Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy igazságos a rezsiköltsége...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy igazságos a rezsiköltséget beleszámolni a gyerektartásba?

Figyelt kérdés

33.000Ft a rezsi,ha elosztjuk átlagba a téli-nyári hónapokat is.

Ha a lányom nem lenne kb. havi 5.000Fttal fizetnék kevesebbet vagyis havi 28.000et mindenképp!

Szerintetek hogy igazságos ezt beleszámolni a gyerektartásba,hogy a rezsiköltség 1/4ét fizeti ki az apuka havi 8.000et vagy számoljam csak azt,hogy a pluszköltségem 5.000Ft és csak annak a felét fizesse!

Anyagilag nem jelent ez neki problémát,ki is fizetné,de érdekel ti hogy látjátok!

2009. dec. 2. 10:53
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
68%

Van lányod, így 5ezerrel több a rezsi.

Na de az apa csak az EGYIK szülő!

Miért kellene kifizetnie az ÖSSZES gyerekre eső részt??

2009. dec. 2. 10:57
 2/65 anonim ***** válasza:
62%
Húúúú basszus,te aztán szép anya vagy!Ha nem lenne a gyerek akkor -5000Ft. Szerintem a gyerektartást azt nem így szokták megállapítani,hogy mi lenne ha nem lenne a gyerek :s
2009. dec. 2. 10:58
 3/65 anonim ***** válasza:
81%

Ha anyagilag nem jelent neki problémát, akkor simán megkérném, hogy ugyan fizessen már havi x ezer ft-tal többet, mert nektek meg szükségetek lenne erre a pénzre.

De így leosztani a rezsit... nekem úgy tűnik, mintha "teher" lenne a lányod rezsiköltsége, ezzel együtt a lányod is. Ami biztos nem így van, de a kérdésből nekem ez jött le. "Ha a lányom nem lenne, kb. 5.000 Ft-tal fizetnénk kevesebbet"

Ne így közelítsd meg. Mondd neki simán, hogy szüksége lenne rá a gyereknek (meg neked).

2009. dec. 2. 11:01
 4/65 anonim ***** válasza:
85%

Hááát....

Van egy rögzített gyerektartási díjad. Amit megítélt a bíróság. Az azt jelenti, hogy az apa ennyit köteles fizetni. Ebben benne vannak a lányodra eső költségek a rezsi is, a tanszerek is, a ruhák is.

Ha gondot jelent, akkor beszélj az apával, hogy ha tud fizessen többet. De ez így nevetséges.

Miért pont a rezsit fizetteted vele külön? Miért nem a ruhát? Vagy az iskolát? Vagy a kaját? Hogy szúrtad ki pont a rezsit?

2009. dec. 2. 11:04
 5/65 A kérdező kommentje:

Kössz a bunkó beszólást!Eléggé félreértelmeztétek a kérdést!

Mert odaírtam,hogy 5.000Fttal fizetek többet,mert van a lányom?

Szerintetek ezért már sz@mét vagyok és a terhemre van?

Csak azt akartam látatni,hogy CSAK 5.000Ft,amivel többet fizetek!

És miért akarnám az egészet az apjával fizettetni?

33.000Ftnak 16.500Ft a fele,vagyis az én részem,ha így számoljuk!

A lányom része HIVATALOSAN szintén ennyi 16.500!

És mivel két szülője van,ketten vállaltuk és a szülők 50-50%ban osztoznak a költségeken,ezért írtam,hogy az 8.000Ft lenne,vagyis 8.250Ft,ha már ilyen szőrszálhasogatók vagyok!

2009. dec. 2. 11:08
 6/65 anonim ***** válasza:
85%

Kapsz X összegű gyerektartást, szerintem annak elégnek kell lennie.

Ha azt írtad nem lenne gond neki többet fizetni, akkor gondolom jól keres és így a gyerektartás összege sem lehet olyan kevés.

Azt pedig nem jól számoltad, hogy ketten 33ezer a rezsi, akkor neked csak a fele lenne ha nem lenne a lányod.

1 emberre is ugyanúgy kell fűteni, ugyanúgy ég a villany, a tv stb. ha egyedül, v. ketten vagytok.

2009. dec. 2. 11:11
 7/65 anonim ***** válasza:
84%

Hát, lehet, hogy félreértelmeztük, de te sem vagy egy matyóhímzés...

Miért nem kérded meg az apját, hogy hajlandó-e többet fizetni? Nem kell kitételezni, hogy mire. A rezsi fele nevetséges... Még az jobban hangzana, ha azt mondanád, iskolaszerre, vagy ennivalóra vagy ruhára kell...

8/65 A kérdező kommentje:

Eddig apuka elég rosszul keresett és az után fizette a 15.000Ftos gyerektartást!

Most megkeresi a 200.000et is és gondoltam ha már 4 éve én fizetek szinte minden költségek,és most van lehetőse jobban beszállni,akkor már szeretném ha igazságos lenne!

Szóval ILYEN ANYA VAGYOK!

KÖSZI SZÉPEN!

9/65 anonim ***** válasza:
88%

De nem érted, hogy a gyerektartásban mnden benne van?

A rezsi, a kaja, a ruha, az iskola, a zsebpénz.

Ha kevesled, akkor fordulj a bírósághoz, vagy egyezz meg az apával.

De ne ilyen mondvacsinált számítások alapján.

Mert mit csinálsz, ha erre az apa azt mondja, hogy most fizetek x forintot, akkor elszámolást kérek minden költségről, ami alányomra esik, nem csak a rezsiről, de a kajáról, ruháról.....stb. És annak a felét fizetem gyerektartásnak.

2009. dec. 2. 11:12
 10/65 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szerintem(pláne ha megteheti)a 8000Ft-ot nygodtan kérd el tőle!
2009. dec. 2. 11:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!