Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartást külföldről hogyan?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartást külföldről hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 5 éves kislányom, édesapjával már rég elváltunk. Akkor az itthoni fizetése alapján ítéltek meg havi 20.000.- Ft-ot. Most viszont Németországban dolgozik, sokkal több fizetésért és szeretném ha valami normális összegű gyerektartást fizetne. Hogy tudom ezt elérni?

Hová kell fordulnom?

Mielőtt bárki ítélkezne, nem akarok havi százezreket, de mondjuk havi 30.000.- jól jönne és nem is vágná földhöz. Vagy arra is gondolam,hogy befizethetne minden hónapban egy fix összeget a kislány nevére nyitott lekötött számlára.

2014. máj. 8. 09:31
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Vendéglátásban dolgozik egy elég nívós helyen. Ezért ennyi a keresete. Nem követelőztem egyáltalán, felvetettem neki a dolgot, erre lehurrogott, hogy megvan a gyerek így is. Soha nem vesz neki semmi! Se szülinap, se Karácsony!

Nem, nem lesz jobb a gyerek hiányérzetének az a plusz pénz, nem pótolja az apját, ezt nem is állítottam! De ez sem rajtam múlik, nem vihetem utána kéthetente,hogy apuci foglalkozz már a lányoddal! Ha itthon is van évente kétszer két hetet abból max.3 napot van a gyerekkel. Decemberben simán elvárta,hogy tegyem fel a gyereket a repülőre egyedül,hogy kiutazzon hozzá. Felelősség nulla!

Ha én képes vagyok befizetni havonta babakötvénybe,hogy ha bárhogy is alakulna az élet, tudjon továbbtanulni a kiscsajom és lakáskasszát fizetek,hogy ne kelljen neki is kínlódnia, akkor az a havi 10.000.- szerintem nem nagy kérés.

Fogtam,hogy sajnos nincs esélyem hivatalosan. Le is teszek róla. Majd talán pár év múlva újra felhozom apukának.

Annak a válaszolónak, aki privát megkeresett még egyszer nagyon köszönöm a segítségét!

2014. máj. 8. 17:10
 22/23 anonim ***** válasza:
45%
Én mindenképpen felkeresnék egy ügyvédet, és a bíróságot panasznapon. A gyereknek az apa fizetésének kb 20 %-a jár, nem könyöradomány!
2014. máj. 8. 20:05
 23/23 Heiszenberger Márta. ***** válasza:
38%

A jogi hátteréhez nem tudok hozzászólni,de látván mennyire lehordtak téged ????,szerintem igazad van.

Nem olyan régóta dobálóznak ezzel ha apuka külföldön dolgozik,akkor az adott szakma magyarországi minimumának csak a 20%a jár és én kétlem,hogy ebbe ne lehetne "belemenni,belekötni",többet kapni.

Magyarországon is van olyan pincér aki havi 90.000et kap tisztán és van aki 220.000et,már ha csak az én ismerőseimet is nézzük.

Tehát ha nekik kéne gyerektatártást fizetni az egyik fizetne 18.000et,a másik 44.000et.

Az egyik kommentelő írta,hogy :

Milyen munkakörben dolgozik az apuka. Mert ha a 800.000 FT ot nézem az kb. 2500 euro. Betanított munkán és nyelvtudás nélkül nem kereshet ennyit az aki csak úgy kimegy külföldre.

Ott sem ez az összeg felelne meg a német minimálbérnek,hanem kb. a fele.

Tudom a kettő jelenleg nem függ össze,idővel talán lesz esély ezt is figyelembe venni,ha már Magyarországon természetes,hogy valaki kereshet jobban,akkor többet kell fizetnie,de ahogy már külföldön dolgozik,akár még csökkenhet is a gyerektartás összege,ha az itthoni minimálbért vesszük alapon.

Nevetséges.

Szerintem igazad van.

20.000Ft bakfitty.

2014. máj. 10. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!