Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öt hónapja vagyok együtt a...

Öt hónapja vagyok együtt a barátommal. Illene segítenem neki a házimunkában?

Figyelt kérdés
Még a szüleivel él, ugyanis nincs lehetősége költözni. 2-3 naponta találkozunk és általában én megyek hozzá. Nem érzem annyira otthon magam, hogy nekiálljak pl porszívózni vagy mosni. Nem is tudom mi hogy működik, mi a szokás náluk. Ti hogy látjátok ezt a helyzetet?
2014. márc. 17. 11:23
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ez azért furcsa egyébként nekem, (mármint hogy semmit nem csinálok) mert állandóan ad nekem az anyukája kaját reggel ha indulok haza, nem is keveset. Albérletben élek, és inkább ő ad, hogy ne a pénzemet költsem. És emiatt furcsának érzem a helyzetet.
2014. márc. 17. 11:39
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen nem. Te ott egyelőre "senki" nem vagy.

Azért tettem idézőjelbe, mert nem rosszindulatból írom, hanem abban az értelemben, hogy nem vagy (még) családtag, nem vagy a menyasszonya, nem vagy a felesége, nem laksz ott. Te ott vendég vagy, akkor is, ha szeretnek és családtagként próbálnak kezelni.

A vendégek pedig nemcsak, hogy nem takarítanak, de nem is nyúlnak hozzá a háziak holmijához. Én legalábbis baromira nem szeretném.

Ha a barátod ezt forszírozza ilyen körülmények között, akkor menekülj, ameddig lehet, mert csak ingyencselédet keres.

Ha neked jutott eszedbe, akkor ne aggódj, semmit nem kell csinálnod azon kívül, hogy leveszed a cipődet a bejáratnál, kézmosás után visszaakasztod a törölközőt a helyére, evés után pedig megköszönöd a vacsorát.

2014. márc. 17. 11:57
 13/18 A kérdező kommentje:
Utolsó jól gondolod, nem nekem jutott ez eszembe, hanem a barátomnak. Bár viccesen adja elő és amikor mondom, hogy megcsinálom helyette, akkor azt mondja hogy nem kell, csak viccelt. De azért valamiért csak megfordult a fejében...
2014. márc. 17. 11:59
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Pár éve amikor még az exemmel voltam együtt és mindketten szülőkkel éltünk, akkor én sem álltam neki porszívózni, nagytakarítást csinálni a pároméknál, hanem mondjuk hétvégén ebéd után én szedtem le az asztalt, mosogatásnál segítettem, vagy az ebéd elkészítésében. A párom szobájában összeszedtem magam után a dolgaim,ha pl. 2 -3 napot is ott töltöttem, próbáltam rendet tartani a dolgaim körül. Természetesen ha úgy adódott, akkor segítettem az anyukájának kiteregetni, vagy télen fát behordani ilyesmi. Nem nagy dolgok, apróságok de sokat számítanak, és nagy segítség lehet. Szerintem ilyesmiben gondolkodj, és mosni, porszívózni akarj. :) Igaz nem vagyok szülő még, de szerintem furcsán néznék ha mennék haza a munkából és a fiam barátnője épp mosást rakna be, vagy porszívózná a házat. Én ilyesmit nem várnék el, valamint ha olyanok a szülők akkor nem vennék jó néven, hogy te a személyes ruháik között nézelődj, ami ráadásul szennyes és nem feltétlenül tartozik rád, hogy ki, milyen alsóneműt hord. Elég ha megkérdezed, miben tudsz segíteni, vagy magadtól felajánlod a mosogatást, stb.
2014. márc. 17. 13:39
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
*szerintem ilyesmiben gondolkodj, és NE mosni, porszívózni akarj. :) (Bocsi, elírtam..:) )
2014. márc. 17. 13:41
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Főzésnél,illetve étkezés után a mosogatásnál felajánlhatod a segítségedet.Ezek az apróságok is sokat jelentenek.Viszont ennél több egyelőre nem várható el tőled,hiszen nem ott laksz,nem vagy a barátod menyasszonya vagy felesége.
2014. márc. 17. 14:40
 17/18 anonim ***** válasza:
A párom az apjával élt és annak a feleségével, aki mellesleg nem dolgozott, hanem otthon volt, a ház mégis mindig szaladt, ebéd heti egyszer volt talán. Én soha nem csináltam náluk házimunkát, mert úgy gondoltam, nem az én dolgom más házát rendbe tartani, azért van otthon a nő elvileg - képzetlen volt, keveset keresett volna, azt mondta párom apja, inkább otthon legyen rend és tisztaság, na meg kaja. Egyik sem volt. Persze ha ketten ettünk, elmosogattam, vagy ha az egész család evett, segítettem bepakolni a mosogatógépet. De aztán eljött a pillanat mikor bejelentették, hogy nekem kéne takarítani a párom szobáját (miért nem a páromnak? az ő szobája, nem?). Kb. heti egyszer aludtam ott, meg néhány délután ott töltöttem pár órát. Szóval közel sem éltünk együtt, és nem töltöttem ott annyi időt, hogy sok vizet zavarjak. Ezután a bejelentés után többet nem mentem oda. Se délután, se ottaludni. A párommal találkoztunk nálunk, vagy valahol máshol, de oda nem mentünk, többet nem is láttam az apját meg a nőt, pedig még utána 2 évig voltunk együtt. Szóval én max. akkor érezném jogosnak, hogy házimunkát végeztetnek, ha rendszeresen ottvagy, több napot ottalszol, eszed a kajájukat, fogyasztod a vizet, szóval félig-meddig ott élsz, vagy teljesen odacuccoltál. De amíg csak ilyen néha bejáratos barátnő vagy, semmiképp. Max. tényleg ilyenek, hogy mosogatás, ha esztek, fürdőszoba rendbetétele a használat után (víz feltörölgetés, stb., ha pancsoltál). De a porszívózás az szerintem több, mint sok.
2014. márc. 17. 15:23
 18/18 anonim ***** válasza:

Ez sokmindentől függ,mennyire önnálló a párod például,anyukája takarit nála vagy ő.Mondjuk 5 hónap után már simán megbeszélhetitek ezt,mikor viccesen felhozza a témát akkor komolyan kérdezz rá,beszéljétek meg.

A férjemnek külön fürdije volt és szobája,azt ketten takaritottuk,értsd a fürdi felnyalásától a szoba porszivozásáig.Anyósómnál csak elmosogattam és annyi.Később teregettem vagy porszivóztam vasaltam(anyósóm beteg lett)

2014. márc. 18. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!