Hogyan kéne segítenem az apukámon?
23 éves egyetemista lány vagyok, júniusban fogok végezni tanári szakon.
Nagyon szeretem a családomat - az apukámat is, pedig lassan úgy érzem, egyáltalán nem érdemelné meg. Nagyon rossz anyagi helyzetben vagyunk, anyukám alig a minimálbér fölött keres, és abból is hitelt törleszt. Van egy középiskolás öcsém, aki még nem tud dolgozni. És ott van apukám, aki már egy éve nem dolgozik. Volt egy vállalkozása, de sok év veszteséges működés után végleg tönkrement. És ezzel együtt tönkretette a családunkat is. Nem tudom már, hogyan viseljem el...mindenkit az őrületbe kerget. Egész nap itthon ül és arról panaszkodik, hogy neki milyen rossz egyedül. Újabban rendszeresem elsírja magát anyukám előtt, hogy rajtunk átok ül és ő már nem tud mit csinálni. Érettségije van csak, mert az egyetemet nem végezte el. Anyukám próbál neki állást találni, de hol tudna elhelyezkedni egy 50 éves ember nyelvtudás, számítógépes ismeret nélkül, érettségivel, akinek az egyetlen felmutatható képessége, hogy a több millió baleset nélkül levezetett kilométere. És nem is nagyon tesz semmit érte, hogy állást keressen. De minket folyamatosan piszkál, ha mi is itthon vagyunk. Persze elhiszem én, hogy rossz egyedül egész nap, dehát nem az ő dolga lenne állást keresni? Ehelyett viszont anyukámat piszkálja, hogy miért nem keres magának más állást.
Én nagyon szeretnék segíteni a családomon, de azon kívül, hogy eltartom magam a diákhitelemből és az ösztöndíjamból, nem tudom, mit tehetnék. És amíg nem találok munkát, saját lakást, hogyan támogassam őket? A párom szerint ez nem az én dolgom, de hogyan nézzem végig, hogy az öcsém lyukas nadrágban jár, anyukám pedig télen is edzőcipőben? Néha az az érzésem, mindenkinek könnyebb lenne, ha anyukám elhagyná apukámat, és ha lenne pénze albérletre, már valószínűleg meg is tette volna. Tudom, hogy borzasztó, hogy ilyet mondok...de már tényleg nem tudom, mi lenne a megoldás.
Ha valaki járt már hasonló cipőben, kérem ossza meg velem a tapasztalatait! Köszönöm!
Tudom, hogy a pszichológus segíthetne, de az sajnos képtelenség, hogy oda elvigyem :(
Egyrészt mert nem jönne, másrészt pedig mert azt sajnos nem tudom kifizetni, bármennyire is szeretném :(
Van ingyen pszichológusi ellátás is, csak akkor meg azon akad el a dolog, ha apukád nem akar oda elmenni.
Ha jól olvastam, az apukád hivatásos sofőr? Szerintem maszek fuvarozó cégek minden gond nélkül alkalmazzák az ő korbeli gépkocsivezetőket is, körül kellene néznetek az interneten. Egy 50 éves ember azért még nem aggastyán, hogy sok éves tapasztalattal a háta mögött ne találjon maga alá egy autót. Szerintem ha lenne munkája, visszatérne az önbecsülése is és nem lenne ennyire nyomasztó a hangulat nálatok.
Például vannak olyan csomagküldő cégek, amik mikrobusszal szállítanak csomagokat Mo. és más országok között, ezeknél is körül lehet nézni, teherszállító cégeknél is, nem tudom, milyen jogsija van az apukádnak.
Valahogy azt kellene megértetni vele, hogy magáért ő tud a legtöbbet tenni, ti csak segíteni tudtok neki, de megoldani a gondját nem. Ha ezt belátja, talán jobban aktivizálja majd magát a munkakeresésben és akkor nagyobb esélye is lesz munkát találni.
Igaza van a párodnak!
Nem tudsz apukád helyett cselekedni!
Az én apám közel éves!
Nincs se érettségije,se nyelvtudása,és mégis dolgozik!
nem dolgozhatsz helyette,és anyukád sem!
Szerintem egyszerűen csak jobb neki másokat piszkálni,mint elmenni dolgozni!
Köszönöm a válaszokat! Anyukám próbált vele többször beszélni, de csak sajnáltatja magát, és anyu türelme is kezd fogyni.
Sajnos B-kategóriás jogsija van csak. Szoktam nézegetni ilyen jellegű honlapokat, anyukám is, tényleg mindenhová elküldjük az önéletrajzát, ahol megfelel a feltételeknek...de eddig csak biztosítási ügynökként próbálkozott, de onnan is elküldték másfél hónap után:(
Persze nem kifogásokat akarok keresni, próbálunk neki munkát találni, csak jó lenne, ha ő is tenne érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!