Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi jár a feleségemnek?
"az ágy öröme, akkor szerintem lehet, hogy nem a feleséged tartozik neked, hanem fordítva"ű
Kérdező sem semmi de aki nőként egy ilyen le tud írni az számomra űberel mindent. Váláskor még egy ócska ku...nak is eljátszaná magát egy kis plusz pénzért. Milyen lehet már ilyen ember párjának lenni, aki nem egymás örömére vannak együtt hanem kényszerből. Azért bújik oda a férjéhez mert muszáj, undorító.
Aki meg azt írta, hogy hú most majd viszi fizetése 50%-át az mégis mit gondol eddig miből éltek? Mert hogy az anya 25 ezres gyeséből egy hétig nem laknak jól a gyerekek az biztos.
49-es
Rokontartás csak munkaképtelen pl fél lábú embernek járna. Szóval az teljesen esélytelen. Másrészt fizetése 50%-nál több nem tiltható gyerektartás rokontartás címszó alatt. Így azért sem ítélnék meg mert 3 kiskorú gyerekre már fizet 50%-ot.
Szóval hülyeséget csak azért, hogy a kérdező szintjére lesüllyedjetek nem kell írni.
Az általad inkriminált kommentet én írtam. De áruld már el, miből gondolod, hogy én nő vagyok? És azt, hogy párom van, honnan veszed? És azt, hogy összebújok vele? Na meg azt, hogy kényszerből?
Kioktatásból, fújolásból jelesre állsz, de fogalmam sincs, mi a fészkes fenétől vagy te ilyen felsőbbrendű.
# 54/55
Mert olyan választ csak olyan tud írni aki maga, is így érzi.
# 53/53 Időpont ma 19:18
te pedig olvass figyelmesebben mert nem rokontartásról van szó, hanem házastárs tartásról, nem ugyan az a kettő. ÉS a házastárs tartás jogszabályában nincs benne az hogy rokkantnak kell lennie a kérőnek. de mivel nem olvastad el a linket kiírom ide neked:
Házastársi tartásra való jogosultság feltételei
A házastársi tartásra való jogosultság feltétele, hogy
1. arra a házastárs önhibáján kívül rászoruljon és
2. arra a házasság fennállása alatt tanúsított magatartása miatt ne váljon érdemtelenné (vagyis arra érdemes legyen), továbbá hogy
3. arra a kötelezett képes legyen (azaz házastársi tartás csak olyan mértékben ítélhető meg, hogy az ne veszélyeztesse a volt házastársnak és annak a megélhetését, akinek eltartására a volt házastárs a tartást igénylővel egy sorban köteles).
Az önhiba
Az önhibát mindig az adott eset körülményeinek, a felekkel szemben támasztható elvárásoknak a gondos mérlegelésével, és mindkét fél méltányos szempontjainak a figyelembe vételével kell értékelni. Például nem tekinthető önhibáján kívül rászorultnak az a házasfél, aki a házasság megszűnése után eltelt hosszú idő alatt - neki felróhatóan - nem létesített nyugdíjjogosultságot biztosító munkaviszonyt. Ugyanakkor a munkaképességre különféle mértékben kiható betegség, esetenként az életkor, vagy a gyermekek gondozására igénybe vett fizetés nélküli szabadság (gyed, gyes) már megalapozhatja az önhibán kívüli rászorultságot. Az önhibán kívüli rászorultság vizsgálatakor a bíróságnak nem csak a házastársi eltartást igénylő rendszeres vagy nem rendszeres jövedelmét kell figyelembe vennie, hanem azt is, hogy összességében milyen a vagyoni helyzete.
Vagyis: ha "aszondja" a feleség, hogy már pedig ő így hirtelenjében nem tud elmenni dolgozni, meg amúgyis a legkisebb miatt gyesen van még akkor bizony kérheti.
Például nem tekinthető önhibáján kívül rászorultnak az a házasfél, aki a házasság megszűnése után eltelt hosszú idő alatt - neki felróhatóan - nem létesített nyugdíjjogosultságot biztosító munkaviszonyt.
Itt az a kérdés, hogy a bíró mit tekint majd hosszú időnek, és mi az ami felróható a munkanélkülinek (pl ha a munkaügyi központtal rendszeresen tartja a kapcsolatot és a megbeszélt időpontokban jelentkezik mégse talál állást az nem róható fel neki. Ha a kirendeltségtől kap állást de nem fogadja el vagy más okból törlik a nyilvántartásból akkor már felróható neki)
de mivel a házastárs tartás lehet határozott és határozatlan idejű simán mondhatja azt a bíró hogy akkor három hónapig fizesse azt is..
A gyerektartás díj meg 15-25% közé esik..viszont minden gyereknek ugyanannyit kell kapnia. az 3 gyereknél maximum 16%/gyerek jön ki, a maradék 2%-ot meg kérheti az asszony.
Lehet nem sok az a 2%, de én ismerek (sajnos) olyan nőt aki még az utolsó 1ft-ot is kivenné a férje zsebéből, ha lehet...
56-os azt azért nem vágom zsebre, hogy nagyvonalúan lek...váztál. Én se mondtam rád, hogy nimfomán szuka vagy.
Történetesen anyuka vagyok magam is, szintén 3 gyerekkel, 17 éve házas és eszemben sincs elválni. Ja, és a gyerekeimet nem a Szentlélektől kaptam, de szülések után előfordult, hogy a férjem kedvére tettem az együttléttel, mert nem vágyaim netovábbja volt a szoptatás-gyermekágy vetületben a testiség. És? Akkor mi van?
A kérdező viszont strigulázta a saját teljesítményét, miközben a felesége szerepét a család menedzselésében szinte annulálta. Arra világítottam rá, hogy az ő és gyermekei életének komfortja biztosítva volt, de olyan módon, ami pénzben nem kifejezhető.
Erre jössz te a pofátlan tudálékosságoddal, és veszed a merszet, hogy beleugass az én életembe, személyeskedj és holmi utcanőnek titulálj úgy, hogy a világon semmit nem tudsz rólam.
Húzd le magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!