Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol lenne jobb a gyereknek?
Te hogy döntenel?
Három éves kislánynak válnak a szülei. Apuka külföldi es a válás után vissza megy az országába (Ausztrália ), anyuka marad itt egyedül segítség nélkül, minimálbérrel es havi 200 dollár gyerektartassal.
Apuka családja jómódú es az unoka semmiben nem szenvedne hiányt, apjával élne akivel imádják egymást, anya amikor csak tudja meglátogattna (évente 1-2 alkalom).
Vagy maradna anyjával albérletben, aki a legszükségesebbeken kívül nemigen tudna neki megadni mást.
Nem fog többet fizetni, apuka nagyon rendes, de befolyásolható.
A család majd megmagyarázza neki hogy miért kell csak ennyit fizetni.
Anyuka meg sajnos nem örököl mar senkitől.
Én szegény családban nőttem fel, volt hogy nem tudtam reggelit vinni a suliba, vagy ugyanabba a cipőben voltam torna órán is, sokat csúfoltak az osztálytársaim. Anyukám egyedül nevelt minket, es a pénztelenséget nem pótolta a szeretett sem, mert anyum mindig fáradt es ideges volt. Nő vagyok mégsem volt soha igazi anya-lánya kapcsolat köztünk.
"Nem fog többet fizetni, apuka nagyon rendes, de befolyásolható.
A család majd megmagyarázza neki hogy miért kell csak ennyit fizetni. "
Ezt nem rendesnek hívják, hanem csicskának. Ha itt élt évekig, akkor tisztában van vele, hogy a 200 dollár gyerektartás + minimálbér + csp még mindig épphogycsak életre elég. Ha megtehetné gond nélkül, hogy biztosít többet is, de nem teszi, mert anyós nem akarja, akkor egy csicska, nem pedig rendes és jó apa. Őszintén én a helyében annyit adnék, amennyit csak tudok, hiszen tudnám milyen nehéz lenne neki ebből az összegből. Akkor is, ha nem vele marad a gyerek, ilyen távolról sajnos máshogy nem nagyon tudja támogatni.
A másik az, hogy az anyuka megemelheti a seggét és végezhet egy esti vagy levelezős képzést, tanulhat nyelvet a jobb munkalehetőség érdekében.
Sok tizenéves írja (vagy olyan aki menne külföldre) hogy jobb kint neki mint az anyjánál..
Hát nem igazén, és az anyuka nagyon naiv ha azt hiszi a jó kapcsolat mindig megmarad,
Tudom mert ebben a cipőben jártam. AZ én szüleim is elváltak amikor 8 éves voltam. Barátként váltak el, és anyám úgy döntött jobb nekem kint Angliában az apám mellett..Ő sűrűn fog látogatni. Én 8 évesen felfogtam dolgokat amit a 3 éves kislány még nem fog. De még így is úgy éreztem hogy anyám nem szeret. Ha szeretett volna, nem dobott volna el.. Apámmal éltem.. Igaz megtanultam angolul, igaz jobb anyagi helyzetben nőttem fel. De az anyám utáni vágy és a látogatások száma évről évre csökkent. Amikor 13 éves lettem apám megismerkedett a mostani feleségével. Kedves volt, és ő pótolta azt ami egész éltemben hiányzott. Az anyai szeretetet. Amikor anyám kérte menjek haza nyaralni 12- hónapra, már nem vágytam rá.. Már nem igazán érdekelt. Tudtam és tudom, hogy ő az anyám, végül is ő hozott a világra, de ennyi. Anyám is férjhez ment, és éli a maga kis világát..
Nincs szoros kapcsolat köztünk, jó ha évente 1-2 alkalommal beszélünk egymással. Már nem látogatjuk egymást.. Pedig mi nem is voltunk olyan messze egymástól,
Az anya hiánya még ma sem múlt el... De pótolni már régen nem lehet...
Ha a kislány édesanyja X év múlva nem akar más lenni csak egy nő aki megszült..de semmi kötősé, érzelem, akkor engedje el a kislányát. Akkor meg sem érdemli hogy szeresse a lánya... A kislánynak az évek folyamán csak halványulni fog az anyai emlékei és bár a hiánya megmarad egy életen át, de nem fogja tudni összekapcsolni az anyjával..
Higgy nekem. Felnőtt fejjel inkább azt mondom hogy bárcsak maradtam volna 8 évesen anyám mellett, bárcsak engedték volna hogy egyszer én döntsek. Akarok Angliában élni vagy sem..
# 36/37
Ebből a szempontból, hogy anya vagy apa hiánya fájóbb felesleges nézni szerintem a kérdést. Egy gyereknek pont ugyan annyira fáj az apa mint az anya hiánya.
Az egyik pedig a jelen kérdésben kikerülhetetlen.
" Nem fog többet fizetni, apuka nagyon rendes, de befolyásolható.
A család majd megmagyarázza neki hogy miért kell csak ennyit fizetni. "
Később a család azt is megfogja magyarázni az apukának hogy miért lesz jó az, hogy az anyja soha ne lássa a lányát. Nem fognak többé repülőjegyre pénzt küldeni, mert hamar ráfognak jönni, hogy az anyuka úgysem lesz képes arra, hogy önerőből Ausztráliába repüljön.. Így elérik majd a szülők azt is hogy a kislány az anyja nevére sem fog emlékzeni.,.Az is lehet hogy magyarul sem fog tudni beszélni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!