Öt hónapja vagyok együtt a barátommal. Illene segítenem neki a házimunkában?
Egyértelműen nem. Te ott egyelőre "senki" nem vagy.
Azért tettem idézőjelbe, mert nem rosszindulatból írom, hanem abban az értelemben, hogy nem vagy (még) családtag, nem vagy a menyasszonya, nem vagy a felesége, nem laksz ott. Te ott vendég vagy, akkor is, ha szeretnek és családtagként próbálnak kezelni.
A vendégek pedig nemcsak, hogy nem takarítanak, de nem is nyúlnak hozzá a háziak holmijához. Én legalábbis baromira nem szeretném.
Ha a barátod ezt forszírozza ilyen körülmények között, akkor menekülj, ameddig lehet, mert csak ingyencselédet keres.
Ha neked jutott eszedbe, akkor ne aggódj, semmit nem kell csinálnod azon kívül, hogy leveszed a cipődet a bejáratnál, kézmosás után visszaakasztod a törölközőt a helyére, evés után pedig megköszönöd a vacsorát.
Ez sokmindentől függ,mennyire önnálló a párod például,anyukája takarit nála vagy ő.Mondjuk 5 hónap után már simán megbeszélhetitek ezt,mikor viccesen felhozza a témát akkor komolyan kérdezz rá,beszéljétek meg.
A férjemnek külön fürdije volt és szobája,azt ketten takaritottuk,értsd a fürdi felnyalásától a szoba porszivozásáig.Anyósómnál csak elmosogattam és annyi.Később teregettem vagy porszivóztam vasaltam(anyósóm beteg lett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!