Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi jár a feleségemnek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi jár a feleségemnek?

Figyelt kérdés
Válófélben vagyunk. 10 éve vagyunk együtt, ez a 10 év alatt feleségemet én tartottam el mert gyesen volt, 3 gyerekünk van! én újítattam fel a házat,én vettem családi autót, új szekrénysor a konyhába, a nappaliba és ő egy forintot sem adott bele.

2014. febr. 17. 11:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
95%
Nem sok eselyt latok arra, hogy a gyermekeket Onnel helyezek el mig a legkisebbet az edesanyanal. Ha picirol felelosen tud gondoskodni addig a nagyobbakat is nala helyezik el.
2014. febr. 17. 12:25
 32/79 anonim ***** válasza:
34%

És mi van akkor ha én ragaszkodok a gyerekekhez, nemakarom hogy az anya elvigye őket? 2 6 9 évesek! Legalább az idősebbet hagyja itt!

a bíróság dönti el hogy kiknél lesznek a gyerekek elhelyezve, a bírónak kell jelezned hogy a gyermekekre igényt tartasz. A 9 évest már simán oda ítélhetik neked, a két évest még nem biztos. De ha tudod bizonyítan, hogy te jobban ki tudod elégíteni a szükségleteidet (pl nagymama vagy barátnő vigyázz rájuk amíg dolgozol, van elég jövedelmed hogy eltartsd őket, nincsenek káros szenvedélyeid stb) amit az anya nem mondhat el amgáról (nincs munkája, munka tapasztalata rokoni támogatása stb stb) akkor akár mind a három gyerek is a tied lehet.

Ha a nagypapa ajándékáról nincs hivatalos papír akkor nincs arra bizonyíték hogy ő adta nektek

2014. febr. 17. 12:25
 33/79 anonim ***** válasza:
78%
Így, hogy nem tudod bizonyítani, hogy apád fizette az autó felét, az is közös vagyon. A feleségednek mindennek az 50%-a jár és kész. A gyerekek közül a legidősebb kellene ugye? Azzal már nincs olyan sok gond, a problémásabb korúakat meg vigye csak a nejed. Undorító vagy.
2014. febr. 17. 12:26
 34/79 anonim ***** válasza:
97%

"annyit leírhatok hogy levonásokkal együtt 235.000ft-ot keresek!"

Hát, ezentúl jóval több lesz a levonásod a 3 gyerek után fizetendő GYT miatt

Ha édesapád kézbe adta a pénzt, és nem volt semmi papír róla, akkor az közös pénz - feleződik

Nehogy megpróbálj utólag ügyeskedni a papírral, mert börtön lesz a vége

A gyerekeket pedig nem választják szét, esélyes, hogy mindhármuk az édesanyához kerül

2014. febr. 17. 12:28
 35/79 anonim ***** válasza:
98%

12:26-os mindent leírt.

Akard a 2 éves kicsit, feleséged legalább a nagyobbak mellett tud dolgozni, te meg rájössz, hogy milyen munkát végzett a nejed az elmúlt években.

2014. febr. 17. 12:29
 36/79 anonim ***** válasza:
86%
A gyerekeket képes lennél elválasztani egymástól?Tudod mekkora törést okozna bennük?Igen a fele jár mindenbõl, és ha igy beszélsz, akkor nem csodálom,hogy váltok.
2014. febr. 17. 12:31
 37/79 anonim ***** válasza:
80%

1. A házasság alatt szerzett MINDEN vagyontárgy közös, váláskot felezödik.

2. Mivel a házasság vagyonközösség, ezért léynegtelen, hogy kinek mennyi volt a jövedelme ez idö alatt.

3. A személyre szóló ajándék külön vagyon, AMENNYIBEN írásos bizonyíték: banki átutalás, megjegyzésként feltüntetve ott, hogy SZEMÉLY szerint NEKED adott ajándék.

Amennyiben készpénzben kaptál valamit, vagy az áututalásnál nincs kiemelve, hogy nem nektek közösen gondolta a feladó, akkor az közös.

4. A gyerekeket nem szakítják el egymástól és az anyától sem veszik el, föként, hogy eddig is nagyrészt ö foglalkozott velük, nem te.

5. Ha azonban te kapnád a gyerekeket, akkor azzal vége is lenne a jó jövedelmednek, mert nem tudnál úgy munkábajárni, mint most

6. A feleségednek jár az összes vagyon fele, ezen kivül köteles vagy a gyerekek után gyerektartást fizetni, ami három gyerek esetében a nettó fizetésed 50%-a.

2014. febr. 17. 12:37
 38/79 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tenném ki a gyerekeket egy évekig tartó gyermekelhelyezési procedúrának.

Tényleg igyekezzetek felnőttként viselkedni, és akkor nem kell még a láthatáson sem vitatkozni, akkor láthatod őket, amikor akarod. De ehhez tényleg a hozzáállásodon kell változtatni.

Természetesen lehet pereskedni is, de lehet tényleg nem marad a végén mit elosztani. A gyerekeken is lehet veszekedni, de utána biztos nem lesz jó a viszony köztetek. A gyerekeknek max 14-15 éves korukig lehet beadni dolgokat, utána úgyis lesz saját véleményük.

A bíróság meg azt fogja mérlegelni, hogy kinél jobb a gyerekeknek. Nem azt nézi, hogy ki keres többet. Ha idáig rendesen ellátta őket az anya, akkor neki ítélik őket.

Csak rendkívüli esetben választják szét őket.

2014. febr. 17. 12:53
 39/79 A kérdező kommentje:

Tehát akkor viszi a gyerekeimet meg a vagyonunk felét! :(

És a fele vagyonnak az összegét ki állapítja meg ha már nincsenek meg a számlák a házasság alatt szerzett vagyonokról?

2014. febr. 17. 13:09
 40/79 anonim ***** válasza:
83%

A bíróság meg azt fogja mérlegelni, hogy kinél jobb a gyerekeknek. Nem azt nézi, hogy ki keres többet. Ha idáig rendesen ellátta őket az anya, akkor neki ítélik őket

tévedésben élsz. Igenis azt nézi a bíróság hogy a gyereknek hol jobb mind a szellemi mind a testi, sőt erkölcsi fejlődés szempontjából.. És hiába vigyázott eddig rájuk az anya simán odaadhatják az apának, ha az anya nem tudja biztosítani a fejlődésüket, sőt még ha a szülők meg is egyeznek, és a bíró úgy ítéli meg, felül is bírálhatja az ő döntésüket.

2014. febr. 17. 13:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!