Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hiteles vagyonmegosztásban,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hiteles vagyonmegosztásban, igazságos hogy még készpénzt is adjak?

Figyelt kérdés

Igazságos vagyonmegosztást szeretnék a férjemmel, akitől elválok.

Ő úgy gondolja, elviszi a hiteles autónkat, övé marad a telkünk, én adjam oda a most lejáró életbiztosításom felét, és még van két életbiztosításom megkezdve, amit eddig befizettünk annak felét is adjam neki oda. A további hiteleinket, amik 2-3 év múlva járnak le, fizessem én, hisz neki meg az autót kell tovább fizetni.Ez így igazságos lenne? Mert neki marad a autó hitel, amit ha kifizet az övé lesz az autó, én még adjak neki készpénzt is? Végül is 10 évig mindig hiteles autónk volt, és azt is közösen fizettük. Gyerek nincs.

2011. júl. 31. 17:55
 1/4 anonim ***** válasza:
ha kell neki autó,akkor fizessen ő ki neked amit fizettél rá.NEM IGAZSÁGOS!! fele-fele arányba kell lenni
2011. júl. 31. 18:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az életbiztositásodból semmiképp ne adj neki. Viszont azt elfelejtetted megirni, hogy milyen hitelek maradnak még neked? Gondolom lakás, igy a lakás is a tiéd marad. Azért igy másképp hangzik a dolog.
2011. júl. 31. 18:19
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Olyan hitelek maradnának nekem, hogy kölcsönöket vettünk fel különböző bankoktól, mert lombikbébi beültetésem volt, és nem volt rá fedezet. Ezeket is együtt vettük fel.Erre mondja a férjem hogy abból nekem esetleg 1 milliót kell fizetni, neki meg az autó után 5 milliót.
2011. aug. 1. 05:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Mivel nem tudjuk a pontos összegeket, jó választ sem tudunk adni. Sokszor az autó nem ér annyit, mint amennyi a hitel rajta, de az is lehet, hogy sokkal többet ér.

Adjátok össze az összes megtakarítást, az autó jelenlegi értékét, stb, és adjátok össze a hiteleket is. Aztán lehet felezni mindent, illetve aki több hitelt vállal, annál ugyanannyival több is maradjon az értékekből.

2011. aug. 8. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!