Örök szabály. Sose vállalj olyat, amit egyedül nem bírsz el. Ha ezt teszed, akkor függeni fogsz. Ha függőségi helyzetbe kerültél, akkor régen rossz helyzetben vagy. Egy másik embertől függeni nem az igazi.
Mi a férjemmel közösen gondolkodunk, de még annak tudatában is hogy ő "jelenleg" mellettem van, nem felejtem el megtartani a függetlenségemet anyagi téren. Közös kasszán vagyunk, viszont a gyerekeimet bármikor zokszó nélkül el tudnám tartani egyedül. Ha a férjem kilépne az életünkből, csak lelki terhek maradnának, no meg kevesebb mosnivaló.
Ebben óriási felelőssége van a kérdezőnek. Ő hozta magát ilyen helyzetbe, nem csak a pasi tehet róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!