Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy lehetne megoldani a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehetne megoldani a gyerektartást?

Figyelt kérdés

Én a gyerek vagyok tehát nem sokat értek hozzá, de egyre több gond van a gyerektartás átvételével. Régebben apukám fizetéséből levonták és így postai úton megkaptuk, de valamiért ez már nem lehetséges. Úgy oldottuk meg, hogy mikor mentem hozzá odaadta én meg egy papírt adtam neki, hogy átvettük. Csakhogy ha jól tudom én nem vagyok köteles elmenni hozzá, és így csak találkozókat beszélünk meg, de ebből elég sok gond származik. Volt már, hogy nem jött el (nem is egyszer), meg hasonlók.

A kérdés az, hogy milyen más módok lehetségesek a gyerektartás átvételéhez? A másik meg, hogy tényleg nem vagyok köteles elmenni hozzá, ha nem akarok?

17/L

2014. ápr. 23. 21:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
40%
18 éves korodig az vagy, utána nem viszont akkor onnantól neki sem kötelező rokontartást fizetni mivel érdemtelen vagy rá.
2014. ápr. 23. 21:44
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked át tudja adni, akkor postázni is tidja ( postaszelvényen működik)

Vagy el tudja akármelyik bankban a kp-t tenni egy adott bankszámlára, megjegyzésként, hogy gyerektartás, akkor van nyoma( ő kap róla bizonylatot)

Igaz enm vagy köteles járni hozzá, de akkor 18 éves korod után ő sem köteles rokontartást fizetni neked, az első képesítésed megszerzéséig, mert ezáltal érdemtelenné válsz rá

2014. ápr. 23. 21:44
 3/12 anonim ***** válasza:
Bocs első, teljesen veletlenül lepontoztalak, az érintőképernyő miatt, és nem lehet visszavonni:(
2014. ápr. 23. 21:45
 4/12 A kérdező kommentje:
Ja azt elfelejtettem leírni, hogy még megpróbáltuk azt a megoldást is, hogy anyukám számlaszámát odaadtuk neki és hogy arra utalja, de ehhez túl sötét, és nem ment bele. Anyukám most már azt mondja, hogy mondjam meg neki, hogy a postán adja fel, de akkor abból levonnak kb. egy ezrest, én meg tudom, hogy itthon minden forintra szükség van, sajnos.:/
2014. ápr. 23. 21:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben elmondod neki, hogy kellene a pénz, ha nem megy másképpen, akkor jelenteni fogod, de szeretnétek békében megoldani( mert ezt nem neked hanem az anyukádnak kell megtennie)
2014. ápr. 23. 21:51
 6/12 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy anyukám dolga lenne ez, de vele nem hajlandó apukám beszélni, ha mégis, akkor abból kiabálás lesz. Amúgy néha-néha szoktam hozzá menni, de azért, hogy azt hallgassam, hogy az anyjával veszekedik (mert, hogy nála lakik), nem szívesen megyek el...
2014. ápr. 23. 21:55
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

# 3/5

De aranyos vagy hogy szólsz :) Teljesen lényegtelen soha nem érdekelt a pontozás.

2014. ápr. 23. 21:55
 8/12 anonim ***** válasza:

Anyukádnak nem kell ehhez vele beszelnie..

Elég ha jelenti a gyámügynél, hogy apukád nem fizet...

Nem emlékszem pontosan hogy működik( hány jelentés kell) de elvileg avisszamenőleg 6 hónapra lehet..

Vizsont ha eddig letilttták a fizetéséből, most miért nem lehet?

2014. ápr. 23. 21:57
 9/12 anonim ***** válasza:
6%
Kérdező neki nincs kedve fizetni neked meg nincs kedved látogatni hát van ez így.
2014. ápr. 23. 22:04
 10/12 A kérdező kommentje:

Utolsó: Ezt a hozzászólásodat, csak én gondolom ellenségesnek?

Most komolyan az én hibám, hogy nem sok kedvem van az alkoholista apámmal találkozni? Az szintén nem az én hibám, hogy nincs pénzünk, és alig tudunk megélni...

2014. ápr. 23. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!