Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartást külföldről hogyan?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartást külföldről hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 5 éves kislányom, édesapjával már rég elváltunk. Akkor az itthoni fizetése alapján ítéltek meg havi 20.000.- Ft-ot. Most viszont Németországban dolgozik, sokkal több fizetésért és szeretném ha valami normális összegű gyerektartást fizetne. Hogy tudom ezt elérni?

Hová kell fordulnom?

Mielőtt bárki ítélkezne, nem akarok havi százezreket, de mondjuk havi 30.000.- jól jönne és nem is vágná földhöz. Vagy arra is gondolam,hogy befizethetne minden hónapban egy fix összeget a kislány nevére nyitott lekötött számlára.

2014. máj. 8. 09:31
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
51%
Sehova. Mivel kulfoldon a megélhetés is drágább, nem ítélnek meg tobb tartasdijat. Mar ezerszer le lett írva itt. Ha uj pert inditasz, akkor a per időpontjában érvényes magyarorszagi minimálbért veszik figyelembe, azt veszik apuka jövedelmének, nem a külföldit. 20e nem rossz tartasdij,
2014. máj. 8. 09:40
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérd meg a volt férjedet,hogy 30at küldjön.
2014. máj. 8. 09:41
 3/23 anonim ***** válasza:

Ha a különbözetet a kislány nevére nyitott számlára fizeti, akkor neked nincs szükséged a különbözetre!

Nem rossz ez a 20.000.-, nem fognak megítélni többet. Legfeljebb az apukát kérd meg, hogy küldjön többet.

2014. máj. 8. 09:59
 4/23 A kérdező kommentje:

Aki azt mondja, hogy külföldön a megélhetés is drágább, az még nem hagyta el a határt! Elég sokat utazom, tudom hol mi van! 800.000.-t keres, összesen 150.000.- a rezsije mindennel együtt.

Nem tudom ti hogy éltek,de én szeretek mindent megadni a gyerekemnek, tábor, úszás, különóra, normális egészsséges kaja, normális ruha, ami abból áll,hogy pl c&a,h&m,deichmann, szval nem adidas,meg legdrágábbak, de piacit nem veszek,mert 2hét után dobhatom ki. Itt csak az ovis kaja 12.000.- /hó, mellette amit itthon eszik,gyümölcsök, egy-egy csoki, 2havonta cipő kell,mert nő a gyerek.

Na meg apuka kéri,hogy karácsonyra, húsvétra vegyek valamit az ő nevében is, mert küldeni nem tud, drága a posta... Az unokahugának karácsonyra is küldött! Ez milyen már? Így is nekem kell összeszednem a lányom lelkének darabjait, mert kikészíti,hogy apuci lelépett és jön évente 2x max. Persze akkor megmagyarázza a matekleckét,hogy miért nem engedem cukrot enni a gyereket, ebédre miért nem jó a műzli, minek kell napközben aludni, ha elviszi csomagoljak már kaját, ne kelljen venni.... Abnormális! Mondom nem lehúzni akarom, igazából ha egy fillért nem fizetne, azt sem érezném meg, mert hála istennek jól keresek, de ha már megcsinálta a gyereket és nem rokkan bele, akkor ennyivel vállalhatná a felelősséget!

Ezt a 20.000.- is úgy akara fizetni,hogy ő majd a SAJÁT nevére nyit egy számlát és majd ott gyűjti a gyereknek....

Másodiknak: sajnos kommunikációra képtelen! De azért köszönöm!

2014. máj. 8. 10:00
 5/23 anonim ***** válasza:
57%
Hiaba háborogsz, nem tudsz mit csinalni.
2014. máj. 8. 10:03
 6/23 A kérdező kommentje:
Nem háborgok Kedves! Leírtam normális emberi nyelven a részleteket, ennyi. Hogy nálad ez hogy jön át arról nem én tehetek.
2014. máj. 8. 10:05
 7/23 anonim ***** válasza:
47%
Hja, ha ilyen a stílusod, nem kell csodálkozni, ha apuka nem együttműködő, "Kedves".
2014. máj. 8. 10:08
 8/23 A kérdező kommentje:
Bírom ezt az oldalt! Ha anyuka kiírja,hogy a gané apuci csak egy húszast fizet,az le van alázva, ha apuka kiírja,hogy anyu műkörömre költi a negyvenes gyerektartást, akkor megvan magyarázva,hogy az összeg a gyerek költségeire sem elég... Borzalmasan részrehajlóak itt egyesek!
2014. máj. 8. 10:09
 9/23 A kérdező kommentje:
Jesszusom! Nálunk a "Kedves" mint olyan egy megszólítási forma. Rendes körülmények között Kedves Gizi/Juli/Mari stb, de mivel nem tudom a keresztneved, így maradsz Kedves. Mondjuk leggyakrabban Joli néni szokott így leszólítani a piacon, talán így már érted, hogy nem bunkóságból írtam,de mindegy is! Aki csak a negatív dolgok látja bele a dolgokba, annak hiába beszélek.
2014. máj. 8. 10:13
 10/23 anonim ***** válasza:
56%
Nem részrehajlók, de nevetséges vagy. Ha neked jó a fizetésed és meg tudsz adni mindent a gyerekednek, akkor tényleg én sem értem miért hőbörögsz itt.
2014. máj. 8. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!