Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
IZA30 kérdése:
Kérhetem e a gyerektartást arra az idöre is, amikor még nem voltam elvált, de 8 honapja külön éltünk?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 24. 12:14
1/13 anonim válasza:
Szia!
A gyerektartásnak nem előfeltétele sem a válás, sem pedig a vagyonmegosztás! Kérelmet kell beadni a bíróságra és megindokolni, pl: férjem felelőtlen eljátsza a fizetését, elissza, stb. haza, a gyerekére nem ad semmit, különköltöztünk...stb
2/13 anonim válasza:
Amit 1-es írt, arra azért ne vegyél mérget!
3/13 anonim válasza:
Akkor a valóság, ha a különélést bizonyítani tudod és azt is, hogy a férjed nem gondoskodott a gyerekéről, akkor igen kérheted.
4/13 A kérdező kommentje:
Azt bizonyitani tudom ,hogy külön élünk.De hogy hogy gondoskodik róluk azt nem ,csak a gyerekek mondják el ithol. A nagymamára hagyja öket ha elviszi ö meg haverozik, nem fürdeti meg őket mindig meg ilyen szituk. De mondom ezt csak a gyerekek mondják. 7és 5 évesek
2014. ápr. 24. 12:26
5/13 anonim válasza:
Tehát ő elköltözött, és csak láthatásra viszi a gyerekeket. Kérd nyugodtan a gyerektartást, minél előbb mert csak bizonyos ideig állapítják meg visszamenőlegesen.
6/13 anonim válasza:
Igen. A bíróságra a gyermekelhelyezesi igényt a tartasdijjal együtt visszamenőlegesen kell igényelni, ezt 6 hónapra lehet megtenni, tehat a nyolcra nem fogjak megítélni, de hatra igen.
7/13 A kérdező kommentje:
Én költöztem a gyerekekkel, albérletbe. És ha én elmondom majd a biroságon ,ha válunk ,hogy nem nagyon foglalkozik a gyerekekkel. A láthatást befolyásolja majd? Csak hogy értséetek a kérdést :) Van hogy éhesen jönnek haza , van hogy este 20:00 utn jön értük , van hogy nem is nála vannak a gyerekek.
2014. ápr. 24. 12:39
8/13 anonim válasza:
8 hnapra semmikepp, mert max 6honapra lehet visszamenoleg barmit is kerni, azt is csak akkor ha van valami dontes ami alapjan jarna (legalabb szobeli megallapodas ha mas nem).
9/13 anonim válasza:
Elmondásra nincs semmi, bizonyítani kell, tanúkkal, számlákkal mindent.
10/13 A kérdező kommentje:
Köszike a válaszokat
2014. ápr. 24. 12:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!