Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi jár a feleségemnek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi jár a feleségemnek?

Figyelt kérdés
Válófélben vagyunk. 10 éve vagyunk együtt, ez a 10 év alatt feleségemet én tartottam el mert gyesen volt, 3 gyerekünk van! én újítattam fel a házat,én vettem családi autót, új szekrénysor a konyhába, a nappaliba és ő egy forintot sem adott bele.

2014. febr. 17. 11:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 A kérdező kommentje:
És mi van akkor ha én ragaszkodok a gyerekekhez, nemakarom hogy az anya elvigye őket? 2 6 9 évesek! Legalább az idősebbet hagyja itt!
2014. febr. 17. 12:18
 22/79 anonim ***** válasza:
96%

ha ajándékba adta, és azt le is papíroztátok, akkor az csak a tiéd

most szólok, hogy az utólag lepapírozás okirat hamisítás

23/79 anonim ***** válasza:
96%

Ha nem akartad a guerekeket miert nem huztal gumit?

Ha meg akartad akkor tisztaba lehettel azzal is hogy nem magatal no fel.

Mindennek a fele a felesegede, vallas utan ha a gyerekek vele maradnak akkor a 235ezer fele is.

24/79 Shai-Hulud ***** válasza:
93%

"Mi jár a feleségemnek?"

A szája... :D

De rossz hírem van: valóban a fele jár neki.

Az, hogy te tartottad el, természetes, hiszen a házasság alatt vagyonközösségben éltetek. Amit a házasságotok alatt összeszedtetek, ami vagyonotok összegyűlt, az közös szerzemény, közös tulajdon. Mindkettőtök munkája benne van: a te feladatod volt a pénzkeresés, az övé pedig a gyerekek ellátása, nevelése, a ház rendben tartása.

Vagyis a közös életetekből ő is kivette a részét, nem csak te.

Emiatt neki is JÁR a 10 év együttélés alatt keletkezett vagyon fele.

És ez így igazságos.

2014. febr. 17. 12:19
 25/79 anonim ***** válasza:
96%
#21 én javaslom, hogy a gyerekek érdekeit próbáljátok nézni, és ne a sajátotokat ... sosem értettem, hogy miért kell szétválasztani gyerekeket váláskor (ha egy van akkor darabolunk? Kaukázusi krétakör)
2014. febr. 17. 12:19
 26/79 A kérdező kommentje:
Apukám ki vett a bankból pénzt és azt személyesen adta á nekünk!!!
2014. febr. 17. 12:20
 27/79 anonim ***** válasza:
98%

Az ajándék nem közös vagyon, de ha nem tudod bizonyítani, hogy azt csak te kaptad, és nem ti kaptátok, akkor buktad.

Egyébként ha neked az semmit nem ért, hogy ő ennyi ideig otthon volt a gyerekekkel, akkor nyugdtan meg lehetett volna neki mondani, hogy egy évet lehet otthon 1 gyerekkel, és utána menjen vissza dolgozni. Ha akkor megfelelt, hogy otthon van velük a maximális időn keresztül, akkor most is feleljen meg, hogy törvény szerint te a pénzedet, ő meg a testét, idejét energiáját rakta a család életébe, amit egyenértékűnek ismernek el, ezért kell a vagyont felezni. Tudod, ha te vinnél mindent, amit megkerestél, akkor ő akkor sem tudná visszaszerezni az elvesztegetett éveit, a kiesett jövedelmét, a munkalehetőségeit, a szülés miatt a testén keletkezett változásokat nem kapja váláskor vissza stb. Ha így gondolkozol, akkor majd a következő életedben a házastársaddal béranyával hordassátok ki a kölköket, aztán neveltessétek is valaki mással, és akkor anyagilag is és egyéb tekintetben is egyenlő mértékben tudtok hozzájárulni a közöshöz, a gyerekhez, és nem lesz ilyen gond.

2014. febr. 17. 12:21
 28/79 anonim ***** válasza:
97%
Hát bizony, ha NEKTEK adta, közös használatra, és nem neked, magánhasználatra, akkor azt is felezni kell.
2014. febr. 17. 12:23
 29/79 anonim ***** válasza:
66%
De undorító vagy! Mi az hogy eltartottad a feleséged, mert 3 gyerekkel gyesen volt? Hát nem a te gyerekeid? Nem közösen vállaltátok?
2014. febr. 17. 12:23
 30/79 anonim ***** válasza:
80%
Azt azert inkabb hagyd ki a bíróságon, hogy "legalább a nagyot hagyja itt".... Vagy mindegyik gyerekért küzdj el, vagy egyik ért se: ha egy kell, azt biztosan nem fogod megkapni
2014. febr. 17. 12:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!