Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartást külföldről hogyan?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartást külföldről hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 5 éves kislányom, édesapjával már rég elváltunk. Akkor az itthoni fizetése alapján ítéltek meg havi 20.000.- Ft-ot. Most viszont Németországban dolgozik, sokkal több fizetésért és szeretném ha valami normális összegű gyerektartást fizetne. Hogy tudom ezt elérni?

Hová kell fordulnom?

Mielőtt bárki ítélkezne, nem akarok havi százezreket, de mondjuk havi 30.000.- jól jönne és nem is vágná földhöz. Vagy arra is gondolam,hogy befizethetne minden hónapban egy fix összeget a kislány nevére nyitott lekötött számlára.

2014. máj. 8. 09:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Én külföldön élek, és bizony kint drágább az élet. Már eleve az butaság, hogy valaki a kinti fizetést átszámolja forintba. Kint senki nem forintot keres hanem eurót vagy fontot vagy más pénzt. Mivel nem csak rezsi van, hanem sok egyéb kiadás, így elég sok pénz elmegy az ember fizetéséből. Nekem a fizetésem háromnegyede (inkább azt írom, hogy majdnem az egész) elmegy albérletre, rezsire, council taxra, utazásra.

De ettől függetlenül. A külföldi bérrel otthon Magyarországon nem foglalkoznak. Ahogy korábban is írták. Megszab a bíró egy összeget és ennyit kell fizetni.

Te még szerencsés vagy, mert 20 ezret kaptál. Én csak 9000 forintot annak idején. A gyermeked lelki békéje meg rajtad is függ, hogy mennyire lesz sérült. Ha szeretetben neveled fel, mindig törődsz vele, akkor a gyermeked később kiegyensúlyozott felnőtt lesz. Persze ha úgy nő fel, hogy az apját ócsárolnád nap mint nap, akkor bizony sérülékeny lesz.

Sokat nem tudsz tenni. Próbálj meg az apával beszélni, hogy küldjön 10 ezerrel többet, hogy a kislány járhasson egyéb programokra (tánc, úszás stb) Ha nem érdekli az apát, akkor magad erejéből kell összehoznod.

Elmehetsz a bíróságra is, hátha szerencséd lesz.

2014. máj. 8. 10:15
 12/23 anonim ***** válasza:
55%
A "kedves" a megszolitasodban lekezelőnek hangzott. A 20e tartasdij nem sok, de nem is keves. Ha melle raksz ugyanannyit, plusz a csaladit, akkor 53e jut a gyerekre, nem? En konkretan 10.800.- gyermektartasdijat kapok, mégsem haborgok. Ha a masik szulo xarik a gyerekre, az az o dolga. En megteremtem a magam oldaláról, amire a gyereknek szüksége van. Ennyi.
2014. máj. 8. 10:17
 13/23 A kérdező kommentje:
Mondjuk hogy apuka is tisztességesen vegye ki a részét! Ha már állítólag azért ment ki és azért nem tudja látogatni a lányát, hogy ő is meg tudjon adni neki mindent és ne mindent nekem kelljen. Szóval ha már erre fogja legalább csinálhatna is úgy.
2014. máj. 8. 10:18
 14/23 anonim ***** válasza:
57%

Azért ne bántsuk már a kérdezőt, mert valahol igaza van! Gyereket könnyű csinálni, de vállalni a felelősséget egyes férfiaknak már nem megy. A felelősséget is ketten kéne, hogy cipeljék,ne csak az anyuka. Oké, az anyuka jól keres, de ettől még az apukának is részt kéne vállalnia a gyermek kiadásaiban. Akinek van gyereke azt pontosan tudja, hogy havi 50-60 ezer bizony simán elmegy a gyerekre. Nem vagyont kér, hanem csak 10 ezerrel többet, ami ma már nem egy nagy összeg.

Kedves kérdező.

Menj el egy jogászhoz, vagy ügyvédhez, hátha tud segíteni. Itt segítséget nem kapsz, csak pocskondiázást.

2014. máj. 8. 10:23
 15/23 anonim ***** válasza:
72%
Senki nem pocskondiázta es választ is kapott: a bíróságot nem érdekli a kulfoldi munkaber.
2014. máj. 8. 10:25
 16/23 A kérdező kommentje:

Soha nem ócsárolom az apját, nem is fogom.

Tudom,rajtam múlik első sorban,hogy milyen emberke lesz belőle, de vannak dolgok, amin én nem tudok 100%ig segíteni! csak átmenetileg. Mikor sírva fakad ha eszébe jut az apja, mert hiányzik neki! Sokak szerint az ilyen kicsik nem érzik az időt. Hát dehogynem! Nagyon is tudja,hogy január baromi régen volt! Mikor azt mondja: anya én nem akarok többet Apával telefonálni,mert itt szorít. -és fogja a kis mellkasát. Fáj neki, rossz neki! Soha nem tiltottam, soha nem szántam meg mikor jöhet hozzá, a végzésre is azt mondtam,hogy nem érdekel a kéthetente hétvége, felőlem jőhet naponta is! Nem jött! Még kéthetente sem, mikor itthon dolgozott akkor sem! Szóval lehet ítélkezni,hogy én vagyon a gané, akkor legyek az!

2014. máj. 8. 10:32
 17/23 A kérdező kommentje:

*nem szántam, hanem szabtam.

Soha nem szabtam meg. Bocsánat.

2014. máj. 8. 10:34
 18/23 anonim ***** válasza:

most mi is van?

Egy kis extra penztol kevesbe fog hianyozni az apja?

Ne nezzd ugy az exet mint penzforras beszelj vele normalissan es mond el neki amit itt leirtal.

Penz nem potol semmit nem javit meg emberi kapcsolatokat.

2014. máj. 8. 11:01
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A ferjem azert fizet keveset az exjenek mert az ex bunko es nem hajlando emberi modon beszelni birosaggal fenyeget hobolog kovetel.

Na erre a ferjem megmakacsolja magat annyit fizet ami jar es menjen birosagra.

A gyerekek pedig megkapnak mindent ami kell nekik az elethez ha nalunk vannak.Pl beiskolaztatasnal ruha cipo taska.Sot sok extrat is pl tablet pc telefon bicigli stb

De ezt magatol veszi nekik a ferjem nem a kovetelzo hobolgesre.

2014. máj. 8. 11:05
 20/23 anonim ***** válasza:
48%

Milyen munkakörben dolgozik az apuka. Mert ha a 800.000 FT ot nézem az kb. 2500 euro. Betanított munkán és nyelvtudás nélkül nem kereshet ennyit az aki csak úgy kimegy külföldre.

Mi is itt élünk 3-an (férjemmel és kisfiunkkal) csak a lakhatásunk 650 euró. és akkor még nem ettünk semmit, nem vettünk pelenkát , ruhát, még sorolhatnám. Összes bevételünk 1500 euro. Kaja b 200 euro/hó, gyerekre elmegy kb 150 euro (pelenka, ruha, tápszer stb...). Ja meg ott a biztosítás is.

Így az 1500 ból már le is jön 950 euró. A fennmaradó 550 euróból még tankolni kell és gyerektartást fizetni. Akkor szerinted itt mindenkinek kolbászból van a kerítés?

2014. máj. 8. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!