Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy igazságos a rezsiköltséget beleszámolni a gyerektartásba?
33.000Ft a rezsi,ha elosztjuk átlagba a téli-nyári hónapokat is.
Ha a lányom nem lenne kb. havi 5.000Fttal fizetnék kevesebbet vagyis havi 28.000et mindenképp!
Szerintetek hogy igazságos ezt beleszámolni a gyerektartásba,hogy a rezsiköltség 1/4ét fizeti ki az apuka havi 8.000et vagy számoljam csak azt,hogy a pluszköltségem 5.000Ft és csak annak a felét fizesse!
Anyagilag nem jelent ez neki problémát,ki is fizetné,de érdekel ti hogy látjátok!
És azt írtam a rezsiköltség 1/4e,vagyis 8.000Ft,vagy a pluszköltség fele,ami 2.500!
Szerintem elég egyértelműen tettem fel a kérdést és csak erre várok választ!
Figyu. Te kérdezted, hogy hogy igazságos a rezsiköltséget beleszámolni a gyerektartásba. Szinte mindenki azt mondja, hogy nevetséges, vagy nem jó ötlet! Miért nem tudod elfogadni?
Apuka többet keres, akkor adjon többet, ha tud, és akar. Miért kell ezt PONT a rezsire fogni?????
A gyerektartás összege annyi, amennyit a biróság megitélt. A rezsikültség, kajapénz, ruházkodás, tanszerek stb. ebben már benne van, több nem jár és nem jogos többet követelni.
Ha keveselled az összeget, a biróságon indithatsz uj pert.
Remélem, ez igy a kérdésedre válasz - más válasz nincs, ami jog szerint érvényes.
Sose állt szándékomban bírósághoz fordulni,gondoltam,ha 8 évig bíztunk egymásban nincs szükség ilyesmire,mert felnőtt,kultúrált emberek ezt képesek egymás közt megoldani!
És mi az,hogy biztos e hogy ennyit keres?
Ő mondja,miért hazudna!
Egyébként nem értem az egyes mocskolódó hozzászólókat,hogy miért kell ragozni és nem csak a kérdésre válaszolni!
Remélem, most jobban érzed magad, hogy lepontoztad a nem tetsző, ámbár korrekt válaszokat! Igyál egy nagy pohár finom teát, és nyugalom! Telefont felveszed, és megkérdezed Apukát, hajlandó-e többet fizetni Nektek... Hiába találsz ki ilyen-olyan jogcímeket, többre TE nem kötelezheted őt, mint amit megítélt a bíróság.
Szép szóval valószínűleg többre mennél vele. Vedd elő a szebbik énedet, ami egy anyukához illik.
Nem mocskolódott itt senki, egyszerűen nem értjük miért hajtogatod ezt a rezsi dolgot. Ez alapon semmi követelésed nem lehet.
Ha nem akarsz új gyerektartás megállapítást a bíróságon, akkor beszélj az apával (ahogy ezt huszan leírták előttem) de ne hivatkozz ilyen mondvacsinált dologra, mint a rezsiköltség, mert annak semmi értelme, hanem állapodj meg vele, hogy fizessen többet.
Vagy menj el a bíróságra és kérj százalékos megállapítást és akkor a jövedelmének x %-át vonják. Ha megbízol benne ez lenne a legegyszerűbb.
Válaszoltak, csak az neked nem tetszik.
Ne csodálkozz, a törvények nem úgy vannak megalkotva, hogy csak neked kedvezzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!