Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kellene segítenem a volt férjem mostani párjának a munkakeresésben?
A cégnél ahol dolgozom, vesznek fel új embereket. A volt férjem mostani párja is elküldte az önéletrajzát az állásra. A mellettem ülő kolléganőm és egyben legjobb barátnőm nézi át az önéletrajzokat, és a jobbakat küldi el a főnökségnek.
Megkért a volt párom, hogy az új párja önéletrajzát mindenképp küldje el a munkatársam a főnökséghez.
Én erre nemet mondtam.
Én azért nem tennék szívességet, mert a munkahelyem és a magánéletem nem szeretem keverni.
Nem szeretnék magyarázkodni és/vagy szégyenkezni idegen emberek, kollegák előtt, amikor kiderül (minél kisebb a cég, annál gyorsabban, de nagy valószínűséggel ki fog derülni), hogy a szomszéd irodában ülő nő él együtt most azzal, akivel x idővel ezelőtt én... ha még a megcsalás körülményei is, az egyenesen kellemetlen.
A lehető legkevesebb pletykálkodás akkor lesz, ha ez a helyzet nem áll elő.
Ennyire egyszerű. A munkahelyen ésszel kell dönteni és viselkedni.
Azt hiszem én egy sima nemmel nem tudtam volna volt férjemmel elrendezni ezt a dolgot. Tartsatok ostobának, gonosznak bánom is minek, de én nem tudnék segíteni. Nem tudnám nap mint nap nézegetni a melóhelyemen a nőt, és nem, nem tudnék akkor se szívességet tenni nekik, ha én a harmadikon, ő meg a másodikon dolgozna. Nem, nem és nem.
Már a puszta kérés iszonyú pofátlan a történések után, nem ám az itteni buzdítások, hogy a kérdezőnek máshogy kéne reagálnia.
Ti őszintén máshogy reagálnátok? Hát tutira nem.
Ha férjem újra szóba hozná ezt a dolgot, elküldeném a jó büdös francba, majd hozzáfűzném, hogy beszélek az új nővel kapcsolatba természetesen a főnökkel. Elmondom neki, hogy humán erő kockázatot jelent, hiszen nős férfiakkal kezd, és sok férfi kollégának okozna ezzel problémát.
Tehát ha azt akarja, hogy szóba kerüljön a "kedves" akkor szóba fog, de sok jót ez nem fog jelenteni neki.
Mekkora pofátlanság már ilyet kérni.
Én nemet mondtam volna, de én a volt férjedet nem értem, hogy hogyan gondolt, hogy Te az új nőjének fogsz segíteni?!
Nem a nő miatt nem segítenék, hanem a volt férjed miatt.
Amúgy nekem eszembe nem jutna olyantól kérni, akit anno egy másik emberért faképnél hagytam.
Ne segitsel neki, sot tuntesd el az eletrajzat! Meg veletlen se keruljon oda! Te ebbol csak vesztesen kerulhetsz ki. Talan meg a munkahelyed is ramehet. Ő maximum eleinte lenne jo hozzad, de kesobb, ha mar stabil a helye, biztosan elkezdene furni. A ferjedet mar elvette toled, ne engedd, hogy a munkadat is elvegye! Azt konnyu mondani, hogy eleve rossz volt a hazassagotok, de lehet ha o nincs akkor meg most is egyutt vagytok.
Persze hadd higyek, hogy megprobaltad...
Tapasztalatom szerint új munkaerő felvételekor 3 dolgot néz egy "főnök", vagy a kiválasztásért felelős menedzser:
- a jelölt végzettsége, tudása, releváns szakmai tapasztalata, munkához való hozzáállása
- mocskos anyagiak (belefér-e a keretbe a jelölt bérigénye, nem lesz-e bérfeszültség)
- a jelölt személyisége, beleillik-e a vállalati kultúrába, képes lesz-e beilleszkedni a csapatba és gördülékenyen együtt dolgozni a már ott lévő "öreg rókákkal"
Mivel az első 2 szempontot nem ismerem, azt mondanám, hogy itt a "másik nő" felvétele az utolsó feltételen megbukik.
Másik dolog: nem a Te dolgod a beérkezett önéletrajzok előszűrése. A főnök megbízott ezzel egy személyt, akinek gondolom, világosan elmondta, milyen kompetenciákkal és munkatapasztalattal rendelkező jelöltek önéletrajzát várja.
A munkahely nem jótékonysági intézmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!