Öt hónapja vagyok együtt a barátommal. Illene segítenem neki a házimunkában?
Ilyeneket nem is kell.
Ha ketten esztek csak,akkor azt elmosogathatod,de ennyi.
Szobájában rakjon ő rendet.
Mosni meg pl én nem is örülnék,ha egy idegen kislány (mert 5 hónap után az anyukájának még az vagy) belekontárkodna a háztartásomba,mosást még a férjem sem tudja hogy mit mivel szoktam egybepakolni.
Magad után pakolj el, esetleg ajánld fel a segítséget pl. főzésnél, de ennél többet nem kell tenned. Én két éve vagyok együtt a párommal, mégse takarítok helyette, mert nem a házvezetőnője vagyok, hanem a barátnője. Hiába lakik otthon, ezeket a dolgokat oldja meg magának, se az anyja, se én nem fogunk helyette takarítani. Majd ha együtt élünk, ketten beosztjuk a házi munkát, és mindketten kivesszük belőle a részünket.
20L
Miért akarnál mosni más lakásában más ruháit? LOL
Nálunk úgy működik, hogy mindenki a saját lakását takarítja nyilvánvalóan. Ha a barátom jön hozzám, akkor én főzök és mosogatok, ha én vagyok nála, akkor ő főz és mosogat.
Magatok után poharat, tányért, evőeszközt elmosogathatsz (illetve ha pár volt már a mosogatóban, akkor azt is hozzá, de többet nem) vagy berakhatod a mosogatógépbe (ha tele elindíthatod).
Ha barátodnál töltöd rendszeresen a hétvégét, akkor egyszer-egyszer porszívózásban, portörlésbe is segíthetsz neki, de fürdőszoba, konyha takarításában még akkor se, ha külön van neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!