Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy igazságos a rezsiköltséget beleszámolni a gyerektartásba?
33.000Ft a rezsi,ha elosztjuk átlagba a téli-nyári hónapokat is.
Ha a lányom nem lenne kb. havi 5.000Fttal fizetnék kevesebbet vagyis havi 28.000et mindenképp!
Szerintetek hogy igazságos ezt beleszámolni a gyerektartásba,hogy a rezsiköltség 1/4ét fizeti ki az apuka havi 8.000et vagy számoljam csak azt,hogy a pluszköltségem 5.000Ft és csak annak a felét fizesse!
Anyagilag nem jelent ez neki problémát,ki is fizetné,de érdekel ti hogy látjátok!
Van lányod, így 5ezerrel több a rezsi.
Na de az apa csak az EGYIK szülő!
Miért kellene kifizetnie az ÖSSZES gyerekre eső részt??
Ha anyagilag nem jelent neki problémát, akkor simán megkérném, hogy ugyan fizessen már havi x ezer ft-tal többet, mert nektek meg szükségetek lenne erre a pénzre.
De így leosztani a rezsit... nekem úgy tűnik, mintha "teher" lenne a lányod rezsiköltsége, ezzel együtt a lányod is. Ami biztos nem így van, de a kérdésből nekem ez jött le. "Ha a lányom nem lenne, kb. 5.000 Ft-tal fizetnénk kevesebbet"
Ne így közelítsd meg. Mondd neki simán, hogy szüksége lenne rá a gyereknek (meg neked).
Hááát....
Van egy rögzített gyerektartási díjad. Amit megítélt a bíróság. Az azt jelenti, hogy az apa ennyit köteles fizetni. Ebben benne vannak a lányodra eső költségek a rezsi is, a tanszerek is, a ruhák is.
Ha gondot jelent, akkor beszélj az apával, hogy ha tud fizessen többet. De ez így nevetséges.
Miért pont a rezsit fizetteted vele külön? Miért nem a ruhát? Vagy az iskolát? Vagy a kaját? Hogy szúrtad ki pont a rezsit?
Kössz a bunkó beszólást!Eléggé félreértelmeztétek a kérdést!
Mert odaírtam,hogy 5.000Fttal fizetek többet,mert van a lányom?
Szerintetek ezért már sz@mét vagyok és a terhemre van?
Csak azt akartam látatni,hogy CSAK 5.000Ft,amivel többet fizetek!
És miért akarnám az egészet az apjával fizettetni?
33.000Ftnak 16.500Ft a fele,vagyis az én részem,ha így számoljuk!
A lányom része HIVATALOSAN szintén ennyi 16.500!
És mivel két szülője van,ketten vállaltuk és a szülők 50-50%ban osztoznak a költségeken,ezért írtam,hogy az 8.000Ft lenne,vagyis 8.250Ft,ha már ilyen szőrszálhasogatók vagyok!
Kapsz X összegű gyerektartást, szerintem annak elégnek kell lennie.
Ha azt írtad nem lenne gond neki többet fizetni, akkor gondolom jól keres és így a gyerektartás összege sem lehet olyan kevés.
Azt pedig nem jól számoltad, hogy ketten 33ezer a rezsi, akkor neked csak a fele lenne ha nem lenne a lányod.
1 emberre is ugyanúgy kell fűteni, ugyanúgy ég a villany, a tv stb. ha egyedül, v. ketten vagytok.
Hát, lehet, hogy félreértelmeztük, de te sem vagy egy matyóhímzés...
Miért nem kérded meg az apját, hogy hajlandó-e többet fizetni? Nem kell kitételezni, hogy mire. A rezsi fele nevetséges... Még az jobban hangzana, ha azt mondanád, iskolaszerre, vagy ennivalóra vagy ruhára kell...
Eddig apuka elég rosszul keresett és az után fizette a 15.000Ftos gyerektartást!
Most megkeresi a 200.000et is és gondoltam ha már 4 éve én fizetek szinte minden költségek,és most van lehetőse jobban beszállni,akkor már szeretném ha igazságos lenne!
Szóval ILYEN ANYA VAGYOK!
KÖSZI SZÉPEN!
De nem érted, hogy a gyerektartásban mnden benne van?
A rezsi, a kaja, a ruha, az iskola, a zsebpénz.
Ha kevesled, akkor fordulj a bírósághoz, vagy egyezz meg az apával.
De ne ilyen mondvacsinált számítások alapján.
Mert mit csinálsz, ha erre az apa azt mondja, hogy most fizetek x forintot, akkor elszámolást kérek minden költségről, ami alányomra esik, nem csak a rezsiről, de a kajáról, ruháról.....stb. És annak a felét fizetem gyerektartásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!